Dziewczyny, mysle o wiazance slubnej z tulipanow. Wiem, ze bedzie ciezko dostac tulipany o tej porze. Myslicie ze nie przetrwaja? Moze znacie jakies kwiaciarnie? Dziekuje z gory!!
00
Re: Bukiet z tulipanow w sierpniu??
tesula
(15 lat temu)
W sierpniu raczej marne szanse dostać tulipany i nie zależy to od kwiaciarni niestety:(
A nie podobają Ci się Cantadeskie?
00
~aga3344
(15 lat temu)
cantadeskie tez mi sie podobaja, to wlasciwie moj drugi wybor jak nie wypali z tulipanami
00
tesula
(15 lat temu)
Robiłam w tym roku bukiet na 12 września wtedy pojawiły się już pierwsze tulipany, ale miałam uzgodnioną wersję alternatywną z wrzosem zamiast fioletowych tulipanów jakbym ich nie dostała, bo tydzien wcześniej nie było w ogóle tych kwiatów jeszcze.
Cantadeskia jest na sierpniową pogode zdecydowanie wytrzymalszym kwiatem, tulipan się bardzo szybko rozwinie i nie wygląda niestety wtedy efektownie
00
~aga3344
(15 lat temu)
dziekuje za podpowiedz:) wlasnie tez chodzilo mi o fioletowe i biale tulipany. Wszystkie dodatki mam w odcieniu jasnego fioletu, dlatego tez pomyslalam o wiazance w tym kolorze. Znacie jakies inne fioletowe kwiaty nadajace sie na bukiet, bo z tulipanami moge sie juz pozegnac :(
00
tesula
(15 lat temu)
moga być fioletowe i białe cantadeskie
fioletowe:
białe:
albo eustoma
00
~aga3344
(15 lat temu)
ten pierwszy sliczny :)
00
sara13
(15 lat temu)
A ja byłam tydzień temu w kwiaciarni i babki robiły przepiękny bukiet z białych tulipanów. Kupował je pewien starszy pan dla swojej żony na trzydziestą rocznicę ślubu. Mówił, że to ulubione kwiaty jego żony i chce jej sprawić przyjemność... Ale romantyczne, co? Za 30 tulipanów z październiku (więc pewnie sprowadzane) zapłacił 190 złotych.
00
tesula
(15 lat temu)
w pazdzierniku nie ma problemu z tulipanami, ale w sierpniu jest dla nich za ciepło i są nie dostępne
00
~Vanuatu
(15 lat temu)
30.09.2006 mialam bukiet z tulipanów papuziastych. bez problemu do sprowadzenia.zamawialam w kwiaciarni w Madisonie
00
tesula
(15 lat temu)
jestem na giełdzie co tydzień, od 12 września na giełdzie były dostępne tulipany, bez sprowadzania na jakieś specjalne zamówienia, ale nie jest to kwiat, który nadaje się na sierpniowy bukiet
żaden spray utrwalający nie pomoże go zabezpieczyć przed rozwinięciem w 30 stopniowym upale
00
silen
(15 lat temu)
Każda dobra kwiaciarnia może sprowadzić tulipany holenderskie na każdy dzień w roku. Myśle że możesz je dostać np arttrend.
00
silen
(15 lat temu)
aha i te holenderskie tulipany maja różne odmiany też takie które się nie rozwijają...