CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

wiecie moja kuzynka urodzila w boze cialo i moja mama mowi ze pewnie ja na chrzestna pojde bo jestem jedyna dziewczyna w rodzinie bo takto same chlopy.. a ja nie wiem czy chce ;/ troche mi przykro bylo jak sie zaciazyla i zapytala co z nami nie tak ze jeszcze nie mamy i ze kuzynostwo musi byc w rownym wieku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basieniak, dzieki za wyjasnienie :)
Ja miałam wiec takie badanie w tamtej ciązy, ale w Norwegii jest tylko 1 mniej wiecej w połowie ciązy (dlatego nazywane połówkowym) i tam chyba tylko sprawdzają narzady dzidziusia. Tam ilosc usg jest baaardzo ograniczona:/
Ja je miałam jakies 3 dni przed porodem i... wszystko było NIBY ok....

no jak wychodzi coś nie tak to czasami w brzuszku się naprawia, a czasami od razu po narodzinach, zależy co nie tak jest i kolejne badanie prenatalne wykonuje się około 22 tc ... ja w sumie stracha przed tym badaniem nie miałam, ale mała się tak wierciła, że nie dała sobie zmierzyć przegrody nosowej, nie obróciła się, ale ginka potem sprawdzała jeszcze w 16 tc i było wszystko ok....teraz takie szczegółowe usg mam w środę i teraz nie wiem czemu odczuwam strach

tylko ze po otrivelle chyba do 10 dni jest w krwi i moczu hcg? dobrze mowie czy sie myle? wiec lepiej zrobie 14 dni po rano sikanca zeby chociaz zobaczyc jak by co piekne sliczne 2 kreski a potem od razu polee na bete :)
Basieniak ale takie usg sie tylko raz wykonuje tak? a jak wyjdzie cos zle na usg mozna to naprawic jeszcze w brzuszku? no bo w sumie po samych badaniach co nam.. leczenie sie liczy najbardziej w razie czego...

Koraliczek no beta to nawet lepsza od sikańca jest

Lena prenatalne usg to jest bardzo dokładne usg - lekarz mierzy przezierność karkową i przegrodę nosową, sprawdza narządy czy wszystkie są i czy z nimi ok jest, itd., u nas trwało to około 40 min - przez brzuch i pochwę na zmianę, byłam wykończona tym usg...jeśli są jakieś odchylenia od norm to wtedy robi się jeszcze testy z krwi, ale to już dalsza procedura jest

oczywiscie, jak tylko ja i aszi do Was dolaczymy to mozemy zalozyc nowy watek o ciezaroweczkach :) wiecie ale ja jeszcze myslalam o beta hcg z krwi i nie wiem czy bete zrobic tez 14 dni po czy jak... moze razem z sikancem zrobie...

A ja mam 3 czy 4 testy ze slabymi (ale coraz mocniejszymi) kreseczkami(na pamietkę). Załuję, ze nie mam takiej mocnej, miałam potem jeszcze kupic test i zrobic, ale jak juz miałam pewnosc po wizycie u lekarza jakos wypadło mi to z głowy... Mi cien cienia wyszedł juz chyba 10dni po owu, ale lepiej poczekac te 14 - wtedy juz powinna byc widoczna kreska :)
Trzymam kciuki Koraliczku!
Zobaczysz za chwilę dołączysz do nas i bedziemy musiały chyba zmienic nazwę naszego forum?? :D

Przede wszystkim walnęłam byka- oczywiscie magnez z witamina B6 a nie B12 :) tą tez zawiera Pregna, pomyliłam się.
Koraliczku wiem, ze to trudne, ale musisz myslec pozytywnie i byc cierpliwa-do 5lipca juz niedługo:D ja niestety nie potrafię odpowiedziec na Twoje pytanie co do zastrzyku, ale za to powiem Ci, ze mi testy owulacyjne nie wychodziły przez kilka dni, dopiero chyba 18dc pokazała sie druga kreseczka, ale nie taka czerwona jak kontrolna, a następnego dnia juz tylko jasniejsza, ale jak sie okazało owulacja była! wiec nie zadreczaj sie tym!
Ana, a czy to usg, o którym mówisz jest jakies dokładniejsze, czym sie rózni od tego zwykłego?? nazywa sie prenatalne, tak??
Ja wizyte mam juz w następny poniedziałek.
Dzis czuję sie wciaż zle, do godzin popołudniowych zwłoki totalne :/
Nic w usta nie mogę włożyc... Poza tym mam okropne wzdęcia i bóle żołądka, zmuszam sie chociaz do picia wody i jedzenia jabłek, zeby uniknac zaparc:/
A moja cera... oj, pozostawia wiele do życzenia:( na dodatek chyba moje przebarwienia po tamtej ciąży sa bardziej widoczne,a mam je na twarzy :/

Koraliczek mi 12 dni po owu wyszedł test, ale ja chyba miałam duże stężenie hcg, bo test był o czułości 25ml/U...żałuję, że nie miałam robionej bety z krwi, ale w Irlandii to inna bajka jest i na wynik czeka się nawet 7 dni

ana wiesz ja nie wierze w cuda.. bo one mnie omijaja zawsze... wyniki mam zle wiec nie powinnam sie ludzic ale nie wiem taka podswiadomosc glupia. Zwlaszcza ze dostalam zastrzyk i pecherzyk byl normalnej wielkosci a nie 28 mm... a tak w ogole dzien po zastrzyku zrobilam sobie test owulacyjny tak dla sprawdzenia i byla 1 krecha... ta druga byla blada a zawsze przy owu byla purpurowa wiec nie wiem jak te zastrzyki dzialają... a tak w ogole to te zastrzyki pomagaja jakos jeszcze dodatkowo przy zagniezdzaniu? nie wiem czy o to pytalam juz. Ja 5 lipca bede 14 dni po owu teoretycznie miesiac od ostatniej miesiaczki wiec powinno cos wyjsc, zrobie rano sikanca a jak nie wyjdzie pojde na bete ;p

Koraliczek ja tez pamietam ze po zstrzyku mialam mysli czy sie udalo czy w brzuszku cos jest... nie mialam wielkich nadzieji a jednak... wiec wierze ze u Ciebie i u Aszi tez tak bedzie. Ja chyba jako jednyna tutaj nie robilam badania beta tylko test w dniu spodziewanej @ zobaczyc 2 kreski na tescie to niezapomniane uczucie tym bardziej ze ja nigdy nawet na tescie owulacynjym nie widzialam 2 kreseczek zawsze jedna !!!
a ja juz sie wizyty kolejnej nie moge doczekac a to dopiero za ponad 3 tyg :/ jak ja przetrwam ?? i teraz czeka nas bardzo wazne chyba najwazniejsze usg które robi sie pomiedzy 10 tyg 0 dniem a 13 tyg 6 dniem.

Lenka uważam ze podjeliscie słuszna decyzje, jak lekarz jest dobry nie ma co kombinowac ;)

Pozdrawiam

dziewczyny w tym miesiacu obiecalam sobie, ze odpuszcze, ale nie umiem, te mysli o 2 kreskach caly czas gdzies są masakra, nie moge sie skupic, proboje sie zajac czyms ale mimo wszystko mysle i mysle czy tam cos jest czy nie... owu byla w srode rano :D wiec mysle ze jak 5 lipca zrobie beta hcg bedzie wszystko jasne i przestane sie ludzic... bo z takimi wynikami to malo prawdopodobne ze sie udalo... musze sie zrelaksowac :) maz w pracy do niedzieli wieczor wiec musze cos wymyslec

Kochane, lekkie glaskanie raczej nie wywoła krwawienia, ale... lepiej po prostu unikac wszelkiego "gmerania", można za to położyc spokojnie rękę, zeby (juz pozniej) poczuc dzidziusia :)

tzn ja nie mowilam o masowaniu ale poglaskaniu brzuszka :)

ale nawet lekkie głaskanie brzucha może spowodować te wszystkie niechciane sprawy??

Hej dziewczyny.
Zdecydowalismy ( w sumie juz wczoraj, bo szybko się pogodziliśmy:), że zostaje u tej ginki i juz nic nie kombinuję. Ufam jej, wiec musi byc dobrze :)
Ana, własnie za Twoją radą przesledziłam ulotkę Pregna Plus i faktycznie żelazo juz tam jest i wit B12,ale magnezu juz nie. W takim razie zapytam lekarkę co i jak brac, bo ona nie zna na pamięc (to juz wiem) skladu tego leku, wiec pewnie tak poprostu zalecila dodatkowo magnez z B12 i te zelazo (które swoja droga powoduje zaparcia, a ja i tak mam z tym problemy:/ )
Aha, a propo własnie zelaza-dzis spawdziłam wyniki morfologii i mam dolną granicę normy hematokrytu i eozynofili :/ To pierwsze podobno swiadczy o anemii, ale to drugie nie bardzo sie doczytałam... Także muszę czekac do wizyty.
Aha, Koraliczku i przede wszystkim dziewczyny w ciązy-masowanie brzucha jest niebezpieczne, lepiej tego nie robic nawet do 36tc. -położna, z którą pracuje moja gin ZAWSZ surowo o tym przestrzega. Takie głaskanie moze spowodowac skurcze macicy i poronienie lub przedwczesny poród :(
Na początku wydawało mi sie to naciągane, ale rozmawiałam z nia nawet ostatnio o tym i babka wie o co mówi-zdażają sie takie przypadki, wiec lepiej sie powstrzymywac :)
pozdrawiam i dobrej nocki

Hej.
Miło słyszeć, że wszystkie przyszłe mamy mają się dobrze(prócz mdłości).
Koraliczku pamiętaj ten miesiąc jest nasz!!
Więc proszę nie wypisywać, że tylko mi się uda, ale nam:)
Pozdrawiam

zastrzyk byl w poniedzialek :) wiec za wczesnie zdecydowanie ;p
ana :) poglaskaj brzuszek ode mnie :)
lenka wlasnie i jak?

hej Kobietki :)

Koraliczek a kiedy mialas podany zastrzyk??
kto wie moze sie udało :))

OBYY trzymam kciuki mocno :*

a u mnie oki, brzuszek rośnie, aż sie dziwie ze tak szybko bo jak na 3 m-c to mam spory, dzis kolezanka zauwazyla a nic nie wiedziala :)

W miare czuje sie dobrze, juz nie mam takich mdlosci jak mialałam ale jeszcze wiele rzeczy mi nie smakuje, ciekawe kiedy znowy wróci dawny smak i zapach kawki ;P

Lena i jak zadecydowalas?

Pozdrawiam