CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

dokładnie jest napisane - stare skarpetki, bo podczas porodu może być zimno w stopy, stary podkoszulek, mam z tego beke niezłą:D:D:D
Koraliczku ja na daną chwilę te rzeczy trzymam w komodzie i zajmują aż 3 szuflady, a w szpitalu mam dostać szafkę i tam włożyć te rzeczy, a partner ma zabrać walizkę i torbę do domu, bo mam mieć 2;) dziś pakuję to do toreb, zobaczymy jak nam to wyjdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe masz sie zmiescic w 3 szufladach? chyba same kocyki tyle zajmą ;p paranoja...... mozesz miec torbie pod lozkiem? masakra sporo tego... a tak nawiasem.. przy porodzie tak sie mozna ubrudzic ze stare skarpety i tshrt? tak ci napisali? no ale tak na logoke chyba kobieta wie ze nowych rzecz na taka "droge" sie nie bierze....

oczywiście, że nie sprawdzili ani nie zbadali, a rano się obudziłam i plamienie już było - nie było też przytulanek...powiedzieli, że w ciąży to normalne - mam dosyć Irlandii, jak dostanę krwawienia to mam przyjechać, a jak będę tylko plamić to luz...znów zaczyna ćmić podbrzusze na @, myślę, że szyjka się otwiera i może powoli czop odchodzi, w sobotę mam polską ginkę, a jak zacznie się coś dziać to pojadę do szpitala, młoda wciąż szaleje więc o nią też się nie martwię

eh w torbach muszę mieć dla dzidzi: 2 prześcieradła, po 6 par ubranek x 4 rodzaje, czapeczki, sweterek, ręcznik, 2 kocyki, pieluchy, 6 śliniaków, waciki
dla mnie: stary t-shirt do rodzenia, koszule do karmienia x2, stare skarpetki do porodu, osobiste rzeczy, przybory toaletowe, 2 x podpaski, ciuchy na wyjście, ręczniki na każdy dzień, aparat, drobne, przekąski, napoje, poduszkę jak potrzebuję, piłkę do rodzenia jak potrzebuję, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, 2 x klapki, szlafrok, magazyny do czytania, pewnie coś jeszcze, ale już nie pamiętam...tego jest pełno, 3 szuflady:/

wlasnie, badali cie? z czego to brazowe plamienie? niby wiem ze to przed porodem kobiety maja takie rzeczy ale mam nadzieje ze to sprawdzili

Basieniak, to co ty tam musisz mieć? I czy cię zbadali w ogóle jak pojechałaś do szpitala?

20 kg to duzo no chyba ze cegly bierzesz?

Koraliczku ja mam długą listę do szpitala, mam się zmieścić w 20 kg, moja mama powiedziała, że w Irlandii przesadzają z ilością rzeczy, na daną chwilę wszystkie rzeczy zajmują prawie 3 szuflady komody

basieniak zgagi to Ci wspolczuje jak mnie meczy 5 minut to swiruje a ciebie to non stop ;/ biedactwo juz niedlugo :) a co pakujesz do takiej torby?

mój też był wodnisty

właśnie nic mnie nie boli, ostatnio czasami pobolewało jak @, ale tak to zgaga męczy, a żadnych skurczy nie ma:) dziś pakuję się to toreb do szpitala, bo tym się bardziej zdenerwowałam niż plamieniem

Basieniak, a chociaż cię zbadali w szpitalu?

no moj jest bialy ale wodnisty..
basieniak.. zaczyna sie? :D oh jakby cudnie bylo :D a boli cie cus?

Koraliczku ja miałam śluz przejrzysty, wodnisty - dopiero później zmienił się w biały więc to jeszcze nic nie znaczy

Ja od rana dziś plamię na brązowo, bordowo, w szpitalu powiedzieli norma, no chyba, że zacznę krwawić...ach ta Irlandia

dziewczyny pwoiedzcie mi jaki powinien byc sluz po owulacji? ja mam... taka białą nierozciagliwa wode ;/ a na ciaze to ma byc chyba taki bialy gesty... chyba znow du pa... brzuszek mnie boli od czasu do czasu, takie ciagniecie w dol wiec tez du pa... ;/
Basieniaczku mozesz rodzic, w tym cyklu chyba tez nici.... eh :(

Już odczytałam widomość :)

dziękuje :)

Kkasia też mnie uspokoiła :)

ana zeby odebrac wiadomosc musisz sie zalogowac

Odcięli mnie na moment od świata. Ana wysłałam ci pw zaraz w poniedziałek. Zajrzyj do skrzynki, bo ja widzę, że poszło :). Generalnie chyba nic więcej niż powiedział ci twój prof. :). Teraz zmykam, bo pędzę na basen z małą, a potem do endokrynologa z tymi nieszczęsnymi wynikami.

Hej dziewczyny :)

Lusia witam Cie !!! super że niunia ma się dobrze!!!

a ja wczoraj bylam na wizycie u tego profesora skonsultować tą kwestie błony- Ten profesor - bardzo fajny gość!!

i na szczescie pocieszyl mnie!! - ta blonka jest ale maluśka ma 1,3 mm wg niego nie stanowi to niebezpieczenstwa dla mojej niuńki. Powiedział że mało prowdopodobne zeby coś się stało!! ale można obserwować i za m-c znowu do niego pojade ma dokładnie wymierzyć odleglośc nóżek od tej błonki bo dzidzia ułozona głowkowo. Poza tym zbadał malą, mówił ze" ładna i długa dziewuszka" to pewnie po mamie (mam 178 cm wzrostu ;) hihi

więc bardzo fajny lekarz i juz jestem spokojniejsza.
A ta blona to powiedzial mi ze najprwadopodniej mial być bliźniak, no ale 1 pęcherzyk plodowy musial sie wchlonąć i powstała taka błonka.

Nawet pamietam jak na pierwszej wizycie u mojego gina było widoczne na usg 2 pecherzyki- jeden stwierdzil ze to napewno zarodek a drugi okreslil ze to jakis krwiaczek, pewnie zniknie... i tak się stalo ale powstała blonka.
Aż mi się coś robi jak pomyśle ze mogło być podwojne szczeście!

No ale mimo wszystko ciesze się ze wszystka z małą wszystko ok.

pozdrawiam :)

Kkasia a co Tobie powiedzial lekarz na temat mojej błony???
gdzie sie podziewasz??

no jeszcze 9 dni ;p potem mozesz rodzic bo trudno zeby jeszcze miesiac czekala ;p

Koraliczek przed Twoim testem nie dam się zawieźć do szpitala:D

Lusia witaj spowrotem.. to jest nas 3..Ty, ja i Aszi.. reszta juz dawno zaciązyla... eh

Basieniaczku trzymam kciuki :) ja jeszcze musze zatestowac pamietaj dopiero potem rodzisz ;p hehehehe

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...