Bunt w bagienku niewolników. Ujeścisko.

~Jam
Kiedy emisja programu?

~Komandos
Poniedzialek,6 stycznia 20.10 "ALARM" - TVP 1. i
Wtorek, 7 stycznia,16.15 "interwencja" polsat.
Jak macie jaja to dacie radę. Jak Was przeorała postępowość to nie dacie rady.
Radzę przećwiczyć casus Spartakusa, a szczególnie Eunusa, jeżeli daliście sobie ukraść dorobek 1980/81 w 1988/89/92 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, że temat jest niewygodny i prowokuje strategie ucieczkowe u niektórych forumowiczów. Więć jako bezpośrednio zaangażowany mogę powiedzieć, że przyczyną afer takich jak ta na Ujeścsku jest marna kultury współpracy lub jej całkowity brak. Poprawna działalność jest wymagająca - trzeba znać się na regulacjach pawnych, trzeba mieć charakter, żeby żeby umieć zajmować stanowisko w rózmaitych kwestiach i poświęcić takiej działalnośći wymaganą dawkę czasu, a przede wszystkim trzeba umieć współpracować.. A Polacy takiego charakteru nie mają. Jedni chcieliby ale nie potrafią, a drudzy,cwani tę nieumiejętność wykorzystują do własnych celów. Jeden taki to zarezerwował sobie 20 lokali, a potem za odstępne żądał 50 000.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zostanę przy "starej" lokalizacji i starym kluczu.
Dobranoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skubany, pamieta. Tak, bylo cos takiego w tym roku. Na bazunie w Suleczynie. Chcialem tradycyjnie Jo wysciskac jak to mamy w zwyczaju co 5-6 lat, a ta wziela i nie przyjechala. Pozostalo naduzyc specjala, tanczyc boso przy Bez Jacka i zalec w spiworze. Zgadza sie. Whatever. Postanowilem byc dla Ciebie mily zebys nie zamienil sie w Jokera

https://m.youtube.com/watch?v=PRYwA2I68VQ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Teraz jest dużo nowych atrakcji w Polsce. Ja sam zwiedzałem własną okolicę, by je poznać. Zależy, co lubisz. Muzeum starych zabawek masz na Piwnej.

Podróżowałam tak za dziecka.
Teraz "przemieszczam" się raz na kilka lat.
Ps
Bawcie się dobrze :]

Nie odpowiada Ci typ podróży, który preferuje Raven? Np. sen w śpiworze pod gołym niebem?

Znowu Smerfy?
Poszukiwacze zaginionej wioski?
Spasuję
Mam inne plany
Ps
Szczyt wszystkiego!

To już przerabialiśmy.

Dziekuje, wujku dobra rada. Czy mozemy wziac pokoj z dostawka z mysla o Tobie? Potrzebujemy wieczorow poetyckich i porad literackich. Bedzie milo, kupimy chipsy w tubce i pepsi na stacji. O sobotnim piwie tez bede pamietal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W PRL-u nazywano ich "robotnikami rolnymi", za takich się uważali. Pracowali dosłownie na dużych plantacjach, jak Murzyni.

To jednak zadziwia mnie, że ktoś śmie być neutralny. Zawsze podejrzewam, że jednak podlegają jakiemuś zagranicznemu blokowi. Trzeciej drodze?
Kierunki emigracji to Niemcy, Holandia, Norwegia, Anglia, normalka, tyle że nie wolno im emigrować. Trafiają na farmy, może to jakiś międzynarodowy ruch pracowników farm.

Raven, jesteś pewnym typem. Nie bardzo męskim jak sadyl, nie typu poeta jak ja, jesteś podróżnikiem.
Powinieneś zabrać lukrecję w podróż, teraz to bardzo modne, takie podróżujące pary. O ile możecie swobodnie podróżować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chcę osiągnąć 10. rangę, aby maksymalnie się do Ciebie zbliżyć.

Gdzie są Twoi ludzie, Komandosie?
Może realizujesz swoją osobistą fantazję jednoosobowo na dużą skalę, a może jest nas dwóch?
Nic się nie zmieniłeś od 91 roku, kiedy poznaliśmy się w czytelni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam sobie wydaj książkę. O czym tylko chcesz.
Nie bierz mnie pod włos przewredna meduzo!
Już wyżej stoi zapisane co tam Ci się ubzdurało.
W dodatku jesteś kobietą lub ... cokolwiek to jest, kłóci się z moją energią.

Sama nie czułaś się czasami jak Murzynka - np. tańcząc na plaży o zmroku?

Na siłę nie wywołamy określonego typu organizowania się, aktywności.
Sytuacja rozwija się w sposób przyjęty lokalnie, tak jest naturalniej.
Ja np. zrobiłem to, co robią Murzyni - zaistniałem w sferze kultury.
Nie wydano mi książki, która w jakimś stopniu wychodziła z doświadczeń danej grupy - ludzi mieszkających w PGR w latach 80.

Jesteście 100 lat za Murzynami ;]

http://youtu.be/KUOntQocGWk

Jest nas cały sztab, siedzimy w takim gmaszysku, by siać dezinformacje.

No... był zaje...sty!
Ledwo wpadł, "już wszystko wiedział" ha ha ha
Dobre to jest! Mocne :]]]

Inne tematy z forum

Meble do pesjonatu nad morzem (3 odpowiedzi)

Prowadzę nieduży pensjonat nad morzem, który w tym roku chciałbym trochę odświeżyć. Zastanawiam...

Kawa czy Herbata - rano (195 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (14 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...