CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

dokładnie jest napisane - stare skarpetki, bo podczas porodu może być zimno w stopy, stary podkoszulek, mam z tego beke niezłą:D:D:D
Koraliczku ja na daną chwilę te rzeczy trzymam w komodzie i zajmują aż 3 szuflady, a w szpitalu mam dostać szafkę i tam włożyć te rzeczy, a partner ma zabrać walizkę i torbę do domu, bo mam mieć 2;) dziś pakuję to do toreb, zobaczymy jak nam to wyjdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe masz sie zmiescic w 3 szufladach? chyba same kocyki tyle zajmą ;p paranoja...... mozesz miec torbie pod lozkiem? masakra sporo tego... a tak nawiasem.. przy porodzie tak sie mozna ubrudzic ze stare skarpety i tshrt? tak ci napisali? no ale tak na logoke chyba kobieta wie ze nowych rzecz na taka "droge" sie nie bierze....

oczywiście, że nie sprawdzili ani nie zbadali, a rano się obudziłam i plamienie już było - nie było też przytulanek...powiedzieli, że w ciąży to normalne - mam dosyć Irlandii, jak dostanę krwawienia to mam przyjechać, a jak będę tylko plamić to luz...znów zaczyna ćmić podbrzusze na @, myślę, że szyjka się otwiera i może powoli czop odchodzi, w sobotę mam polską ginkę, a jak zacznie się coś dziać to pojadę do szpitala, młoda wciąż szaleje więc o nią też się nie martwię

eh w torbach muszę mieć dla dzidzi: 2 prześcieradła, po 6 par ubranek x 4 rodzaje, czapeczki, sweterek, ręcznik, 2 kocyki, pieluchy, 6 śliniaków, waciki
dla mnie: stary t-shirt do rodzenia, koszule do karmienia x2, stare skarpetki do porodu, osobiste rzeczy, przybory toaletowe, 2 x podpaski, ciuchy na wyjście, ręczniki na każdy dzień, aparat, drobne, przekąski, napoje, poduszkę jak potrzebuję, piłkę do rodzenia jak potrzebuję, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, 2 x klapki, szlafrok, magazyny do czytania, pewnie coś jeszcze, ale już nie pamiętam...tego jest pełno, 3 szuflady:/

wlasnie, badali cie? z czego to brazowe plamienie? niby wiem ze to przed porodem kobiety maja takie rzeczy ale mam nadzieje ze to sprawdzili

Basieniak, to co ty tam musisz mieć? I czy cię zbadali w ogóle jak pojechałaś do szpitala?

20 kg to duzo no chyba ze cegly bierzesz?

Koraliczku ja mam długą listę do szpitala, mam się zmieścić w 20 kg, moja mama powiedziała, że w Irlandii przesadzają z ilością rzeczy, na daną chwilę wszystkie rzeczy zajmują prawie 3 szuflady komody

basieniak zgagi to Ci wspolczuje jak mnie meczy 5 minut to swiruje a ciebie to non stop ;/ biedactwo juz niedlugo :) a co pakujesz do takiej torby?

mój też był wodnisty

właśnie nic mnie nie boli, ostatnio czasami pobolewało jak @, ale tak to zgaga męczy, a żadnych skurczy nie ma:) dziś pakuję się to toreb do szpitala, bo tym się bardziej zdenerwowałam niż plamieniem

Basieniak, a chociaż cię zbadali w szpitalu?

no moj jest bialy ale wodnisty..
basieniak.. zaczyna sie? :D oh jakby cudnie bylo :D a boli cie cus?

Koraliczku ja miałam śluz przejrzysty, wodnisty - dopiero później zmienił się w biały więc to jeszcze nic nie znaczy

Ja od rana dziś plamię na brązowo, bordowo, w szpitalu powiedzieli norma, no chyba, że zacznę krwawić...ach ta Irlandia

dziewczyny pwoiedzcie mi jaki powinien byc sluz po owulacji? ja mam... taka białą nierozciagliwa wode ;/ a na ciaze to ma byc chyba taki bialy gesty... chyba znow du pa... brzuszek mnie boli od czasu do czasu, takie ciagniecie w dol wiec tez du pa... ;/
Basieniaczku mozesz rodzic, w tym cyklu chyba tez nici.... eh :(

Już odczytałam widomość :)

dziękuje :)

Kkasia też mnie uspokoiła :)

ana zeby odebrac wiadomosc musisz sie zalogowac

Odcięli mnie na moment od świata. Ana wysłałam ci pw zaraz w poniedziałek. Zajrzyj do skrzynki, bo ja widzę, że poszło :). Generalnie chyba nic więcej niż powiedział ci twój prof. :). Teraz zmykam, bo pędzę na basen z małą, a potem do endokrynologa z tymi nieszczęsnymi wynikami.

Hej dziewczyny :)

Lusia witam Cie !!! super że niunia ma się dobrze!!!

a ja wczoraj bylam na wizycie u tego profesora skonsultować tą kwestie błony- Ten profesor - bardzo fajny gość!!

i na szczescie pocieszyl mnie!! - ta blonka jest ale maluśka ma 1,3 mm wg niego nie stanowi to niebezpieczenstwa dla mojej niuńki. Powiedział że mało prowdopodobne zeby coś się stało!! ale można obserwować i za m-c znowu do niego pojade ma dokładnie wymierzyć odleglośc nóżek od tej błonki bo dzidzia ułozona głowkowo. Poza tym zbadał malą, mówił ze" ładna i długa dziewuszka" to pewnie po mamie (mam 178 cm wzrostu ;) hihi

więc bardzo fajny lekarz i juz jestem spokojniejsza.
A ta blona to powiedzial mi ze najprwadopodniej mial być bliźniak, no ale 1 pęcherzyk plodowy musial sie wchlonąć i powstała taka błonka.

Nawet pamietam jak na pierwszej wizycie u mojego gina było widoczne na usg 2 pecherzyki- jeden stwierdzil ze to napewno zarodek a drugi okreslil ze to jakis krwiaczek, pewnie zniknie... i tak się stalo ale powstała blonka.
Aż mi się coś robi jak pomyśle ze mogło być podwojne szczeście!

No ale mimo wszystko ciesze się ze wszystka z małą wszystko ok.

pozdrawiam :)

Kkasia a co Tobie powiedzial lekarz na temat mojej błony???
gdzie sie podziewasz??

no jeszcze 9 dni ;p potem mozesz rodzic bo trudno zeby jeszcze miesiac czekala ;p

Koraliczek przed Twoim testem nie dam się zawieźć do szpitala:D

Lusia witaj spowrotem.. to jest nas 3..Ty, ja i Aszi.. reszta juz dawno zaciązyla... eh

Basieniaczku trzymam kciuki :) ja jeszcze musze zatestowac pamietaj dopiero potem rodzisz ;p hehehehe

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...