Brak świadectw pracy!

W dalszym ciągu osoby które otrzymały wypowiedzenia nie dostały świadectw pracy, to sytuacja w Warszawie-jeżeli tak się dzieje też w innych miastach piszcie.
Brak kontaktu z kimkolwiek kto mógłby określić kiedy świadectwa będą lub gdzie są, telefon w sekretariacie w Gdyni milczy.Nie można się zarejestrować w urzędzie pracy, bez świadectwa nie mam też po co iść do nowego pracodawcy.Burdel nie do opisania, to że nas zwolnili to ich prawo ale za to że nie realizują swoich podstawowych powinności w stosunku do pracownika ktoś powinien ponieść kare.Nie dość że nie mam pensji, odprawy to jeszcze związali mi ręce.
Jeżeli ktoś ma nr telefonu do kogokolwiek w firmie kto może coś wiedzieć o świadectwach to niech się podzieli, może coś uda się ustalić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Brak świadectw pracy!

Telefon do: Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ Wydział VI Gospodarczy ds Upadłosciowych i Naprawczych, pani Ewa Kubiak - sędzia nadzorca, pani Grażyna Ossowska-Mazurek - nadzorca sądowy in. syndyk
Najlepiej chyba dzwonić do pani syndyk tel. 58 3213860.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w przypadku pracowników ponieważ do Urzędu pracy obowiązują terminy aby dostać zasiłek !!!!!!!!
Tel. znalazłam na stronie internetowej sądu a dane osobowe podano do publicznej wiadomości w internecie i prasie

Re: Brak świadectw pracy!

Wreszcie dotarło, po wielkich bólach i tydzień po terminie ale jest.