CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

powtorzylam bete....... wyniki jak zwykle po poludniu...
brzuch mnie boli jak na @ troche i troche kluje i tak ciagnie... norma?

Kaasia mój obwód to jakieś 95 cm. :) a Twój mąż to chyba jakiś wyjątek skoro namawiał Cię do kupna ciuszka ;)

Ja sama musze sobie wszytsko kupować :(
ostatnio zamówiłam sobie na allegro sukienke z dzianiny z H&M,

http://moda.allegro.pl/hm-nowa-sukienka-camel-braz-swetrowa-sweter-m-i1946538440.html

powiedziałam o Tym mojemu... a on na to że to będzie prezent pod choinke od niego dla mnie :P ahhh Ci faceci....
ja mu odpowiedzialam ze sama sobie to kupilam na mikołaja ;D a prezentem pod choinke to on się musi zatroszczyć ;P

Dziewczyny kiedy zobaczę Wasze brzuszki... Kaasia, Lena, Aszi, i reszta wrzucajcie na maila fotki brzucholków Waszych :P

pozdrawiam

No ja chyba się zaraziłam od Koralika i też poszłam na zakupy:)
Luśka, mi mąż kupił płaszczyk bez mrugnięcia okiem, wręcz mnie zachęcał do kupna czym wprawił mnie w osłupienie. Nie wiem może czytał ten wątek i bał się, ze też go obsmaruję ;)

Dziewczyny z dużymi brzuszkami, czy któraś mogłaby zmierzyć i podać mi ile ma w brzuchu? Kupiliśmy ten płaszczyk, ale się zastanawiam czy mi wystarczy zapasu :)

a ja dziewczyny kupilam dzis.. spodnie... nie moge sie zapiac w swoich :( napuchl mi brzuch i mam wzdety , wygladam jak w 3 miesiacu ;/ musialam kupic spodnie z gumką... takie dziwne troche ale pani w sklepie powiedziala ze beda rosly ze mna... chcialam mezowi powiedziec ze za wczesnie ale nie chce sciskac brzuszka teraz... i stanik kupilam bo cyce mi z kazdego mojego biustonoszu wychodza.. eh w sumie chyba dobrze :) ide spac zaraz zmeczona jestem jak bym pracowala w kopalni :P
:* buzkA!

Koraliczku dobra dawka leku, powinno być wszystko dobrze, ciesz się swoim stanem póki nie masz mdłości albo wymiotów :P

a na którego stycznia masz termin?

Tak Olcia u mnie wszytsko oki, malutka wierci się niesamowicie, zazwyczaj budzi się wieczorem i szaleje aż do rana ;) a mi nie daje spać!! ale dzisiaj jest tez w dzień aktywna, więc może dziś się wyśpimy :)

w czwartek mam wizyte, ciekawa jestem ille już niuna waży, ile ma cm noi i czy wszystko w porządku jest! oby tak !!

a u Ciebie w brzuszku jest Niunia czy Niunio ? ;)

aha pupka biore 3 tab dziennie

aha, no to dobrze... ale juz nie mam tego plamienia, po badaniu pewnie cos wyplynelo...
basieniak dzieki :)

obudziłam sie... wiecie co jade sobie kupic spodnie.. nie moge sie zapiac.. wzdeta jestem i brzuch mam napuchniety ;/ a nie chce go sciskac teraz kupie sobie spodnie na gumce jakies :) i moze stanik :P bo cycki tez mi jakos tak napuchły ;p

Koraliczku implantacja już się odbyła u Ciebie kilka dni temu, brązowa krew stara, czerwona żywa znaczy źle...ile pupka bierzesz? a na zaparcia czopki glicerolowe polecam jak już nic nie pomaga

No ja właśnie wstałam:) i jem placzuszki z cukini:))

Ana84 mój gin zawsze na usg wszystko mierzy i sprawdza przepływy. Faktycznie może to się nazywa genetyczne tylko nie wiedziałam.
A jak u Ciebie wszystko dobrze?

Koraliczku ja przespałam pierwsze trzy miesiące, nie było znaczenia gdzie jestem i tak zasypiałam:)

a ja sie własnie zdrzemnelam co mi sie nie zdaza w ciagu dnia :) hehe :) fajnie tak przespac sie i nik nie ma do Ciebie pretensji tylko Cie jeszcze kocykiem przykrywa... :) jestem caly czas zmeczona, ale brzuszek juz mniej boli na @ wiec spoko :) zjadlam wlasnie zupke, biore pupka, fembion natal 1 i spowrotem do lozka :P :)

to usg genetyczne jest wykonywane 3 razy i chyba każdy gin je wykonuje pomiędzy 11 a 13 tyg, póżniej ok 20 i ostatnie pomiędzy 28 a 32 tak mniej więcej :)
Może miałas te usg wykonywane? tylko Twój gin nie nazywa tych badań genetycznymi :) mój tak mówił więc tak napisałam :)

pozdrawiam

Olcia, a dlaczego ty tego usg nie robisz?

Koraliczku! wszystko jest na najlepszej drodze! :DDDD
Nie mysl o najgorszym! Teraz pomęczą Cie pewnie rózne ciażowe dolegliwosci, ale... na własne zyczenie hehe ;D

Jesli chodzi o wzdecia i zaparcia to polecam codziennie pic activie, jesc dużo owoców i warzyw - tak jak pisze Ana. Białe pieczywko odstawic w ogóle, zajadac suszone sliwki i figi, otręby, duzo wody pic. Nie zaszkodzi siemie lniane i rumianek, a na wzdecia herbatka koperkowa:)
Na wzdecia mozna brac Espumisan, ale nie wiem czy w 1 trymestrze, a na zaparcia jest Dicoman i Lactulose, ale to w ostatecznosci i na mnie to jakos szczegolnie nie działało. (leki oczywiscie najlepiej skonsultowac z lekarzem :))

Ana84 nie pisałam tu ale często zaglądałam:) Ja USG genetycznego wcale nie robiłam i nie będę robić. A faktycznie prawie ten sam tydzień jesteśmy:)
Koraliczku mi lekarz też powiedział, że jak się pojawi plamienie to mam się zgłosić choćby dlatego, że ja miałam bardzo niski progesteron i brałam dużą dawkę luteiny i puphastonu. Myślę, że Ty i twoje maleństwo jesteście najważniejsi i dzwoń do lekarza za każdym razem jak coś Cię niepokoi

ana jak sie powtorzy to zadzwonie do niej, teraz sobie poleze troszke bardzo mi sie chce spac... a wstalam o 9... :?

To chyba faktycznie nie ma powodu do niepokoju, ale może chociaż do niej zadzwoń... i powiedz,że takie jednorazowe brązowawe plamienie miałaś, i czy masz przyjść czy nie ma takiej potrzeby ?

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...