Brak jednej umowy kupna sprzedaży a rejestracja pojazdu

Witajcie, nie wiem jak, ale zgubiłem jedną umowę kupna sprzedaży ( między właścicielem z dowodu ) a Panem Krystianem, resztę umów posiadam. Czy w urzędzie można to jakąś załatwić bez jednej umowy? Przeszukałem cały dom kilka razy i nic... A patrząc po pierwszych cyferkach peselu Pana z dowodu to nie wiem czy on jeszcze żyje :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jest to taki problem o ile starszy Pan po sprzedaży auta zgłosił w swoim urzędzie komunikacji ten fakt, a zapewne zgłosił, żeby mu nie przychodziły np. mandaty następnego użytkownika. Idź do urzędu z tym co masz i są spore szansę że nikt nie będzie robił problemów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

liczy sie ostatnia umowa ,umowa miedzy toba ,a "krystianem",poprzednie nie sa brane pod uwage.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To zależy. Bo jeśli poprzedni właściciel od którego obecny kupił pojazd nie przerejestrował go na siebie, tylko pojazd był cały czas zarejestrowany na jeszcze wcześniejszego właściciela to ta wcześniejsza umowa też jest potrzebna. W tym przypadku jak pisze autor, zgubił umowę między właścicielem z dowodu a panem Krystianem (od którego on kupił) więc ta zgubiona umowa jak najbardziej jest wymagana, bez niej rejestracja nie będzie możliwa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest kilka sposobów żeby to obejść....bardziej lub mniej dookoła
U mnie wystarczyła ostatnia umowa a dr i kp też były na poprzedniego właściciela,
Ja chyba rok albo dłużej jeździłam bez zmiany dokumentów, miałam kontrolę drogową, oc było już na mnie, tylko blachy i dowód był stary
mówiłam że jeszcze nie zdążyłam przerejestrować, krecili trochę nosem ale nic nie mówili......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Żarówki do samochodu (24 odpowiedzi)

Czy ważny jest producent czy kupujecie kierując się przede wszystkim ceną? Jakie będą najlepsze...

Wynajem długoterminowy czy leasing? (25 odpowiedzi)

Poradźcie mi proszę. Potrzebuje auto typu bus - czym wieksze tym lepsze - roczny planowany...

Elektryk samochodowy / diagnosta (3 odpowiedzi)

Szukam mechanika / elektryka samochodowego / diagnosty, który podłączy mi auto pod komputer i...