Chodziłam do szkoły średniej zaocznie. Nie posiadam na świadectwie maturalnym oceny z religii. W Kościele w którym będę brała ślub wymagane jest zaświadczenie o katechizacji.
Co robić?
00
Re: Brak oceny z religii na świadectwie.
tusia_18
(10 lat temu)
Dostarczyć ostatnie na którym jest oceniana np. z zawodowki czy gimnazjum
00
~Monika
(10 lat temu)
dokładnie trzeba przynieść ostatnie świadectwo na którym istnieje ocena z religii nie ważne czy gimnazjum podstawówka czy szkoła średnia :)
00
~zmartwiona
(10 lat temu)
ostatnie jakie posiadam to z podstawówki bo chodziłam do szkoły cyklem 8-letnim. Siostra z zakrystii powiedziała, że mam przynieść świadectwo maturalne do wglądu z oceną z religii. Wydaje mi się, że to z podstawówki nie przejdzie. Co robić? :-(
00
tusia_18
(10 lat temu)
Mi się wydaje że to wystarczy. Ale możesz powiedzieć jaka jest Twoja sytuacja to na pewno powiedzą Ci co robic:)
00
~Nitka90
(10 lat temu)
My wcale nie przynieśliśmy świadectw. Ks. chciał daty i oceny. Narzeczony podał dokładną datę. Ja swoje świadectwo mam na uczelni, także ekstra nie będę wyciągać z archiwum dokumentów. Powiedziałam, że w kwietniu 2010 zakończyłam szkołę średnia i ocenę.
10
~zmartwiona
(10 lat temu)
Wszystko fajnie, ale co Wy byście zrobili na moim miejscu?
00
tusia_18
(10 lat temu)
Ja bym na Twoim miejscu udała się do księdza czy tej siostry zakonnej i powiedziała jaka jest sytuacja i myślę że nie będzie żadnego problemu. Albo chociaż zadzwoń zapytać. Mąż mojej przyjaciółki nie miał ostatniego świadectwa swojej edukacji i ksiądz kazał przynieść jakiekolwiek i normalnie nie było problemów choć przyniósł jakieś z pierwszych klas podstawówki. Pogadaj z księdzem on Ci dokładnie powie jak jest w twojej parafii rozmowa z księdzem nie jest taka straszna dasz rade nie ma czego się bać:)