Budyń a skaza białkowa

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny chciałabym mojemu 9 miesiecznemu misiowi zrobic budyń no ale on ma uczulenie na mleko jestesmy na Bebilonie Pepti. Czytałam skład budyniu i tak jest jakies mleko odtłuszczone.Poradzcie mi?Z góry dziękuje.A znacie pomysł na kisiel , go tak normalnie dla dziecka robi sie jak dla dorosłych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Budyń a skaza białkowa

Z budyniem nie pomoge, ale wlasnie w "mam dziecko" jest przepis na kisiel domowej roboty (mozna podawac po 7 m-cu):

1/3 szkl porzeczek
1/2 szkl wody butelkowanej dla niemowlat
1 łyzeczka cukru
1-2 lyzezcki maki ziemniaczanej

Ćwierc szkl wody zagotuj z cukrem i porzeczkami, a nastepnie przetrzyj przez sito. Make ziemn. wymieszaj z pozostala woda i powoli dodawaj do goracego przecieru. Doprowadz owocowy przecier do wrzenia - powstanie kisiel. Podawaj z drobno pokruszonym biszkoptem.

Budyn jest na odtluszczonym mleku krowim.

Mozesz zrobic budyn na mleku bebilon pepti - podgrzej delikatnie, dodaj maki kartoflanej/skrobii 1-2 lyzki wsypujac mieszaj trzepaczka do jajek. Dla smaku dodaj truskawek, lub kakao i cukier.
Mozesz tez zrobic tak samo kaszke manna, dodac cukier wanilowy.

Gdzies w necie jest stronka dla mam dzieci bezmlecznych, tam sa przepisy, poszukaj na gogle lub zapytaj tu moze ktos ma gdzies link, albo czas aby ci poszukac.

DZiekuje bardzo :)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Osiedle Srebrniki (40 odpowiedzi)

Duże założenie powstać ma na granicy Moreny i Wrzeszcza, stąd przyszłe osiedle obsługiwane będzie...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.