Borcz - hotel Spichrz

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czesc, moja siostra ma za rok slub w maju 2013 to nowo otwarty hotel czy ktos byl tam ? planuje slub? czy jakas inna uroczystosc? jakies opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Borcz - hotel Spichrz

Byliśmy w tym hotelu na weekend z narzeczonym w październiku 2011. Miejsce piękne. Pokoje o wysokim standardzie. Jedzenie zaserwowali nam bardzo dobre. Ale chyba siostra małe robi? Z tego co widzieliśmy to mała jest sala w restauracji.

image

szczerze mówiąc nie wiem, chyba tak 70/90 osób, 11 maja ma ślub za rok, podobno właśnie świeże miejsce niedawno otwarte więc jest szansa ze będą się starac ;)
dzięki za opinię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my też zastanawialiśmy się nad tym miejscem. Fajnie położone, eleganckie pokoje w hotelu i pokoje dla gosci w pałacyku. Niestety jak dla mnie to sala jest dość ciasna - długa i wąska. Na szczęście jest klimatyzacja. Byliśmy zobaczyć jak wyglądają stoły na wesele (takie chyba na 90 osób). Miejsce jest bardzo urokliwe, ale zrezygnowaliśmy. Bałam się, że nasi goście się tam nie pomieszczą.

My zdecydowalismy sie na wesele w Borczu w tym roku. Bylismy tam kilka razy i za kazdym razem bylam bardzo zadowolona. Mamy 80 osob wstepnie z noclegami, jedyna watpliwosc to miejsce na tance bo oni sie zapieraja ze caly dol to tylko restauracja i wszystko odbywa sie na pietrze. Jakos tego nie widze..Zapytalam czy aby na wszelki wypadek nie rozwazyc opcji, jedzenia na dole a na gorze sam parkiet, mamy zespol 4 osobowy z bardzo profesjonalnym sprzetem i to tez troche miejsca zajmie....bede naciskac na te wlasnie opcje...a tak poza tym wszystko idzie po naszemu:)

jak macie jakies komentarze/uwagi badz sugestie co do tego miejsca to wrzucamy na forum

zocha12 - miałaś okazję zobaczyć jak wyglądają tam wesela? My byliśmy zobaczyć najpierw udekorowaną salę na wesele a potem szef kuchni zaproponował żebyśmy przyjechali podczas wesela. I powiem Ci tak: podczas pierwszej wizyty byłam zaskoczona, że udało się ustawić stoły dla ok 90 osób i było miejsce do tańca. Pojechaliśmy potem wieczorem, jak ludzie już się bawili i wtedy wydawało mi się, że może być ciasnawo. Ale część ludzi siedziała na korytarzu, część przy stołach a reszta na parkiecie. (na parkiecie nie było tłoku, wiadomo, że nigdy nie będzie tak, że wszyscy tańczą w tym samym czasie.) Ale mimo wszystko myślę, że lepiej żeby tańce i jedzenie były na tym samym piętrze.

fajne sugestie - cos jeszcze rzuciło sie w oczy wam ?

Hejka, nie no najlepsza opcja jest faktycznie wszystko na jednym pietrze:) Niestety nie mialam okazji zobaczyc wesela takze wzielam ich na slowo, ze wszystko sie pomiesci. Zobaczymy jak to wyglada w realu. Kolejna kwestia jest oswietlenie tego pietra zwlaszcza po zmroku. Czy oni robia tam jakis fajny nastroj, np. taki jak na dole w restauracji? Dzieki za info

Pzdr

oświetlenia nie pamiętam :/ tam chyab dj mieł jakieś światła kolorowe na parkiecie. I schody są podświetlane. Tak jak pisałam wcześniej - z tym szefem kuchni można wiele rzeczy ustalić, im bardzo zależy żeby wejść w usługi weselne. Dlatego nam już na początku mówił o zniżkach na noclegi i o tym, że wiele rzeczy można dogadać. Gdyby weslee dało sie zrobić na dole to my pewnie byśmy sie zdecydowali. Ale oni nie chcą zamykać restauracji na ten dzień. Może spróbuj im zasugerować, zeby w czasie wesela resyauracja przeniosła sie do góry? Wiele miejsc tak robi

Nie pozostaje nam nic innego jak czekac na wpisy par, ktore impreze juz tam mialy badz bede miec lada moment:) z drugiej strony nie wiem czy to jest dobry pomysl trzymac restauracje otwarta...wesele to wesele, glosno, zabawa, grupy i podgrupy sie tworza w kazdym miejscu etc. a tu ktos niby na romantyczna kolacje wpada? Chyba raczej zawroci jak tylko zobaczy co sie swieci...to tylko moje skromne zdanie...

mamy jeszcze troche czasu do naszej imprezy i na pewno jakie spomysly sie jeszcze urodza:)

Pozdrawiam waszystkim i czekam na sugestie i komentarze

Powiem tak nasze wesele odbędzie się tam w sierpniu. Nie obawiam się powierzchnia taneczną i nie wyobrażam sobie podzielenia wesela na dół i górę. Na weselu będzie około 80 osób i myślę, że uda nam się ich usadowić całościowo w jednej sali do granicy gdzie są drzwi dzielące. Jeśli chodzi o dogadywanie się to nie ma żadnego problemu a szef kuchni jest jedyny w swoim rodzaju. To właśnie jego kuchnia zdecydowała, że organizujemy nasze wesele tam. Pokoje na bardzo wysokim standardzie a ich cena bardzo przyjemna, położenie rewelacja.

Byłam tam już, jednak uważam ze wesela tam powinni robić do 60 osób. Naprawdę miejsce bardzo ładne pokoje świetne kuchnia w sumie też :) jednak zarówno dół jak i góra jest za mała na pewno hotel by zyskał 100% klientów gdyby w jakiś sposób zwiększył salę górną. Poza tym sala dolna a właściwie winiarnia jest łączona z recepcją..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamy jakies newsy a propos slubow w hotelu Spichrz? ktos mam jakies sugestie? pozdr

Proszę o opinie na temat wesela w hotelu Spichrz

Moja siostra się rozmyśliła, bo zaczęło się ściemnianie po umowie, miało nie być korkowego zorbiło się, to samo jakieś talerzykowe i koszty zaczęły rosnąc, siostra się wkurzyła, zerwała umowe zabrała zaliczkę i stwierdziła ze nie ma co jak się takie sytuacje tworzą

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...