Bose stopki do spania

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Może wam się wyda dziwne to pytanie ale czy kładziecie swoje dziecko do spania z bosymi stopkami?
Ja mojej córce zakładam skarpetki jeśli ma piżamkę bez tzw. stopek i nie wiem czy jak bym ją położyła na boso to mi się nie przeziębi bo mamy w sypialni okno cała noc uchylone.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Bose stopki do spania

jak Bartus był całkiem malutki to spal w pajacyku a tam wiadomo stópki są zakryte, ale jak juz był mniej wiecej w wieku twojego dziecka to spał juz dawno bez skarpetek, najlepiej w piżamce typu spodenki + jakas góra.

Ogólnie moim zdaniem najlepiej boso i tak polecam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje dzieci spaly z golymi stopkami i to starsze i mlodsze,i moze to tez wyda sie smieszne ale lepiej spia jak maja bose nozki.Nigdy sie z tego powodu nie przeziebily,a nie jestem mama ktora trzyma dzieci w pokoju bez otwierania okien.A moja corcia jak miala juz kilka lat,nie pamietam dokladnie to mowila ze nie moze spac w skarpetkach bo bedzie miala koszmary w nocy.hihi( nie wiem skad jej to przyszlo do glowy)

Moja córka też śpi z bosymi stopkami, właśnie wyciągneła nóżkę między szczebelki:D

Dziś na noc położę ją boso :) może to jet też sposób aby nie budziła mi sie o 24 :/ no i jeszcze chciałam dodać że jej się pocą nogi więc od dziś wietrzymy:)
a mojej tez wystaje właśnie noga ze szczebelek:) zaraz dodam fotkę:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uroczo to wygląda:D:D:D

image

No i w skarpetkach:)

image

image

Gabi82 tak z ciekawości, ile czasu Twoja córka teraz śpi?

zasnęła po 11. i śpi nadal:) a wstała o 7:30, jak wstanie dam jej kaszkę i na spacer. potam koło 16 chciała bym ją położyć ale nie wiem czy mi sie uda:) i o 20 spac. o 23-24 jedzonko przez sen i o 4 herbata i do 7-8 i tak w kółko,
Chciała bym aby nie budziła mi się o 24. :/

Moja zasnęła o 11.30 i pewnie pospi do 14 a to jej jedyny sen w ciągu dnia,ale jest starsza od Twojej córki o 4 miesiące i przesypia całe nocki od 20.30 do 7.00:D

Natalka chyba już z przyzwyczajenia sie budzi. trudno muszę to przetrwać:) no i może bose stopki pomogą:) OBY:)

Gabi wiesz co natchnełas mnie :) chyba dzis tez sprobuje połozyc mojego malca spac bez skarpetek., Cały czas spi w skarpetach bo sie wiecznie odkrywa i sie zawsze bałam ze sie od nozek przeziebi. Ale moze faktycznie bedzie lepiej spał. MOj brzdąc idzxie spac o 20 i wstaje rano zazwyczaj o 6 w nocy zawsze jestr przebudzenie na mleko kolo 4-5 rano, ale w nocy nie spi spokojnie budzi sie co chwiloe z płaczem albo wstaje przez sen :/. jak bym malutki to spał spokojnie całe nocki a teraz takie cuda:/

Moja córcia cały czas śpi w skarpetkach. Nie wyobrażam sobie póki co, żeby spała bez. W nocy się rozkopuje i śpi odkryta. Czasami zdarzy się, że skarpetki się zsuna i wtedy ma lodowate nóżki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jas tez śpi w skarpcach, nocki sa zdradliwe a dzieciaki się rozkupują.
Jak nie założe skarpet, to malodowate nżóki.
Nie ubieram mu wełnianych, ale takie cieniutkie, do wózka tez na spacerki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

my kładziemy boso

z gołymi stópkami :) też jest okno uchylone

Ja do ok 20 roku życia spałam w skarpetkach :P - przyzwyczajenie ;)
inaczej nie usnęłam, hehe

a Wiki ...od od roku nie śpi w skarpetkach, chyba że jest zimno

moja spi boso a jak jej tylko skarpety założe zaraz je ściąga, w taką pogode jak dziś na spacerku tez śpi bez skarpet:-)

moja julka śpi od 2 miesięcy w pajacyku z krókim rękawkem i nogawkami, okno uchylone. Jak padav deszcz czy silny wiatr to coś z długim. Ona Spi i tak odkryta przez całą noc.

mój synek też śpi bez skarpet i na krótki rękawek, okno też jest uchylone:)

W zasadzie od samego poczatku synek śpi bez skarpet, a śpimy prawie zawsze przy otwartym oknie.
W dzień też bardzo często raczkuje z gołymi stopkami (bo na panelach skarpetki sie ślizgają ;-) )

Moja dziś ma pierwszą noc bez skarpetek i na krótkim rękawie. Ale śpi w śpiworku, bo zawsze się odkopuje.

a ja mojemu mlodemu podaruje dzis spiworek, ale ma zalozonego pajaca z dlugim rekawem i ze stopkami.
ja jestem straszym zmarzlakiem, wiec nie wyobrazam sobie polozenia go z golymi stopkami. starszemu dzis nie ubralismy skarpet, to sam sie upomnial ;-)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moj mały tez był zamrzlak nózki i raczki zawsze mial zimne ale dzis sopał bez skarpet rozkopywał sie a i tak był ciepły bo sprawdzałm w nocy spał lepiej

np. z wczoraj na dzisiaj Julka miała rozłożony pajaca z krótkim rękawkiem i nogawkami a i okno całą noc było otwarte na całą szerokość.
Niestety bo na wysokości naszego okna mamy dach innego budynku

NO Dziś Natalka spała boso:) normalnie nie mogłam się napatrzeć na te jej paluszki:))
wydaje mi się że spała lepiej bo od 7:45 do 24:) (mleko) i potem do 4:30.:) herbata:) i o 7 pobudka. więc nie jest źle:)
A nogi miała ciepłe mimo uchylonego okna:)

boze ile to dziecko wazy??? ludzie co wy robicie zdziecmi .moj syn tez ma 3 latka i wazy 14 kg!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

NIe linczujcie mnie.... ale Trzy latka śpi w łóżeczku ze szczebelkami??? Mleko w nocy??? Może jeszcze butelką ze smoczkiem?? OMG

Asia wagi się nie wypomina u dzieci, przyczyny mogą być różne, nawet nieznane. Moja córka jest bardzo otyła, mimo diet i ćwiczeń (konsultowanych z lekarzami) nie jest w stanie stracić na wadze. I nikt nie wie dlaczego :(

Dziecko jak dla mnie normalne..a Tych wszystkich którzy wyśmiewają się z wagi dzieci to bym normalnie piiiiiiiiiii... Człowieku patrz na siebie!
A co do spania w łóżeczku ze szczebelkami to jest to wątek z przed 2lat! Czyli dziecko miało jakoś koło roku..

A ty głodzisz swoje dziecko? Nasz ma prawie dwa lata i tyle waży,a jest chudy!!

A faktycznie wątek z tych starszy...asia mnie tu w błąd wprowadza ;P

Oj Asia- widocznie nie masz pojęcia, skoro tak trudno Ci odróżnić roczne dziecko od trzylatka.
I dziecko oczywiście jest "normalne" wagowo:)

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...