Bunt w bagienku niewolników. Ujeścisko.

~Jam
Kiedy emisja programu?

~Komandos
Poniedzialek,6 stycznia 20.10 "ALARM" - TVP 1. i
Wtorek, 7 stycznia,16.15 "interwencja" polsat.
Jak macie jaja to dacie radę. Jak Was przeorała postępowość to nie dacie rady.
Radzę przećwiczyć casus Spartakusa, a szczególnie Eunusa, jeżeli daliście sobie ukraść dorobek 1980/81 w 1988/89/92 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jego sprawa, jeśli preferuje tanie obuwie sportowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ptaszki ćwierkają, że łowca ma adidasa. Coś ktoś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak wytlumaczycie taki przypadek : łowca kupił w aptece czapki na hemoroidy, pomimo że nie cierpi na taką przypadłość. Po tygodniu okazuje się, że zakup był celowy. Dolegliwość się pojawiła bez żadnych wcześniejszych objawów. Jak to wytłumaczyć inaczej, niż przeniesieniem się do przeszłości, by dokonać zawczasu potrzebnego zakupu, który przyda się dopiero za tydzień?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio uważam, że czas biegnie jednotorowo, czyli praktycznie tak, jak było zawsze.
Możemy "wiedzieć", że coś się zdarzy, ale i tak nie możemy temu zapobiec.
Nie ma więc działania wstecznego.

Jeszcze tylko otworzę dziób w temacie wiadomości, która miał Cole pozostawić nagraną na automatyczną sekretarkę, po czym nie będę już więcej nawijać o małpach. Ani jednej, ani dwunastu.

Cole wie, że przeszłości nie może zmienić. Zresztą nie ma tego robić, ma tylko dostarczyć wirusa, to naukowcom wystarczy. Nie ma wątpliwości, że teoretyczna zmiana popełniona w przeszłości skutkuje tym, że obecny świat w formie jaką znamy nie powstanie. Lub powstanie odgałęzienie, nowa nitka rozwoju wszechświata, tzw. świat równoległy. Ale nie będzie mieć to skutku w naszym świecie. Ładnie o tym było w "Powrocie do przyszłości".
Cole będąc w roku 1996 ma zostawić info na sekretarce, które to info odczytane zostanie w przyszłości. To jest niemożliwe. Jeżeli info miałoby być odczytane w przyszłości musiałoby już istnieć zanim Cole zostanie wysłany w przeszłość. Bo wszystkie skutki działania Cole'a, jak nagranie info, stworzyłyby nową nitkę - świat równoległy, który nie mógłby być zbadany z poziomu naszego świata. A więc albo wysłanie Cole'a w przeszłość byłoby niepotrzebne, albo nieprzydatne.
Podróżował w czasie tylko we własnej wyobraźni.

Podkreślę, że scenarzyści znają się na swojej robocie. Współcześnie wiemy, że badanie światów równoległych jest być może możliwe na poziomie kwantowym, chociaż nikt jeszcze nie opracował przyrządu. Niemniej interakcja pomiędzy światami równoległymi na poziomie modelu standardowego jest wykluczona. Scenarzyści od "Łowcy Androidów" też to wiedzą.
Nie było żadnych podróży w czasie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, nie mam pełnego "dostępu do mediów". Mam Internet, ale nie mam TV, choć chciałbym. Nie mam żadnej wartościowej prasy papierowej. Nie mogę czytać książek. Chyba nie powinienem wypowiadać się na szersze tematy. Podobno dziennikarz-komentator prenumeruje ze 4 gazety codzienne. Nie mam tego wszystkiego, bo tak naprawdę nie potrzebuję tego do wykonywania zadań, Internet wystarcza.

Każdy chce tu zarządzać ludźmi należącymi do przeciwnej grupy.
R uparli się, żeby decydować o losach pegierowców, którzy zdecydowanie uważają, że podlegają A.
A z kolei chcą organizować życie komunistom, którzy powinni podlegać R.
Nie mówię, że dałoby się z tego zrobić jakieś strefy, ale tworzy to ciągłe napięcie.
Osobiście byłbym szczęśliwy, gdyby pegierowcy przeszli ostatecznie pod kontrolę A. Wtedy może R bardziej zajęliby się komunistami, o ile ci jeszcze w ogóle chcą im podlegać. Zauważam, że wszyscy komuniści chcieliby podlegać A.
Skoro nikt nie chce podlegać R, to może Komandos ogłosiłby, że cały kraj przechodzi pod pełną kontrolę A, bez względu na możliwe konsekwencje dla niego osobiście.

R faktycznie pojawili się w moim miasteczku rok, trzy lata temu, ale było ich może z 15 osób należących do dwóch obozów. Nie wyglądali zbyt dobrze, a wkrótce przyćmiła ich wielka masa Ż.

Nie jestem zwolennikiem desperackiego oporu w beznadziejnej końcowej sytuacji.

R nie powinni byli pozwolić na atak fizyczny i finansowy na mnie. To poziom poniżej traktowania najmniejszego pionka. Psuje to jakby całą historyjkę, w której mam ważną rolę.
Przez to jednak czuję się bardziej "w polu", bardziej "z ludźmi".

Skoro A uznali, że nie muszą mnie już zatrudniać, to zapewne są bardzo pewni swego.

Upadła planeta?
Tak samo rządy zagraniczne są całkowicie bezradne, ONZ i UE, organizacje humanitarne, praw człowieka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy to państwo upadłe?

Cóż mnie to obchodzi, że rząd jest bezradny, zbyt słaby, by zająć się takim czy innym problemem? Dlaczego jest tak skrajnie słaby i bezradny? Czy to normalne?

Twoja obsesja to tuszowanie, przemilczanie, unikanie odpowiedzialności.
Jeśli jesteś na rozkazach z A, to najwyraźniej chcieli po prostu niszczyć przeciwnika, korzystając z okoliczności. Zwykle zachowują się rozsądnie, logicznie.

A mieli też wcześniej problem z Indianami, a nawet górnikami.

To jest taki trochę wyższy poziom, bo trzeba coś zorganizować i okazać trochę dobrej woli.

Kiedyś byli liderzy, którzy potrafili przeprowadzić podział grup etnicznych: np. Indie-Pakistan, Turcja-Grecja czy nawet przesiedlenie Polaków z Kresów na ziemie poniemieckie. Państwa Bośniaków i Serbów w Bośni. Irlandia i Irlandia Północna. Chiny i Tajwan. Co zapobiega stopniowemu podgryzaniu się i okrucieństwom i jest cywilizowane.

Zdradzę Ci, że to tzw. rezerwowi lub drugi garnitur.

Widzę, jaka tam atmosfera panuje. Świetliste postacie raźno maszerują w patriotycznym natchnieniu.

Inne tematy z forum

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (14 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....