CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

Dzięki Koraliczku.
Nie mam wyjscia, musze sie oszczędzac (choc w sumie nic innego nie robię). Niestety należe do tych kobiet, które ciężko chodzą w ciązy i co krok jakis problem :) ale wiem, ze wszystko zniosę byle by to malenstwo urodziło sie o czasie całe i zdrowe.
W szpitalu zazdrosciłam tym dziewczynom w koncówce ciązy -zreszta i ja moze jeszcze miałabym taki brzuch jakbym 2 tyg. przenosiła (leżala na odziale wlasnie kolezanka szwagra ze szkoły- w moim wieku, 2tyg. po terminie i w koncu po 2czy 3 dniach z oksy urodzila druga corkę) przykro jak cholera patrzec teraz na babki, które wlasnie jada na porodówkę, ale...muszę wierzyc, ze jestem w stanie donosic ... i za kilka miesiecy i ja będe szczesciarą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lena kochanie Ty nasze, ciesze się, że jest lepiej, odpoczywaj duzo i nie mecz sie, a najlepiej leż! :) Wszystko bedzie dobrze, ja to wiem i nie martw się, bo martwienie Ci nie pomoze :) wyluzuj sie, odprez :)

Lenko ja mialam bete 1,20 jak poprzednio, teraz odpoczywam, za 12 dni ide na droznosc a w sierpniu dopiero IUI, w tym cyklu sie nie stymuluje bo droznos by mi wypadala na 14 dc a wczesniej nie ma terminu... czyli z owu byly by i tak nici bo przeciez nie bede po droznosci sie "seksic " ;p

czesc dziewczyny.
Nie odzywałam sie, bo od piatku byłam w szpitalu... :(
Ala dzis juz mnie wypisali i na szczescie z dzidzią wszystko dobrze :D
Mialam twardy brzuch i dziwne bóle (na szczescie nie krwawiłam w przeciwienstwie do dziewczyn, z którymi lezałam na sali), pojechałam na pogotowie, bo nospa pomogła tylko na ból. Tam po długim czekaniu w koncu zjawiła sie "miła"pani w dyzurce, która poinformowała mnie, że mam isc do poradni po skierowanie! wrrrr powyłam sie z bezsilnosci, ale...zacisnęłam zęby - lekarka na szczescie nie miala akurat pacjentek, zbadała mnie i stwierdziła twarda macicę i poronienie zagrażające i na oddział ... znowu płacz
Przez te dni dostawałam 4razy dziennie zastrzyki i duphaston lub luteinę i z brzuchem było coraz lepiej. gorzej z moim zołądkiem, ostatnio podawali mi jakies mleczko 3xdziennie, ale na to ginekolodzy juz ray nie mieli. takze jedyne co mi pozostaje to czekac za to minie i zaciskac zeby.
poza tym szpital nie słuzy procesom trawiennym, to zarcie i brak intymnosci... wiadomo. oczywiscie nie obyło sie przez ten czas bez mdlosci i wymiotów, dzis tez.ale to akurat jest pocieszające.
no i taka miałam przygode. musze bardzo uwazac, bo okazuje sie, ze ta ciąża nie tylko z nazwy jest zagrozona:( nie przezyłabym drugiej straty...
p.s mi sie akurat teraz wielkosc fasolki zgadza, bo wczoraj miala 2,1cm ( ale w poprzedniej ciązy zawsze byla wieksza niz mówił suwaczek).
Koraliczku a jaki własciwie był wynik bety??

hehe...ja bym chciała już teraz. W sierpniu mamy drugą rocznice ślubu,więc chyba lepszego prezentu nie można dostać:)

aszi bo z nami razniej :) a tak w ogole to sobie uswiadomilam ze jakbym zasza w sierpniu to bym urodzila w maju a w maju mam urodziny ;p

Dobrze, że jesteście hehe... przynajmniej się człowiek czegoś dowie i uspokoi:)

aszi brzuch ma bolec :) podobno sie cialko zolte rozrasta po owu, tak jest zawsze :)

Aniu nie trać wiary:) Zrób sobie test w sobotę albo w piątek w dniu spodziewanej miesiączki. Trzymam za ciebie kciuki:)

a ja zaczynałam mieć objawy, bolały mnie sutki, piersi nabrzmiałe a dziś nic - zero objawów ... w piatek ma przyjśc @. plamień nadal brak w tym cyklu. chyba nic z tego nie będzie ;/

A testuje w przyszły weekend bodajże w niedzielę, ale chcę poczekać dla pewności jeden dzień dłużej. Zrobię więc test w poniedziałek 18go

Ana zastrzyk miałam w zeszły czwartek, czyli prawie tydzień temu. W tym miesiącu też nie czułam pękania(w zeszłym przyjmowałam pozycje przeciwbólową).
A podbrzusze pobolewa mnie od wczoraj, ale to takie dziwne pobolewanie. No i nie jest tak,że boli nieprzerwanie tylko momentami je "czuje". Dlatego zastanawiałam się czy to może być przez pregnyl

a gdzie Lena sie podziewa????? jak dzidzi :)))
bylas na wizycie? buziaki :**

Aszi mnie brzuch pobolewal jak juz bylam w ciazy, po pregnylu raczej nie, nawet nie czylam kłócia jajnikow i pekania pecherzyka... myslalam ze nie pekł a jednak ...:P ale tak jak dziewczyny pisza po zastrzyku tez zazwyczaj pobolewa podbrzusze. To normalne. !!!
a kiedy mialas podany zastrzyk?
kiedy testujesz?;) trzymam kciuki.

Koraliczek nie wiem czy rozni sie hsg od droznosci przez usg... wiem tylko ( moj gin mi mowil) ze od hsg juz sie odchodzi bo ma wiele skutkow ubocznych... natomiast dobrym maloinwazyjnym zabiegiem dzieki ktoremu mozna m.in zbadac droznos jest laparoskopia... mnie miala czekac ... ale na szczescie sie udalo wczesniej i uniknelam zabiegu.

za tydz w czwartek mam wizyte ( bedzie 12 tydz) juz odliczam dni :))

Dzięki dziewczyny za informacje. Uspokoiłam się:)
Koraliczku ja niestety nie znam się na tym, więc nie powiem ci jaka jest różnica.

za 2 tygodnie ide zrobic ta droznosc.. tylko nie hsg z rtg tylko cos pod usg, wiecie jaka jest roznica? i nie z kontrastem tylko z jakas solą... ale przynajmniej sprawdza czy jestem drozna moze tu tkwi problem. tylko nie wiem co to jest to pod usg... tak samo sie to robi?

aszi to normalne po owu, mi mowili ze do okresu bedzie bolec... :)

ja po pregnylu na nastepny dzień zwijałam się w kulke z bólu, cały dzień przespałam - w późniejszych dniach też bolał jajnik. Na monitoringu lekarka mówiła, że jest ok, ze jajniki pracują.

A mnie dziwnie boli podbrzusze i nie wiem czemu. Planowy okres dopiero 17-go lipca.
Nie wiem czy to nie przez ten zastrzyk z pregnylu, chociaż lekarka mówiła, że nie powoduje żadnych skutków.
Sama już nie wiem, trochę mnie to niepokoi.

a ja w tym cyklu sie nie stumuluję, 19 lipca ide na droznosc :) juz sie umowilam :) a za 2 miechy IUI ;p to teraz sie tylko wakacjuję :) tylko ta pogoda :(

dam znak :) bo z tymi plamieniami dziwnie, od roku mam je zawsze no chyba ze brałam luteine to nie było, ale od 2 cykli nie biore luteiny, w poprzednim plamienia były teraz cisza, byłam w 16dc na monitoringu, owu była i gin nie kazała brać luteiny. Malutka nadzieja się tli ... ale ta gruba 1 krecha dzis ;/

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...