CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

No to Lena faktycznie macie hardcor! ale jakoś dacie rade i my też :))

Koralik na pewno beta ładnie przyrosła... jest dużo więkasza... ja się nie znam bo nigdy bety nie robilam... zaufałam testom :P

Jesl;i toxo wyszła ujemna (też tak miałam) to dla pewności powtarzaj badanie raz na trymestr- lepiej chuchać na zimne ;)

a tak poza tym u mnie ok, kolejny dzień minął szybciutko, dni takie krótkie - masakra- dokucza mi kręgosłup tylko :-/
właśnie ugotowałam zupke z czerwonej soczewicy na jutro :D na drugie od mamy przyniosłam pierożki mniamm i obiad z głowy ;P hihi

to ide coś przekąsić bo zgłodniałyśmy :P

pozdrowionka:**

Ana, to widze, że obie będziemy miały jeszcze niezłą przeprawę...
Ja mam termin na 12go lutego.
My teraz intensywnie zastanawiamy sie jak to zrobic, żeby przywiezc z Polski te wszystkie rzeczy i, żeby nie stracic na tym "pół majątku"... bilety po swietach ( na pocz. stycznia) na prom juz sa masakrycznie drogie, a maż musi jeszcze czekac na zmainy w grafiku, a potem na zgode na urlop... po prostu hardcor!
Koralik, nie stresuje sie beta wg mnie ladnie rosnie!

Koralik, specem nie jestem ale mi się wydaje, że jest on dobry:)

Ja na całe szczęście czuję się już dziś w miarę normalnie, uff :)

odebrałam wynik bety z wczoraj.. wynik to 5252 a w srode byl cos 937 ... nie wiem czy nie za wolno rosnie??
i jakies badania odebralam toxoplazme miedzy innymi i jest ujemna

hej Lena... a dziękuje dziękuje za komplement ;)

ja też przed porodem będe miała zawrót głowy... chcemy się wprowadzic do domu przed rozwiązaniem... niby juz budowa dobiegła końca ale jeszcze sporo zostało do zrobienia... no i ta przeprowadzka - z jednej strony bardzo się cieszę a z drugiej nie wyobrażam sobie tego!!

Lena Wy tez dacie radę :) Jakoś to będzie :)) a my to prawie w tym samym czasie będziemy rodzić ;)
na kiedy masz termin? ja ok 25 stycznia.

Hej dziewczynki :)
dziękuję za pochwałę mojego brzuszka :D
Na razie widziałam tylko Any, który dla mnie jest idealny ( i w ogóle masz swietną figurę!:)

Co do porodu to ja myslę o nim coraz czesciej... W niedzielę byłam z mężem u kolezanki, która urodziła 16.11 - jej córeczka jest taka maleńka... Przeraziłąm sie jak ja sobie poradzę z taką kruszynka...
Aaa poza tym stresuję sie samym porodem... bez znajomosci języków bedzie ciezko nawet na poczatku dogadac sie przez tel. z położną ze szpitala :/
(pomijając fakt, ze czeka nas jeszcze przeprowadzka, zwożenie rzeczy (małego i nie tylko) z Polski przez meza...- czy w ogóle zdązymy??)
jeden wielki stres sie zaczyna...
Jutro mam w koncu pierwsza wizytę u lekarza rodzinnego - założy mi chociaz kartę.

Kasiu trzymaj sie tam i nie daj sie choróbsku!

aha, Koraliczek pocieszę Cie -ja do teraz rano mam mdłosci i nigdy nie wiem jak to sie skonczy...:/

hej Koraliczek... no chyba się zaczyna... ale może to tylko jednorazowa mdłość ;P

ale mimo wszystko mój gin twierdzi że mdłości dobrze wróżą ciąży... świadczą o silnej ciąży- bo jak są mdłości to znaczy że jest wysoki poziom hormonu b-hcg :)) więc Kochana wszystko ma swoje plusy :))

dziewczyny dzis rano pierwszy raz zrobilo mi się niedobrze... myslalam ze do wc polece ale jednak nie az tak.. zaczyna sie sielanka? :P

no lena :) bardzo Ci do twarzy z brzuszkiem :)

Lena - piękny brzuszek :)))

ja ruchy poczulam bardzo wcześnie już w 16 tyg takie delikatne muśnięcia w brzuszku, ale może dlatego że jestem dosyć szczupła, podobno wtedy można wczesniej wyczuć :) przed ciąża przy 177 cm ważyłam 59,5 teraz waże 71.
No a teraz jak mała kopnie to aż czasami zaboli :) ale lubie jak kopie a najbardziej jak się przekręca, rozciąga, fajne są te ruchy takie falowania brzucha :)
ale tak zleci Koraliczek że sama zobaczysz i poczujesz ja to jest :))

Kaasia to kuruj się bidulko !!

kasia biedulko, mietki sobie zaparz i napij sie dziurawca.. pomaga a w ciazy to raczej tylko ziola, sprawdz jeszcze w necie czy mozesz... ewentualnie guma mietowa jak Ci niedobrze.. ja mam chorobe lokomocyjna i zoladkowe problemy rowniez mam i obcykalam kilka sposobow jak to nie pomoze to pomyslimy co dalej :*

kochana ja przy 172 cm wzrostu waze obecnie 80 wiec moge i pozniej poczuc... nie jestem mega gruba ale nie jestem szprotką..

W pierwszej ciąży to gdzieś koło 19-20 tygodnia :)

Ja się chyba czymś podtrułam, bo nie czuję się za najlepiej. Mam tylko nadzieję, że dzidziuś czuje się lepiej niż ja.

ana jak ja sobie pomysle o porodzie.. brr a to jeszcze u mnie 7 miesiecy :P no ale my kobiety jestesmy silne i dajemy rade :D
skoro 7 - 8 tydzien sie u ciebie zaczely mdlosci to ja mam jeszcze czas.. choc nie urywam dobrze mi tak jak jest :P a kiedy poczulas ruchy?

Koraliczku mi mdłości zaczely sie ok 7,8 tyg i trwały do końca 12go ;D więc jeszcze masz czas Kochana hihi ( żaruje oby Cię nie dopadły )

dziewczyny - Nika Basieniaka ma już ponad miesiąc !!! masakra jak ten czas pędzi !!! aż za szybko :)

Koraliczku... już powoli zaczynam myśleć o porodzie,w końcu to już w następnym miesiącu :)) troszke się stresuje, ale najważniejsze żeby wszystko poszło dobrze i żeby malutka była zdrowa :)
W piątek już na 100% zobaczysz bijące serduszko swojej okruszynki :)

Bąbelkowa... być może tak jak Koraliczek mówi jeszcze któryś z pęcherzyków stanie się dominującym... skoro masz długie cykle...
trzymam kciuki :)

bombelkowa ja czasem nie mialam dominujacego na poczatku mi sie pecherzyki dominujace zaczynaly dopiero od 12 dc a kolo 16 owu przy cyklach 28 dniowych a ty masz dluzsze wiec jeszcze czas...

Ja miałam dziś pierwsze usg. I wyniki są następujące :
endometrium ma szerokosc 5.46, oba jajniki wielopęcherzykowate.
Aczkolwiek powiedział, że nie widzi pęcherzyka dominującego :(
Lekarz bardzo nie miły, odpowiadał z łaską - dlatego nie lubię chodzić do facetów ginekologów.
Nie wiem czy ma znaczenie to, że moje cykle są dłuższe niż u większości kobiet i może moj pęcherzyk potrzebuje więcej czasu?
Kolejne usg w środę.

ana a myslisz juz o porodzie? jej dopiero to pytanie zadawałam basieniaczkowi....
faktycznie fajnie sie zgralyscie z tymi datami wizyt :) ja mam wiyte w piatek przed 16 i chyba powinnam juz uslyszec serduszko...?
a reszta ciezaroweczek co sie bedzie tez zaraz rozpakowywac? jak sie czujecie? :)
ja nie mam ani mdlosci ani nic.. jedynie co to ketchup mi nie smakuje a reszta obleci choc nie mam takiego apetytu jak kiedys i sie wybredna zrobilam.. za to spie spie i spie...

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...