Bunt w bagienku niewolników. Ujeścisko.

~Jam
Kiedy emisja programu?

~Komandos
Poniedzialek,6 stycznia 20.10 "ALARM" - TVP 1. i
Wtorek, 7 stycznia,16.15 "interwencja" polsat.
Jak macie jaja to dacie radę. Jak Was przeorała postępowość to nie dacie rady.
Radzę przećwiczyć casus Spartakusa, a szczególnie Eunusa, jeżeli daliście sobie ukraść dorobek 1980/81 w 1988/89/92 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rosja to w 80% biały kraj. A USA? W tym roku spis powszechny. Skoro w 2007 roku było 33% kolorowych, w 2010 37%, ile będzie teraz? Około 45%, przypuszczam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze szedłem do przodu, przeprowadzając moje Badania. Stały się zagrożeniem dla kogoś, gdy wszedłem na zbyt zaawansowany poziom. Ale mogę uszanować taką decyzję i sztucznie głupieć. Wolę się już nie denerwować.

Czegoś wam brak, muszę powiedzieć.
Najpierw nie załapujecie się na elitę w PRL-u, potem nie załapujecie się na elitę za Putina.
Wasze oparcie to Clintonek, Buszek, Mulat Obama, Trampek. Leciwa królowa Elżbieta.

Tak że ten. Obaj wiem, z jakim barbarzyństwem mamy do czynienia w Hair. Jest taka jedna, jedyna scena nadająca filmowi głębię i dwuwymiarowość. Trochę słabo. Jedna scena na cały film

https://www.youtube.com/watch?v=gj4vfrPdfdo

Nie, nie byłem nigdy w NY. Gdzie tam ja i NY. Od wczoraj robię tu za ruską agenturę, więc jeszcze by mnie zamknęli. Karonia se możesz słuchać. On dobrze rozkminia filmy w kluczu kultury i antykultury. Szybko coś w mózgu zaskakuje i świat staje się prosty. Łatwo wychwycić manipulacje kulturowych barbarzyńców. Tyle że ja jestem trwale przez antykulturę uszkodzony. Nie mogę się odciąć od Tarantino a od Lyncha to już za Chiny ludowe. Ubolewam, że kultura jest w głębokiej defensywie i potrafi jedynie kontestować zamiast robić swoje wielkie rzeczy. A nie zawsze było. Łowca Jeleni to jest piękny, chrześcijański film. Albo Misja z de Niro. Kurde, w sumie Pulp Fiction to jest jeden z lepszych chrześcijańskich filmów, który powinien owocować masowymi nawróceniami... Musze to jeszcze przemyśleć

https://www.youtube.com/watch?v=3c1VAtrJT94
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie zazdrościłem Robin Hoodowi życia w lesie, bo sam tak mniej więcej żyłem.
Natomiast zazdrościłem mu Marion, która pochodziła chyba z jakiegoś wysokiego rodu.

Nie przejmujcie się. Ja wyleguję się, rozmyślam, klikam w Internet w bardzo ograniczonym zakresie. Jestem bezmózgowy i wszystko zapominam.

Uhm. Chcialbym poznac tego goscia co tak trafnie zrecenzowal Hair i rewolucje francuska. Napisze jeszcze z drugiego pociagu bo zaraz mam przesiadke a jeszcze musze cwiartke rozlac z pepsi bo wielki post niebawem i znowu bede aniolem. Pozdr z inowroclawia

Czy myśmy szanowny Ravenie nie gniazdowali kiedyś obok siebie? Jak za późnej Komuny wylądowałem w Nowym Yorku dość szybko skompletowałem 4 płytki Clannadu. Na Robin Hooda nikt wokół mnie nie kręcił nosem w trakcie emisji. Za pierwszym pobytem w N.Y. chyba 1977 r. byłem świadkiem ćwiczonych układów choreograficznych w Central Parku, które potem rozpoznałem w Hair. Scena tańca na stole wprawiła mnie w euforię. Niestety 14 lat później, za drugim, długim pobytem w N.Y. poznany tam najbardziej błyskotliwy dla mnie człowiek świata, zrewidował mi wszystko i zdekonstruował cały mój intelektualny dorobek życia.Obnażyl szkody jakie przyniósł ze sobą ten film i okaleczył ewolucyjny porządek rozwoju spolecznego, przez ruch hippisowski. No po prostu George mnie okradł. Potem wywrócił mi podejście do Rewolucji Francuskiej, wtajemniczył mnie w Wandeę.
Bolało strasznie i musiałem się poskładać od nowa.
A Skrzypek na dachu i " If I were a rich man" przywrócił mnie do radości życia i do K.K. i nauczył spierać się z Najwyższym.

Tylko że oni jadą na Zachód, w przeciwną stronę do której Ci tak blisko ......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No dobrze. Koledzy już poszli z walizkami, więc komu let's temu go.
Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza.

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaczęło się. Armia 12 Małp zaatakowała w Wuhan. Jak to ma być stabilna sytuacja na najbliższe lata to gratuluję wielkich jaj panie Cole. Że zacytuję życzenia z Wiedźmina: i tego wam życzę dostojni panowie, żebyście się nie p******i, gdy śmierć zajrzy wam w oczy.

Powstała niezwykle stabilna sytuacja na najbliższe lata, do jakiej dążyłem.

Nie pamiętam. Raczej nie. Na pewno nie. Jakie to ma znaczenie? Mieliśmy w y o b r a ź n i ę i sami sobie wszystko kolorowaliśmy w głowach. Muszę już iść gdzieś na wódkę. Zespół nazywał się Clannad.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8uMvUgnpwI

1986 puszczany w Polsce. Oglądałem całość. Miałeś kolorowy telewizor?
Pamiętam, że rok 1986 to było dla mnie już "po wszystkim", jeśli chodzi o oglądanie TV. Katastrofa "Challengera", 28 stycznia 1986, to też było późne wydarzenie. Kolorowy miałem od ok. 85 roku i wydaje się, że jednak najwięcej telewizji oglądałem wcześniej.

Uhm. Znowu się wtrącasz między gorzałkę a zakąskę. Wikipedia ok. Oglądam Wiedźmina i potem czytam krótkie streszczenie odcinków na wiki, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze skumałem. Tam jest specyficzna i wymagająca narracja.
Ale powiem tak.
Ostatnim serialem, który mnie tak wciągnął był ten stary, genialny Robin Hood z Michaelem Praedem i młodym Connerym. Jak już wspomniałem, jesteśmy głupim narodem malkontentów i narzekaczy. Pól narodu wydurniło się mieszając to arcydzieło z błotem na wstępie. A prawda jest taka, że Wiedźmin tego cholernego, satanistycznego Netflixa to są narodziny jakiejś kultowej legendy i mało kto się zorientował, że tak jest. Bo tam są l u d z i e oraz u c z u c i a. Brawo.
No i jest piosenka. Każdy hit broadwayu musiał mieć piosenkę, która zaskoczyła. Czy to było if I were a rich man, czy America z West Side Story, czy Chicago...Czy Aquarius albo ten numer z hipisem tańczącym na stole w Hair... Whatever.
Ale fajnie być dopiero po 4 odcinkach. Jeszcze sobie pooglądam i się pozachwycam. A teraz spadam nad Wisłę.
Komandos, dbaj o wiarę. To nie je bajka, i to nie je bitwa, to je wojna

image

https://www.youtube.com/watch?v=OHgowJ7d33k

Miło, że raczysz tu bywać, ale teraz jesteśmy skłóceni.
To coś większego, jeśli pojawiło się tylu różnych cudzoziemców. Sprawa musi się wyjaśnić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zajrzałem tu po paru dniach ze strachem,czy mnie strasznie zlomotano i teraz składam dzięki za miłosierdzie.
Zawsze mialem potrzebę zamykania wątków, znajomi nazywają to upierdliwością. Trudno. Tu muszę podziękować Ravenowi za przypomnienie, że ja mam od lat tego mojego zatyranego Anioła Stroża. Przez te 2 straszne tygodnie ani razu o tym nie pomyślałem, zapomniałem, wymylem ze świadomości albo Zły mi to amputował i zawładnął moją głową i ciałem. Uwaga Ravena zaprowadziła mnie do niego z powrotem.Co do Ojca Pio......On nie traci czasu. Interweniuje gdzie jest potrzeba. Nie będzie interweniował na Ujeścisku w sprawie Łowcy. Łowca sam sobie wymierzył sprawiedliwość. Nie wygląda na bezdomnego bo widać, źe ma ścianę z wtyczką do prądu. Łowca miał nadwyżkę budżetową, mógł ją przeznaczyć na budowę Domu dla Weteranów Stanu Wojennego. No cóż, wybrał inaczej. Jego sprawa i jego strata. Gorsze jest to, że wspomógł pseudoprezesa i pseudobiznesmena, a ci przed kościołem Ojca Pio w miejscu według obyczaju sprzed tysięcy lat przeznaczonym na Agorę zabudowali czymś co ja umownie nazywam "Ruiną". Miejsce naturalnych zgromadzeń, spotkań, ważnych obwieszczeń, parkingu dla gromadzących się w Kościele. Tak zanegować prawa porządku architektonicznego. I zasłonił ogląd okolicznym mieszkańcom zachodzącego za wieżami kościoła słońca i obciął cień tych wież rzucany w kierunku Osiedla.
I tego Ojciec Pio nie daruje i tu pokładam nadzieję na dalszy ciąg na pohybel złoczyńcom i pomoc Wspólnocie, jakkolwiek Ona by była naiwna i co tu da Państwa ja skromnie apeluję.
A jeszcze, że wykorzystali nie swoje środki na cele mieszkaniowe na budowę budynku budynku gospodarczego co jest świadectwem na odebranie rozumu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komandos jest graczem niebezpiecznym, na co wskazuje już sam nick.
Wciąga on podstępnie czytelnika w drobiazgowe szczegóły i widać, że postkomusze trolle w tym się gubią i nie ryzykują starcia, bo brak im odpowiedniego interfejsu.

Moja strategia jest inna - ja tym trollom robię rentgen i przedstawiam im do wglądu, co im się w oczywisty sposób podobać nie może, bo ujawnia pilnie skrywane wady. Stąd ta wścieklizna i wredota, która potwierdza trafność obrazu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jednak nie rozumiem: zaryzykowałem i jakby przypadkiem poznałem was. Żaden to przypadek.

Skubany, spala się dziś, na maksiora.
Wet za wet.
Ps
Panie Starszy, jeszcze po jednym ... kefirku ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Kawa czy Herbata - rano (195 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Klimatyzacja w biurze (55 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...