CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

dokładnie na objawy za wcześnie ale i tak to dziwne :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

olcia ale ja jestem 2 dni po owu ;p wiec ciaza wykluczona ;p a przynajmniej na obiawy za wczesnie ;p bo kto wie ;p

hehe ja tez miałam zastrzyk ale wstręt do kawy nie był po tym tylko okazało się parę dni później, że to ciąża ciekawe jak jest u Ciebie:)

a ja Wam powiem cos smiesznego... po tych zastrzykach mam w sobie hcg i ... mam tak jakbym w ciazy byla, wszystko mi zalatuje mieta.. kawy nie moge tknac ;p za pierwszym razem myslalam ze zle zeby umylam i pasta mi zostala w buzi.. plukalam usta z 4 razy i potem stwierdzilam ze mama kupila zepsuta kawe, bo u rodzicow bylam :) ale jednak byla ok ;p

Lena jezeli to jest dobry lekarz ja bym przy nim zostala bo 70 zl za wizyte to jest w miare dobra cena.. sa lekarze co biora po 150 i nawet po 200 juz niektorzy "profesorowie" ja mialam wczesniej taka babeczke na nfz i tak mnie zapuscila ze az strach... a mysle ze to wszystko warte jest tej ceny, bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz i czy ten ktos bedzie dobrze prowadzil dalej ciaze... ja wychodze z zalozenia ze jak place to juz inaczej sie patrza lekarze na mnie... i zalezy im zebys nie odeszla, dlatego sie bardziej staraja. Ale ja to ja, ja bym tak zrobila a jak Wy zadecydujecie z męzem to tez bedzie dobra decyzja bo wiadomo kazdy rodzic mysli i dobru dziecka :)

Lena ciężko komuś doradzić wybór lekarza ja zmieniałam raz lekarza i to był dobry wybór. Ja za wizytę płacę od 100 do 150 zł i niestety za wszystkie badania muszę płacić a wiadomo taniej na nfz bo trochę tych badań jest. To jest chore w naszym kraju że nie potrafią zapewnić kobiecie w ciąży opieki lekarskiej tylko prywatnie trzeba a jak kogoś nie stać to ciekawe co ma zrobić ech szkoda słów

ana mam tak samo:) u mnie rano kawa z mleczkiem to też był rytuał i nic innego mogło nie istnieć aż tu pewnego dnia mi nie smakowała i wypiłam tylko łyk kawy i do zlewu poszła. Też próbowałam się przełamać ale nic z tego...nie smakuje. Chyba największe mdłości mam za sobą tylko całymi dniami wszystko mi się odbija...ale juz nawet mniej śpie:)
dziś wg usg 7t 5 d a według OM 8t 3d ale też myślę, że usg jest ważniejsze

a jesli chodzi o samopoczucie to tez ok 6/7 tyg czulam sie najgorzej, słaba senna zmeczona, mdliło mnie na wszystko, teraz mam takie dni ale nie codziennie. a kawa to przed ciaza musiała byc kazdego dnia, stały rytułałał :) uwielbialam zapach parzonej kawki a teraz nie moge... odrzucilo mnie , dzis spróbowalam sie napic taka delikatna do placka ale miala jakis dziwnu niesmaczny smak :/

to ja ucoiekam ide sie polozyc rano do pracy .... ajj jak mi sie nie chce...ale dobrze ze piatek !! :P

Lena.... ja uważasz ale wedłum mnie najważniejsze by wybrać dobrego i kompetentnego lekarza!! ja chodze prywatnie za wizyte place 50 zł.

Lena zwróc uwage czy te Twoje witaminy Pregna Plus zawiaraja magnez, zelazo i to co masz brac dodatkowo bo podobno podwójnych dawek nie powinno sie brac !
A z mężulkiem trzeba sie pogodzic bo stres nie wskazany ;)

Pozdrawim Buziole :**

Ale o moje cisnienie dba mąż- na odległość. Własnie mnie wkurzył wrrrrrry :(
Zastanawiam sie czy nie chodzic tez do innej lekarki, zalozyc sobie u niej kartę itp.
Bo ta moja gin mnie poinformowała, ze wizyty na fundusz na razie sie skonczyły do pazdziernika:/ a prywatna z usg kosztuje 70zł (może to nie jest jeszcze dużo, ale ja wciaz nie pracuje i zapewne nie szybko zacznę zarabiac). Generalnie gin jest b. dobry, ale w tej sytuacji sie zaczełam zastanawaic czy w ogole sie nie przeniesc do takiej, do ktorej chodziłam wczesniej-starsza, doswiadczona... i okazuje sie, ze jest mozliwosc sie do niej wcisnąc na fundusz.
Wtedy chodziłam do niej w inne miejsce, teraz ma jeszcze inny gabinet i tu ma usg, bo wtedy nie miała.
No i jest dylemat... chciałam, zeby mi szanowny M. cos doradzi, ale tylko sie pokłócilismy :/
Jesli chciałabym chodzic do 2 lub zmienic na tę drugą powinnam chyba to zrobic przed 10tyg (zeby potem problemu z zaswiadczeniem do becikowego nie było).A ta moja -jak pisałam -umówiła mnie na kolejna wizyte za 2 tyg.-niby ok ( na fundusz cieszyłabym sie strasznie) ciekawe jak dalej bedzie mnie umawiac, bo chyba co miesiac wystarczy???
Doradzicie cos, bo ja juz mam metlik w głowie....

Hej dziewczyny.
Koraliczku badania tarczycy nie zaszkodzi zrobic jeszcze raz, bo przez rok mogło sie cos zmienic.
Ja tez nie biore juz kwasu foliowego tylko Pregna Plus-tak zalecił lekarz.
Przy kwasie brałam jeszcze czasami tran, a teraz nie wiem czy trzeba (poza tym biore jeszcze magnez, Trivagin i Femisept-na drogi moczowe i jeszcze mam żelazo kupic, wiec dla mnie to jest masakra, bo teraz połykanie tabletek to dla mnie masakra).
Ogólnie ostatnio czuję sie jak przejechana przez walec :/ Nawet prawie kompa nie włączam tylko leze i spię.w głowie mi sie strasznie kręci i ogolnie jestem słaba, mam niskie cisnienie, a na kawę patrzec nie mogę-zreszta i z jedzeniem i z piciem jest ciezko:/

Koraliczek lekarz może jedynie na tym etapie stwierdzić, że owulacja się odbyła znaczy pękł pęcherzyk

a co do terminu porodu to nie wiem, ale wg usg moja mała wciąż jest o tydzień do przodu;) a kiedy będzie chciała się pojawić na świecie tego nikt nie wie;) teraz za to szaleje w brzuszku:*

Ana jak lekarz zalecił to ok:)

aha..

Jeżeli odchylenie nie jest większe niż 3 tyg to zawsze przyjmuje się jako wiarygodny termin z miesiączki. Wbrew pozorom usg nie jest aż tak się wydaje:)

ana mi sie wydaje ze z usg.. bo od okresu to tak nie wiarygodnie troche w sumie nie wiesz kiedy sie dokladnie zaplodnilo jajo :) ale ja w ciazy nie jestem wiec sie nie znam ;p :) a ja sie nastawiam juz psychicznie na poniedzialek, obym nie musiala zostawac znow w szpitalu, a zadam bardzo glupie pytanie teraz.. czy lekarz jest w stanie zrobic jakies badanie badz jakies usg zeby sprawdzic czy jest tam jakies ziarko nawet jeszcze nie zagniezdzone? wiem wiem glupia jestem ;p

tak sobie czytam opis pod suwaczkiem moim... i chyba faktycznie usg pokazuje bardziej przyblizony tydzien, bo moje dzidzi ma juz 2.5 cm :) usg pokazywalo we wt 9 tydz i 3 dzien.
Jak myslicie który termin porodu z miesiaczki czy z usg jest wiarygodniejszy??

hejka :)

Tak Basieniak, lekarz mi zalecil prenatal complex mam barac do wizyty czyli m-c, nie wiem mam nadzieje ze lekarz wie co robi, te witaminy zawieraja tez imbir ktory ma łagodzic mdłości.
Na opakowaniu tez nic nie pisze ze dopiero w 2 trymestrze barc wiec chyba mozna skoro lekarz zalecił.

pozdrawiam buziaki :))

no ja po poronieniu też od razu miałam sprawdzaną tarczycę, ale u mnie w normie była...a odnośnie tranu nie mam pojęcia, ale zapytaj się w szpitalu tak jak Olcia pisze

Lena nic się nie stało nie przestraszyłaś mnie:) moje wcześniejsze poronienie mogło być od tarczycy albo bardzo niskiego poziomu prog. a może selekcja naturalna...Teraz biorę tabl i będę kontrolować to.
Tak z dobrych wieśći to moja koleżanka która jak jej powiedziele lekarze jest bezpłodna od 5 lat jest w 9 tc:) cuda się zdarzają.
Koraliczek a przeczytaj na ulotce czy tran można brać(ewentualniew ciąży bo może coś w brzuszku już jest:), niestety ja nie wiem czy te tabl można brać więc dużo nie pomogę:/ I może spytaj się jak będziesz w szpitalu o badanie tarczycy lepiej sprawdzić dla swojego spokoju czy wszystko ok

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...