CHUSTOWE MAMY

WITAM,
ZAKUPILAM CHUSTĘ ELASTYCZNA, CZY SA TU JAKIES MAMY, KTORE POKAZALYBY MI JAK JĄ PRAWIDŁOWO ZAWIĄZAĆ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CHUSTOWE MAMY

witajcie, mam 3 miesiecznego synka ktorego chcialabym nosic w chuscie,czy nie wiecie nic o warsztatachw gdansku w najblizszym czasie??bardzo chcialabym sie dowiedziec o chustach jak najwiecej i zeby ktos pokazal mi jak wiązac,pozdraiwam

wczoraj nasza chusta tkana znalazła nowe zastosowanie - hamak dla Wojtusia (super sprawa aby uspokoić dziecko przy ząbkowaniu) :)

Ciesze się bardzo, że możemy Wam pomóc :)
Na spotkanie również serdecznie zapraszamy, bo nie zawsze mówimy tylko o chustach i noszeniu.
Najbliższe spotkanie już w sobotę.

18 grudnia 2010 (sobota); godz. 11.00 – 13.00
Szkoła Podstawowa nr 40
ul. Rozewska 33; Gdynia Chylonia

Pozdrawiam
ewa

effcia zaraz wyśle maila, bo z chęcią bym sie przeszła na spotkanie
dopisuję się do listy jako zadowolona posiadaczka chusty tkanej LL :)

Agatka – elastyczna
olusia30 – tkana
borówka - elastyczna
zocha_ma
mimoidus – nosidło
3oko – tkana
Sorha – tkana, elastyk
nyzosia – elastyczna
Demi:) tkana
agag_agag – tkana, elastyczna
MagdulaIngula – tkana
Aniołka (?) – nosidło
effcia – tkana
gosia_dim_ - elastyczna
bauaganiarka (?) – tkana
petra -elastyczna
andzia z ventki – lniana
dedes – tkana
mymble - nosidło
izaqueen – elastyczna
AgusiaGda – elastyczna, nosidło
Mimii – tkana
Okruszek – tkana
Yecath – elastyczna, Mei Tai
Mawina – elastyczna, tkana
smith2002 - nosidło
Ola81 - nosidło Mei-Tai
Nyzosia - elastyczna
aniella - tkana
Ajcia - elastyczna
Kwiatek2010 - elastyczna, bondolino
Modern_lady- tkana

Agatka – elastyczna
olusia30 – tkana
borówka - elastyczna
zocha_ma
mimoidus – nosidło
3oko – tkana
Sorha – tkana, elastyk
nyzosia – elastyczna
Demi:) tkana
agag_agag – tkana, elastyczna
MagdulaIngula – tkana
Aniołka (?) – nosidło
effcia – tkana
gosia_dim_ - elastyczna
bauaganiarka (?) – tkana
petra -elastyczna
andzia z ventki – lniana
dedes – tkana
mymble - nosidło
izaqueen – elastyczna
AgusiaGda – elastyczna, nosidło
Mimii – tkana
Okruszek – tkana
Yecath – elastyczna, Mei Tai
Mawina – elastyczna, tkana
smith2002 - nosidło
Ola81 - nosidło Mei-Tai
Nyzosia - elastyczna
aniella - tkana
Ajcia - elastyczna
Kwiatek2010 - elastyczna, bondolino

Dzięki Marcie i Ewie z Klubu Kangura oraz Ani od której mam używana elastyczna LennyLamb i Oli z MamaZen (kupiliśmy nosidło Bondolino piękny kolor Marine:) dołączam i ja:)

Dziś po raz pierwszy nosiłam moje kangurzątko w elastyku:) Hm... a pomyśleć, że na spotkanie Klubu Kangura pojechałam z nastaweniem chusty - bee, nosidła super:) Manduca i ONO odpadły a były faworytami (za krótki panel, córeczka ma 2,5 miesiąca i jest długa - ubranka na 68cm, waga 5,300) a zdecydowaliśmy się na Bondka, głównie ze względu na męża, bo w chustach nie chce (póki co:):)

Dziewczyny wyślijcie do mnie maila na ewa.fryczke@klubkangura.org to będę Wam maila słać przed spotkaniem.

ja tez dopiero przeczytalam i przegapilam :P

oj,dopiero przeczytalam wiadomosc i juuz na spotkanie nie zdaze :(kiedy nastepne moze ktos bedzie wiedzial i dalby mi znac?

Zapraszam jutro na spotkanie Klubu Kangura
4 grudnia 2010 (sobota); godz. 15.30 – 17.30
Centrum „Pan Dinek”

ul. Wawelska 10A/1; Gdańsk Orunia

A czy nie chciałabyś kupić chusty używanej, bo mam do sprzedania elastyczną antybakteryjną zakupioną na chusta.pl. Użyta jedynie pare razy i to w sumie max po 30 min każdorazowo, bo moj dzieciaczek nie chciał;/ W razie pytań proszę o kontakt.:)

Byłam na spotkaniu Klubu Kangura 12 listopada w Gdyni w Galerii Malucha. Pierwszy raz byłam na czymś takim a na maleństwo dopiero czekam. Poobserwowałam Mamusie z ich pociechami jak wiążą chusty pod okiem doświadczonej chustowiązarki Marty i doradzają w wyborze. Żadne z moich pytań nie pozostało bez odpowiedzi i już wiem, że chusta pojawi się na liście zakupów przed pojawieniem się mojego dziecka na świecie. ;) Bardzo przyjazna atmosfera i sporo się dowiedziałam. Dziękuję bardzo!

Dzieki effcia - no na warsztaty to nawet nie liczyłam ale chetnie bym sie podpytala o kilka rzeczy - no i fajnie jakby doswiadzczona chusto-mama zerknela na te moje motki czy wszystko ok bo czasami sama mam watpliwosci :)

Sorha,
spotkanie wyglądają różnie zależy od miejsca. W Gdyni jest w szkolnej świetlicy, gdzie trochę zabawek jest.
Na spotkaniu jakaś mama pewnie pokarze jak wiązać, ale to nie są warsztaty tylko pomoc.
Zapraszamy :)
Ja nie wiem dzisiaj czy się pojawię na spotkaniu

Ja planowałam kupić Małemu nosidło bo o wiele łatwiej się motaalezrezygnowałam na jakiś czas --> wchuście polecam wiązanie koala (podwójny X): ono jest od momentu jakdzieckotrzyma główkę i mota je się bez dziecka na sobie i małego można wkładać/wyjmować bez konieczności rozwiązywania/wiązania :)
A przy np. kieszonce aby mały lepiej widział wiąże chustę na wysokości ramienia sznuereczkiem aby nie zasłaniała małemu widoku -a dopiero jak zaśnie to osłaniam główkę;

A tak zmieniając temat to czy któraś z Was wybiera się 20.11 na spotkanie KK w gdyni ??? Jak wogóle wyglądają takie spotkania ? Zakładam że możnaliczyć na pomoc w wiązaniu ? :)

Dzięki za ten link:) czyli jednak bondolino lub ono są najbardziej podobne do chusty i można nosić dziecko jak trzyma samodzielnie główkę. Ale i tak bezpieczniej gdy już siedzi.

kwiatek2010 a wiesz ze nosidla - pomimo opisu producentow - sa tak naprawde od momentu jak dziecko stabilnie siedzi --> wczesniej tylko chusta; oczywiscie jest wiele osob, ktore beda twierdzily ze nosidlo mozna wczesniej ale warto sobie poczytac :
http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=23037

Doszukała się, że bondolino to nie typowe nosidełko ergonomiczne ale hybrydowe, czyli wiązane a nie na klamry. Jeszcze bardziej podobne do chusty. I które lepsze ergonomiczne czy hybrydowe?
A z ergonomicznych jest jeszcze firma Tuli:)

ta wersja active wyglada niemal identycznie jak nosidlo firmy bondolino:) chociaz baby bjorn ma moze lepsza opinie

Z tego co sie orientowalam baby bjorn ma bardzo dobre opinie. W skandynawii wiekszosc matek wlasnie ich uzywa. Ja tez sie zastanawiam nad baby bjorn, wersja aktiv. Moj synek uwielbia byc na rekach i ogladac swiat. Kupilam chuste elastyczna, ale wogole mu nie podpasowala. Musze przyznac ze mi tez nie zabardzo. Wiaze ja szybko ale denerwuje mnie ta ilosc materialu. Synek walczy z chusta caly czas, bardzo nie lubi byc tak otulony. Poza tym w chuscie jest bardzo we mnie wtulony i nie jest mu latwo patrzec na swiat (ma juz 2 miesiace i wielka ciekawosc)
Mam nadzieje ze w baby bjorn bedzie mial wiecej luzu, nozki tez ladnie na zabke ulozone, no i na pewno lepsze "widoki"

Dziewczyny mm wielka prosbe o pomoc:)
jestesmy z mezem zdecydowani na zakup nosidla ergonomicznego-pieniazki odlozone, ale nie wiemy ktore wybrac???

Manduca, Baby Bjorn actuve lub comfort, bondolino, cybex czy ono??? zalezy nam na wlasciwej pozycji nozek i zeby nosudlo nie bylo same w sobie ciezkie, ale wygodne i aby na troche posluzylo:)

Obecnie nasza coreczka w sobote konczy miesiac. Wazy 3,9kg, przy urodzeniu 57cm, ubranka nosi na62-ma dlugie nozki:)

Malutka uwielbia byc na rekach i przytulac sie do klatki piersiowej, tuli sie bardzooo.... dlatego chcemy nosidło.

Z gory dziekujemy za pomoc;)

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...