Bunt w bagienku niewolników. Ujeścisko.

~Jam
Kiedy emisja programu?

~Komandos
Poniedzialek,6 stycznia 20.10 "ALARM" - TVP 1. i
Wtorek, 7 stycznia,16.15 "interwencja" polsat.
Jak macie jaja to dacie radę. Jak Was przeorała postępowość to nie dacie rady.
Radzę przećwiczyć casus Spartakusa, a szczególnie Eunusa, jeżeli daliście sobie ukraść dorobek 1980/81 w 1988/89/92 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Minona! Nic Ci nie jest? :|
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nikt się nie licytuje. Rozwalasz kolejny wątek i płoszysz Rambo, co jest ciekawym gościem. Szatan, solidarność, udar, książki, szpital, ojciec Pio... czego tam nie było? Szkoda, że już sobie odpuściłem rozmowy o Bogu. Mogę tylko zdjęcia wklejać. Jedna z piękniejszych Dróg Krzyżowych, jaką widziałem jest w brzydkiej, masońśko-modernistycznej świątyni zwanej potocznie kościołem Rydzyka. Przepiękna kalwaria ze szlachetnego kruszcu. Masz Komados, antykultura też mnie irytuje. Summa summarum sprowadza się zawsze do genitaliów i odchodów

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja wczoraj zaliczyłem poślizgnięcie w wannie i obrót o 180 st., jeśli już się licytujemy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może jesteś kaskaderem? Jesteś łatwopalny? Przeznaczony do szybkiego zużycia. Rodzaj Jamesa Bonda. Nie oszczędzasz się. A jednak piszesz, żyjesz. Lubisz czasem mieć jakieś zranienie? Samookaleczenie. Tzw. sznyty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ojciec Pio będzie interweniował tam u Łowcy? Ojciec Pio to ma taki sposób nawracania ludzi, że trzaska ich po mordach. On jest spoko. Masz anioła, Komandos. Nie spinaj się aż tak, bo szkoda zdrowia

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za długie
szkoda czasu

Ostatnie Święta spędziłem w Trójmieście, w którym nie byłem 20 lat. Na moją zgubę. Spotkałem Złego, o którym wiedziałem, że jest, ale zbytnio się mną nie interesował do tej pory. Po paru dniach spotkań z antykulturą, obyczajowością, egoizmem i antychrześcijańskimi postawami i koszmarną pustką miałem dość i postanowiłem salwować się ucieczką. Zatrzymałem się w Warszawie u znajomych w normalnym, inteligenckim domu, gdzie wszystkie futryny w przedpokojach były obudowane wąskimi półkami do sufitu z książkami, pootwieranymi i leżącymi zresztą wszędzie, bo każdy czyta swoje, z fortepianem i pianinem w kolejnym pokoju, gotowymi do użytku. Ale Zły przywlókł się za mną i nie odpuścił w ucieczce. W trzeciej godzinie trafiła mnie apopleksja, szlag czyli udar. Kiedy mogłem opowiedzieć normalnym, kulturalnym znajomym, czego doświadczyłem w Gdańsku odradzili bywanie tam ze względu na zdrowie psychiczne i nieobecność racjonalnych postaw, sami tam nie bywają. Po Nowym Roku przywrócony do życia, ale dalej w szoku dotarłem w drugi koniec Polski, by 9 stycznia w trybie zagrożenia źycia znaleźć się szpitalu z kolejnymi dziwnymi objawami. Nie przypuszczałem nigdy, że spotkanie z antykulturą i brakiem wartości i życiem na opak może wywrócić życie. Obecnie liżę rany i fizyczne i psychiczne i sprawdzam, czy Zły mi odpuścił. A wszedłem tu dzisiaj parę godzin temu, sprawdzić co ze Spółdzielnią Ujeścisko, która ewidentnie wchodzi w upadłość. To co zobaczyłem pod moim wpisem o terminie programów interwencyjnych zwaliło mnie z nóg. Zero empatii dla poszkodowanych, zero chęci pomocy i solidarności, zero współczucia, tylko trolling i okładanie się maczugami i wpisy osób ewidentnie zaburzonych, które jednak też zasługują na pomoc psychologiczną. Znacie się między sobą, mimo pozornej anonimowości, nawet ja się o tym przekonałem i nie chcecie nic dla siebie zrobić? W kolebce Solidarności? Chyba że Ona też miała u korzeni Złego i dlatego nic się tam już nie uda naprawić. Co się z Wami ludzie stało?? Uciekłem stąd parę godzin temu, teraz wróciłem z tym wpisem właściwie nie wiem po co, bo mi się kontuzja pogdańskowa chyba odnowiła. Uciekam, może wrócę z jakąś wiedzą o upadłości Sp. Jest światełko w tunelu, pseudobiznesmeni i pseudoprezes Spółdzielni w swojej pysze szczepieni ze sobą w sprzecznym interesie nie zauważyli,że zadarli z kimś potężniejszym od nich - Ojcem Pio i to będzie cudna rozgrywka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten brak odpowiedzi na proste pytanie jaskrawo unaocznia jaka jest trójmiejska nizina społeczna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten pseudokomentarz jaskrawo unaocznia jak głupio cwani są cwaniacy. Oni oczywiście są w stanie wyrwać coś z kieszeni innym, ale zapominają o kosztach cwaniactwa, które im samym najbardziej zaszkodzi. Cwaniak nie wierzy nikomu, nawet koledze cwaniakowi, więc jego działania likwidują rzecz kluczową dla rozwoju społeczeństwa czyli zaufanie czyli kapitał społeczny. I w ten sposób cwaniak podcina gałąź na której sam siedzi. Głupota jest samobójcza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

ty taki światły i z charakterem dałeś sie zrobić w ch.....a tak samo jak ci prymitywni?
Jak to możliwe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słuchaj, nie nadajesz się w rzeczywistości do tych komandosów, kombinacji finansowych. Nie należy się brać za coś, do czego dana osoba się nie nadaje, bo wychodzi to pokracznie.

Było jak w Korei lub Wietnamie.
https://www.youtube.com/watch?v=DKtjBqJ4NxA

Obejrzyj sobie nagrania, które dają pewne pojęcie o sposobach działania układu. Było tam o tym jak pan prezes ganiał po osiedlu i zrywał ulotki informujące o spotkaniach. Ale nie pamiętam czy w reportażach była mowa o tak samakowitych kąskach jak organizowano upoważnione martwe dusze na zebrania członkowskie, by przegłosować przeciwników, a zebrania organizowano na drugim krańcu miasta, gdzieś w Nowym Porcie, żeby zminimalizować frekwencję. To są prawdziwi artyści przekrętów na skalę dzielnicową.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Powiem wam, że kiedy jest cenzura na dziennikarstwo na pewne tematy, i tak całkiem ciekawe jest zbieranie informacji dla własnego tylko użytku. Jest to ten sam proces.

Nie uciekamy od tematu. Jest on interesujący, tym bardziej że dotyczy Ciebie. To, że temat zawłaszczył jeden świr "anonim", nie świadczy że przestał on być obserwowany. Napisz, co się tam działo na zebraniu. Co tam znowu ci komuniści i post nakręcili ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Dlatego komuchy obawiają się pogardy, szczególnie gdy widzą, że przegrywają.

Obawiasz się pogardy Ratlerku ?

Ważny obiekt w naszej świadomości:
https://cdn.natemat.pl/5692a4c4470bf65c645003184a8a1da3,780,0,0,0.jpg

Posłuchajmy co w temacie miał do powiedzenia Pan Cogito:

/.../
"niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę
a kornik napisze twój uładzony życiorys "
/.../

Dlatego komuchy obawiają się pogardy, szczególnie gdy widzą, że przegrywają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sam wpadam często w tę trzecią drogę, trzecią opcję: nie prawica, nie lewica. Może A i R chcieli odstraszyć tych, którzy nie trzymają ani z jedną, ani z drugą stroną, jak N czy kraje A, kraje typu B, wszyscy nie należący jasno do jednego z dwóch bloków.

>a przede wszystkim trzeba umieć współpracować.. A Polacy takiego charakteru nie mają.

To stanowisko pogardy wobec Polaków najlepiej charakteryzuje PiS-komunistyczną opcję w Polsce.
Pogarda wobec Polakow charakteryzuje bolszewików zarówno w okresie lat pięćdziesiątych za Stalina jaki obecnie pod rządami towarzysza Kaczyńskiego. Wg tych wytycznych bolszewickiej propagandy sterowane są wszystkie Ratlerki i inne pistrolle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU