Byłem świadkiem nagonki

Dziś byłem w pociągu świadkiem nagonki na osobę, która miała na twarzy tęczową maseczkę.
Młodzież, która jechała pociągiem wykrzykiwała hasła, że ten kto nosi tęczowe barwy nie jest człowiekiem i ze LGBT to nie ludzie.
To zachowanie było wg mnie inspirowane podobnymi wypowiedziami pana dudy, Żalka i Czarnka

Inspirowany z góry hejt już raz doprowadził do śmierci Prezydenta Pawła Adamowicza.
Obawiam się, ze w wyniku obecnej nagonki mogą takze zginąć niewinni ludzie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

To straszne.
Jak wyobrażasz sobie dalsze swoje życie, po takiej traumie?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

Hahaha , śmiechom nie było końca...

Każdy przejaw nieuzasadnionej agresji jest zły.
Teraz atakowani są "tęczowi" za chwile ktoś inny, bo czemu nie?
Skoro jednych można poniżać, to innych też. Bez różnicy. Tam sie bedzie kto przejmowac szczegółami, grunt, że se można po kimś pojeździć bezkarnie, bo jest przyzwolenie z góry.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy przeniesienie tego wątku do działu Polityka wynika z tego, ze hejterem jest ktoś, kto uważa się za polityka ?
Wg mnie sprawa jest szeroka i dotyczy ludzi, a nie jakichś tam polityków.
Czy obozy dla tych, którzy byli Żydami, Cyganami i homoseksualistami w III Rzeszy to tez była polityka ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

> Czy obozy dla tych, którzy byli Żydami, Cyganami i homoseksualistami w III Rzeszy to tez była polityka ?

Jak najbardziej.
Obozy zagłady zostały utworzone i funkcjonowały w ramach niemieckiego aparatu państwowego.
Nienawiść do ludzi odmiennej orientacji, rasy czy narodowości była zaś wpisana w oficjalną ideologię państwa niemieckiego, pod przewodnictwem NSDAP.

Sam upolityczniłeś wątek, nawiązując do roli polityków PiS w rzekomej "nagonce".
Czy sytuacja rzeczywiście miała miejsce - śmiem wątpić. Ale załóżmy, że tak.
Nasuwają się pytania, kto położył podwaliny pod rozbicie Polaków na dwa obozy? Kto "dorzynał watahę" i inspirował Cybę do zabójstwa, na długo przed zabiciem Budynia?
Z drugiej strony, co zrobiłeś, jako świadek? Zwróciłeś szczylom uwagę? Nagrałeś filmik i posłałeś do GieWu?
No i zabrakło mi w twej wzruszającej opowieści informacji o tym, że młodzież była łysa, odziana w patriotyczne koszulki, każdy w ręku trzymał różaniec a na nogach miał glany. No i obowiązkowo: każdy miał Gazetę Polską pod pachą :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

To straszne.
Jak wyobrażasz sobie dalsze swoje życie, po takiej traumie?

Ja wiem jak będzie wyglądało twoje dalsze życie dziadku - nadal w rycerze w slumsach i w biedzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dawno temu wysnułem tezę, że (wraz z resztą trzody) robicie sprytną, pisowską, kryptoreklamę.
Swoją równie nachalną, jak żenująco nieudolną propagandą, zrażając społeczeństwo do niezwykle krzykliwej, ale równie nieudolnej opozycji totalnej.
Własnie dałeś kolejny przykład na poparcie mojej tezy.

Platfusy wystawiły Kidawę, licząc, że poza wiernymi lemingami, przyciągnie ona część elektoratu "środka", spoza wściekłego antypisu. Jak ze swej roli sie wywiązała - każdy widział.
Przez moment się zastanawiałem, po ch.. pis dzielce pozwolili dobrać kandydatów do nowego terminu wyborów. Przecież nie musieli tego robić. Ale sondaże Hołowni wyjaśniły sprawę. Zaczął on realnie zagrażać Dudzie. Pozwolili na rejestrację Lalusia Trzaskowskiego, bo to łatwy kąsek. Odbierze wyborców Hołowni a nie zagrozi Dudzie.
Tzn.. mógłby zagrozić. Laluś (a raczej jego sztab) zdawał sobie sprawę, jak można dobrze rozegrać kampanię. Liczył na małą rozpoznawalnosć na prowincji (która rzeczywiscie, poza warszafką i innymi wielkimi aglomeracjami, jest niewielka) i jak ognia unikał nieodłącznej dotąd tematyki LGBT. Mówił w sposób wyważony, pozbawiony wcześniejszej lewackiej retoryki i wręcz przebąkiwał coś o jednoczeniu Polaków z obu stron. Było oczywiste, że PiS wywlecze jego dotychczasowe "osiągnięcia". Ale wywlecze w "swoich" mediach, które niekoniecznie docierają co "normalsów".
Plan wziął w łeb, gdy Duda pociągnął prętem po klatce z małpami, wyciągając "Kartę Rodziny". A inni pisiarze poprawili, kopiąc w klatkę z napisem "LGBT". Skowyt rozjuszonych małp rozniósł sie wszędzie, stawiając Lalusia Trzaskowskiego w diabelnie niezręcznej dla niego sytuacji, gdzie musi się jasno ustosunkować.
No i peszek.. Bo o ile z tolerancją osób odmiennych upodobań znakomita większosć Polaków problemu nie ma, o tyle ta sama większosć, poza szczątkowym lewactwem, ma alergię na afirmację "cudaków".

Właśnie wnosisz niemały wkład w spychanie Trzaskowskiego do ciasnego narożnika.
Jesli to działanie celowe, to gratuluję sprytu.
Jeśli jednak nie było to prawdziwym zamiarem twych mocodawców, to wypada jedynie pokiwać z politowaniem głową nad ich intelektem...

image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

>Plan wziął w łeb, gdy Duda pociągnął prętem po klatce

Przeciągnął tak skutecznie, ze w II turze przegrywa i z Trzaskowskim i z Hołownią.
Wyglada na to, że Polacy w przeciwieństwie do Partii uważają wszystkich Polaków za ludzi i z każda wypowiedzią zalka, czarka, dudy czy terleckiego jest tylko gorzej.
A Tow. Deweloper jest wystraszony niczym Ceausescu, bo w norze zakopał się po nos.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Przeciągnął tak skutecznie,(Duda) ze w II turze przegrywa i z Trzaskowskim i z Hołownią."

Kolejne z długiego cyklu niespełnionych proroctw ... lub marzeń skajajwaja.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co zrobisz jak Duda przegra?
Czy takiej opcji nie ma?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poprzednim komunistom z PZPR tez się wydawało, ze władzy raz zdobytej nie oddadzą nigdy,
Lata mijają, a PRL tem sam.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-2020-sondaz-andrzej-duda-przegrywa-w-ii-turze/6v304s6.amp
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiające jest cykl, w którym Krzyż pojawia się z połajankami na forum. Kto odkryje tą zależność?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

sadyl według ciebie Trzaskowski, to laluś. Uważam że jest mężczyzną zadbanym, przystojnym a nie jakimś gnomem np. kulawym, albo z kulfoniastym nosem. Może Twoim wzorem męskości jest poseł Terlecki?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niestety, nie znam się na wzorcach męskości, choć nie sądzę, aby można ją było zdefiniować jedynie przez atrakcyjne opakowanie.
Jestem może nieco staroświecki, ale uważam, że wygląd faceta ma znaczenie przy np. castingu na modela do reklam.
Jednak w polityce większe znaczenie mają jego charyzma, poglądy i osiągnięcia. Uroda polityka wpływu na moje życie nie ma. Natomiast to, co ma we łbie i jego postępowanie może mieć wpływ - i to czasami całkiem spory.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

>Jednak w polityce większe znaczenie mają jego charyzma, poglądy i osiągnięcia. Uroda polityka wpływu na moje życie nie ma.

To prawda. W polityce większe znaczenie mają poglady i osiągnięcia niż wygląd.
Wygląd może zaprzeczać Jednak obrazowi polityka lub tez wzmacniać jego wiarygodność.
Jeżeli ktoś ma zepsute zęby, zaniedbane obuwie, bandzioch nad paskiem i włosy wychodzące z ucha i nosa to znaczy, że taka osoba nie umie sobie poradzić sama ze sobą, wiec raczej nie powinna zajmować się całym państwem.
Polityk nie powinien przebijać się ze swoimi poglądami spod nieprzekonującego wyglądu.
Taki Putin np. buduje swój obraz twardziela i osoby bardzo sprawnej fizycznie jako cześć całościowego wizerunku ideowego.
Pod tym względem zarówno Trzaskowski jak i Duda prezentują się jednakowo pozytywnie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś zmieniło się jeśli chodzi o rolę i uprawnienia Prezydenta RP? To ma być w tych czasach, najwyższej jakości Produkt, zwłaszcza eksportowy!
Rafał Trzaskowski, jako mężczyzna, zupełnie nie jest w moim typie... ale! Po ostatnich, osobistych przeżyciach (?), zmężniał i nabrał powagi. Wypowiada się płynnie, po polsku i po angielsku. Ma potencjał. Jego mowa ciała, mimika i gestykulacja, głos i retoryka (czuć szlifowanie i pracę przed wyborami) czynią z niego poważnego kandydata na Prezydenta.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzacie jedynie tezę, że w demokracji rządzi pijar a nie rozsądek.
Choć z drugiej strony, od wielu lat, polską scenę polityczną "ustawia" śmieszno-straszny kurdupel z kartoflastym nosem i w zdeptanych butach.

"Lalusiowatość" Trzaskowskiego mi zupełnie nie przeszkadza. Jego wygląd jest mi obojętny.
Jednak nie jest prawdą, że prezydent jest jedynie strażnikiem żyrandola "na pokaz". Bo o ile kompetencje prezydenta nie pozwalają mu na naprawę państwa, to dają mu dużo możliwości jego dalszego psucia.
Druga kadencja Dudy to może być dalsze osuwanie się Polski w rozdawniczy populizm, "dykciarstwo" struktur i słabość zewnętrzną. Może, choć nie musi, bo w drugiej kadencji Duda nie ma już powodu podlizywać się kurduplowi.
Jednak prezydentura Lalusia to już nie chaos a otwarta wojna domowa, z nieuznawaniem konstytucyjnych struktur państwa polskiego i poddaniu się dyktatowi zewnętrznemu. Kwestie światopoglądowo-obyczajowe są tu najmniej istotne, choć mogą być zarzewiem poważnego konfliktu wewnętrznego, kiedy społeczeństwo zacznie samo wołać o kogoś, kto zrobi z tym bajzlem porządek. A "ustawa 1066" nadal ma moc obowiązującą.
USA nie wesprą rządu PiS-u. Trump ma własne problemy a za kilka miesięcy może przestać być prezydentem. Tym bardziej nie zrobi tego jego ewentualny następca. Nie będzie zatem żadnego bezpiecznika, który uchroniłby Polskę przed unijnym (czyli niemieckim) dyktatem.

Wybór, w drugiej turze, pomiędzy Dudą a Trzaskowskim będzie bardzo złą alternatywą i pewnie moja ręka, która postawi na nich krzyżyk, uschnie ze wstydu. Bo tak parszywego wyboru "mniejszego zła" chyba jeszcze w historii nie mieliśmy :/
Tym większe znaczenie ma pierwsza tura, kiedy można, choć w minimalnym stopniu, zmniejszyć prawdopodobieństwo wystąpienia akurat tej alternatywy. Dla własnego spokoju sumienia, że ręki się do niej nie przyłożyło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

I tak oto znaleźliśmy się w.sytuacji że nawet wybór mniejszego zła staje.się problemem. Bo każde zło, które mamy do wyboru jest tak samo złe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

> każde zło (..) jest tak samo złe.

Nie zgodzę się. Hasło: "PiS-PO, jedno zło" jest nośne, ale nie do końca prawdziwe. I nie chodzi mi bynajmniej o genezę czy kondycję obu tych obozów, a o możliwe skutki ich działań. Mniejszym złem jest to, które da się naprawić. A nie naprawimy niczego, jeśli stracimy kontrolę nad własnym państwem i pozwolimy, aby było ono zarządzane z zewnątrz. Poza Polakami, nikt inny nie ma żadnego interesu (a wręcz przeciwnie) w budowanie siły państwa polskiego i dostatku jego obywateli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

budowanie siły państwa polskiego i dostatku jego obywateli

Kiedy do Ciebie dotrzecstary kożuchy, że nikt za ciebie dostatku nie zbuduje? Albo sam wymyślisz i zrealizujesz albo będziesz mieszkał w slumsach na dolnej i jeździł BMW o wartości czteropaka piwa.
Typowe komusze myślenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Sadyl :) Usmarkałam się, i sok marchwiowy jest wszędzie :D
Cóż Ty chcesz od Jaruchny? :) Jak tak się wpatrzeć w te oczęta to coś tam jest :) ha ha
Ma niesamowite poczucie humoru i tym wygrywa z pierwszym lepszym Grzmisławem czy Mścipałkiem.
Jak się uśmiechnie albo zachichocze to jest do zjedzenia ;) I kaszkietem wymiata.
Wojna domowa? Zaraz tam. Ruch musi być w naturze i nieustanna motywacja do działania.
Teatrzyk teatrzykiem ale niech chociaż marionetki będę z najwyższej półki. Polska zasługuje na to.

Ps
Przy okazji, pozdrawiam wszystkich za kulisami, dłubiących cierpliwie swoje powinności, za które nawet Dziękuję nie usłyszą, ku chwale Ojczyzny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Ku chwale Ojczyzny" wybrzmiało pod koniec lat 80-tych.
Teraz nie ma już buldogów pod dywanem a za kulisami żre się chart rosyjski z owczarkiem niemieckim a między nimi cały odżywczy plankton wyżera karp po eskimosku ;/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pożyjemy, zobaczymy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Byłem świadkiem nagonki

Przestępcy żeby odsunąć od siebie podejrzenia muszą znaleźć wroga jeżeli nie radzą sobie z rządzeniem. Nie umie rządzić to szuka wroga a to on jest przy władzy więc powinien szanować konstytucje, prawo i rozwiązywać problemy a przede wszystkim pamiętać że jest prezydentem wszystkich Polaków a rząd ma dobrze rządzić dla wszystkich. Jedyna droga jasnego wskazywania przestępstw i korupcji w sposób radykalny i naglasniajac je jest przeciwko władzy i pedofilsko przestepczymi powiązaniom semeko oraz innych z budzetowka. Ponieważ falszuja dokumenty i dokonują przestępstw z urzędnikami oraz policjantami a także z budzetowka. W takich przypadkach musi być jednoznaczny sprzeciw społeczeństwa i walka każdym możliwym sposobem. Bandyci powiązani z państwem są niebezpiecznie i bezkarni. Prezydent i rząd musi prowadzić jedyna słuszna droga mediacji i pokoju ponieważ mają wszystkie karty w swoich rękach. W ten sposób można walczyć jedynie z przestepczymi organizacjami powiązany i z państwem. Prezydent zapomniał kim jest i co posiada w rękach bo w głowie ma tylko odbiornik Kaczyńskiego i Ojca R. najprawdopodobniej.
Mirosław D unst
Spartan Warriors Complete Competence
Polityka, semeko i inne grupy przestępcze
Śladami pedofili
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...