Re: CENTRUM PROMOCJI ZDROWIA I URODY GDAŃSK OKOPOWA 7 PRACA, OPINIE CZY KTOŚ WIE CO TO??
~taka jedna
(13 lat temu)
Ja przez pewien czas tam pracowalam takze troche opowiedziec o tym moge, trafilam tam tak jak wy, wyslalam cv po pewnym czasie do mnie zadzwonili i zaprosili na rozmowe wiec poszlam najpierw bylo spotkanie informacyjne pozniej rozmowy indywidualne, na poczatku wszystko wydawalo mi sie takie super, przychodzisz do pracy robisz maseczki, masz15zl za godzine, klient przychodzi do Ciebie sam czego chciec wiecej?latwa przyjemna i dobrze platna praca tak sobie wtedy myslalam...ale pozniej okazalo sie troche inaczej...owszem masz 15zl do reki ale za klienta!, nie za godzine! tylko za kazdego klienta ktorego obslugujesz w ciagu godziny, to juz troche zmienialo postac rzeczy, kolejna rzecz okazalo sie ze klienta masz zdobyc sobie sam, nie ze sam klient do Ciebie przychodzi tylko samemu trzeba go sobie pozyskac! a jak?ankiety, ulotki, ogloszenia, wizytowki troche sposobow jest a jakiego uzywalo sie najczesciej?ankiety bo to nic nie kosztuje tylko poswieca sie wlasny czas...ile to czlowiek czasu poswiecil tym ankietom, a ludzie?niechetnie sie do ankiet zatrzymuja...no ale ok, zdobylo sie tam pare kontaktow i kolejna rzecz jak umowic sie z tym klientem?bralo sie wlasny telefon i dzwonilo...z obdzwonionych kontaktow moze niecala polowa sie umawiala, a z tego przyszla jeszcze niecala polowa, czyli gdzies z 20kontaktow przyszly 2,3osoby..oczywiscie jak wszystko dobrze pojdzie, kolejna rzecz umowa owszem kosztuje 360zl ale tak naprawde placi sie za produkty, ktore bedziemy stosowac, zeby zobaczyc na sobie jak one dzialaja zanim bedziemy proponowac je klientom i tu powiem, ze produkty sa super, przez caly czas brania tych produktow czulam sie super, mialam duzo energii,chcialo mi sie cwiczyc!co wczesniej bylo absurdem:))i w ogole bylo ok, te koktajle naprawde sa dobre, przyrzadzalam je z mlekiem i owocami, z bananem, orzechami czekolada,brzoskwinia wedlug wlasnego uznania, ale jak produkty mi sie skonczylo wszystko wrocilo do normy, juz nie czulam sie tak dobrze, juz nie mialam tyle energiii co dla mnie jest wielkim minusem, kolejna rzecz szkolenia owszem sa platne, ale te szkolenia sa krajowe i miedzynarodowe, raz bylam i powiem ze fajnie bylo, nie zaluje wydanych na to pieniedzy co by tu jeszcze powiedziec ogolnie herbalife to sa kosmetyki i zywienie, lepiej zajmowac sie zywieniem wieksza kasa z tego jest niz z kosmetyki placa jak mowilam 15zl za kazdego klienta plus 25%na poziomie dystrybutora od sprzedanego produktu czyli troche zarobic idzie ale do tego trzeba miec i tez smykalke, rozpoczynajac ta prace trzeba sie liczyc z tym, ze trzeba bedzie poswiecic mnostwo czasu na zdobycie klienta, na dzwonienie, na czekanie klienta, ktory duzo razy nie przychodzi,czyi mozemy poswiecic mnostwo czasu a i tak nie zarobimy, na podpisanie umowy 360zl co do tych roznych maili na trojmiasto.pl to nie jest tak, ze z roznych maili dodaja te ogloszenia, to po prostu rozne osoby dodaja te ogloszenia, a jak wiadomo kazdy czlowiek ma swojego maila:))bo w tej firmie kilka osob zajmuje sie rekrutacja i budowaniem organizacji no ale to juz inna bajka, mam nadzieje ze troche pomoglam, ja pracujac prawie 4miesiace zarobilam 1000zl...takze za szkolenie i za umowe mi sie zwrocilo, ale sa tez takie osoby co potrafia zarobic 3000zl w miesiac, ale to naprawde zalezy od osoby, od predyspozycji do tej pracy itp, tam pracuje taka jedna dziewczyna ktora jest w tej firmie juz 4lata i zarabia 10tys zlotych miesiecznie na reke, bo ma swoja stala baze klientow, takze to juz bedzie wszystko co chcialam napisac, ogolnie nie zaluje pracy w tej firmie, bo poznalam wielu ludzi z ktorymi do dzisiaj utrzymuje kontakt pozdrawiam
4
1