CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 2

Ana a lekarz zalecił Tobie branie tych witamin? Bo w pierwszym trymestrze najlepiej brać tylko kwas foliowy, witaminy od drugiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ana szkoda :) no ale moze za miesiac ujrze swoje malenstwo.. eh mam wahania nastrojow, raz jest ok a raz dolek, nie wiem czy nie po tych hormonach...
Olcia nie martw sie na zapas, jak lekarz juz wie to teraz bedzie tylko lepiej :) i caly czas do przodu...
A moja kuzynka jeszcze nie urodzila a juz tydzien po terminie... brzuch nisko, ruchy czuje ale nie rodzi ;p kurcze zeby nie miala wod zielonych teraz mi tak przyszlo do glowy.. a nastepna kuzynka za miesiac rodzi... na forum wszystkie juz zaciazone procz mnie i aszi, kurcze zaloze sie ze aszi teraz sie uda a ja znow zostane w tyle...
Dziewczyny a otrivelle dziala tylko na pekanie PG czy tez jakos pomaga w inny sposob? bo na ulotce pisze ze wspomaga rozrod czyli ze co? chodzi tylko o ten niepekajacy PG?

czesc Dziewczynki.
Olcia nic sie nie martw, dziewczyny maja racje, jestes monitoroiwana wiec wszystko bedzie dobrze :)

u mnie ok, dzis o dziwo czuje sie dobrze, rano zaspałam do pracy :P takze zbierałam sie w 3 krotnmie szybszym tempie, ale na szczescie bez mdlosci . zaczełam brac Prenatal complex(zestaw witamin +kw. foliowy), wiec folik odstwailam , bo jak jedno to nie drugie.
Karaliczek pokazałbym Wam moje bejbi na fotce ale nie mam skanera a na komórce nie jest wyraźnie ... KOraliczek juz niedługo sama bedziesz ogladac na zdeciu z usg swoja dzidzie :)))

Lena jak Twoje samopoczucie? mdłości dokuczaja?

buziaki :**

dziewczyny ja sie zastanawiam czy wlasnie nie powtorzyc jeszcze badania tarczycy... tego nie badali mi w szpitalu a ja sama ja badalam z ponad rok temu..
aha czy ja moge brac tran w kapsulkach przy kwasie foliowym ? wlasnie nie wiem czy mi nie zaszkodzi po takiej dawce lekow ze szpitala...

Aha, Olcia nie chciałam Cie bron Boze straszyc! teraz jak wiadmo na czym stoisz lekarz na pewno sie Tobą odpowiednio zajmie. :)
Takze dziewczynki pamiętajcie, ze to wazne badanie. (tez jeszcze niedawno tego nie wiedziałam).

Olcia,no własnie tak mi sie wydawało, ze ten poziom hormonu tarczycy jest za wysoki.
Bardzo dobrze, ze zrobiłas te badnia, to jest bardzo wazne, mogło tez byc przyczyną tamtego poronienia.... :( Podobno czesto tak jest.
Mi ginka od razu po poronieniu zleciła zrobic badania tarczycy i teraz tez na wizycie dopytywała jakie były te wyniki czy na pewno dobre.

Dzięki Basieniak:) właśnie mówiłam do mamy, że z jednej strony cieszę się że lekarz to wykrył bo mogło się źle skończyć

Olcia ale jak to jest monitorowane to wszystko jest dobrze

jednak wyniki nie były najlepsze, jednak mam problemy z tarczycą dostałam kolejne tabletki:/

u mnie roznie, rano bylam slaba, teraz jest ok ale boli glowa okropnie, nie spie prawie w ogole i mam temperature, oslabiona ogolnie jestem ale daje rade :D w poniedzialek wracam na ligote... obym tam nie zostala. Basieniak a moze po prostu jeszcze sie nie zaczely te czkawki ;p

Koraliczek właśnie się zastanawiam, ale chyba nie :D:D:D albo jeszcze nie kumam, że to czkawka - tak samo było z r******i, teraz jestem pewna :D Jak się czujesz?

hehe basieniak czujesz tą czkawkę? ;p

Olcia ja się nie znam na wynikach, ale najlepiej zapytać się gina, bo w ciąży też inne normy są i co nam się wydaje złe wcale takie nie jest

Lena :) ja sie hajtnelam rowny tydzien przed Tobą ;p bo 5 wrzesnia 2009 :) i widzisz Ty juz zaciazylas a ja dalej czekam.. eh dołacze do Was zobaczycie tylko jeszcze musze troszke poczekac... olcia co Ci tak tekst ucina? moze Ci internet rozłancza?
Ana a pokaz zdjecie ;p :)

Nie wiem czemu ucina mi dużą część tekstu:/
Martwi mnie Anty TPO mam 82.31 IU/ml a wartości to

Kurcze ucięło część tekstu napisze jeszcze raz

FT3 5.42 NORMA 3.13-6.76W ciąŜy zaleŜny od trymestru:I-3.78-5.97, II-3.21-5.45, III-3.09-5.0

ANTY-TG 44.59 IU/ml NORMA

Cześć dziewczyny mam prośbe o pomoc przy interpretacji wyników:

FT3 5.42 NORMA 3.13-6.76W ciąŜy zaleŜny od trymestru:I-3.78-5.97, II-3.21-5.45, III-3.09-5.0

ANTY-TG 44.59 IU/ml NORMA

Aha ja sie dzisiaj powłóczyłam po punktach pobierania krwi:/
Ale w koncu zrobiłam Toxo IgM, Morfologie i VDRL (zapłaciłam prawie 50zl.) a alloprzeciwciała nie, bo mam dodatnią grupę krwi, a to sie podobno robi tylko przy -. Muszę dopytac gin, bo nic z tego nie rozumiem.

Ana, ja tez dostałam fotke dzidzi :D
Z seksem tak jak dziewczyny mówia, prawie sie o tym nie mysli, albo sie zle czujesz albo cos tam. ja nie rozmawialam na ten temat z ginem, ale mi po poronieniu tez raczej niewskazane. Zresztą męża nie bede miała jeszcze jakies 2-3tyg. :/
Co do par, które szybo po slubie mają dzieci-my bralismyslub 12.09.09, a para ktora pobierala sie tego samego dnia co my miała po 1,5 roku juz 2 dzieci!!! I to nie były blizniaki! Także można różnie ;)ale ja jak o tym słyszałam to im zazdrosciłam, bo my zaczelismy sie starac dopiero kilka miesiecy po slubie i najpierw nie moglam zajsc, a potem taka tragedia nas spotkała... niestety róznie to bywa.
jakos tak przykro jak wiesz, ze ludzie którzy w tym czasie sie pobierali mają juz dzieci, a my ciągle nie...

no to jeszcze 7 tygodni, moja kuzynka zaraz rodzi, moze rano bede miala siostrzenice ;p fajnie :) hajtneli sie po nas a juz maja bebe :(