CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Hej Kobietki :)

Koraliczek to super że praca fajna, najważniejsze to robić to co się lubi :)
Ja tez swoja prace lubie i to chyba dlatego do 7 m-c pracowałam :)

Aszi... to wróże Ci synka :P

bo ja z kolei na początku ciąży mialam bardzooo ochote na slodkie, a normalnie mało jem słodyczy, prawie wogóle, tyle co do kawki 2,3 kosteczki czekolady (i to najczęściej gorzkiej) a w w pierwszych miesiącach ciąży ciągle chodziła za mną czekolada mleczna z orzechami :) zreszta nadal czasem mnie nachodzi...
mówia że jak ma się ochote na słodkości to na dziewuszkę - u mnie się to sprawdziło ;P

a tak z innej beczki to ja od 4 nad ranem nie moglam spać, wierciłam się z boku na bok ( a przekręcić się z prwej na lewą albo odwrotnie to dla mnie duuuży wysiłek ;P kregosłup daje się we znaki.)
Mała wierciła się całą noc i jak tu spać ...! ach... :)

pozdrowionka papa

aha obsluguje jeszcze mini sklepik ;p jest kasa fiskalna czego sie zawsze balam w pracy ale sie jakos nauczylam ;p jestem z siebie dumna ;p

kochane witajcie wieczornie :) ja wrocilam godzine temu z pracy, bylam jeszcze na piwko "po" :) jestem taka zadowolona z pracy .. ! :) robie tam za opiekunke, recepcjonistke i sprzatam sale.. jestem sama juz3 dni... w ogole szefowa zostawila mnie juz sama pierwszego dnia i bylam przerazona ale dalam rade :) dzis robilismy z rodzicami urodzinki 6letniej moniki :) dostalam torta i postawili mi kawe :D animatorka tez byla super :) padam na twarz ;p ide spac :)
aszi wygrzej sie i bierz leki :) buzka ;*

Ana końcówka 6 tygodnia:) dzisiaj miałam dobry dzień jeśli chodzi o brak dolegliwości, natomiast fatalnie się czułam w pracy. Zerwałam się wcześniej i poszłam do lekarza, bo tak mnie gardło boli:( przepisała mi leki, na szczęście bezpieczne dla dziecka, więc jestem spokojniejsza.
Ogólnie cały dzień leże w łożku. Co do jedzenia to odrzuciło mnie od słodkiego, wcześniej codziennie pochłaniałam jakiegoś batona albko kawałek czekolady. Teraz nie mam na nie w ogóle ochoty:)
Reszte jem dowoli:)

polianna... &&&&& kciuki za owu i za strzał :) oby bylk szczęśliwy goool! :D

hejka:)
ja po wizycie,dostalam pregnyl na pęknięcie pęcherzyka i do dzieła,zobaczymy czy sie uda,narazie jestem pozytywnie nakręconaoby tak dalej:)

hej Dziewczyny. Dobrze wiedziec o tych rękawiczkach... no ale na wszelki wypadek mam 2 pary gdyby np w szpitalu wymagali :)

Aszi no to kuruj się ! dobrze ze nie masz aż tak koszmarnych mdłości... a który to tydz?

mnie takie konkretne mdlosci ( bez wymiotów) dopadły ok 7 tyg i trwały tak do 12go. Wymioty tylko 2 razy mi się zdarzyły.
A jak z jedzeniem nie odrzuciło Cię od tego co lubisz jeść ? :P bo ja tak miałam. Zawsze wolałam np pieczywo razowe, ryby moglam jesc codziennie a na poczatku ciąży nie moglam na to patrzec... same białe bułki wcinałam :) a do ryb powoili się zaczynam przekonywać ale i już tak mi ni smakują jak kiedyś :D, zapach uwielbianej kawusi też mnie drażnił :)
Poza tym wszytsko wróciło do normy !!! i jedną kawke dziennie też piję... ale mam niskie ciśnienie więc myśle że jedna mała z mleczkiem nie zaszkodzi :)

a tak to u mnie ok, wlasnie zamierzam ogarnąć troche chate, zrobie pranie i przygotuje mięsko na mielone bo już dawno nie jadłam a ochota mnie naszła ;) hihi

pozdrawiam :)

a to cale szczęscie ;)
-Dzieki !

skierowanie jest wazne pol roku a recepta miesiac.
bobmelkowa to tez z tym zmyslem czucia :)

A ja słyszałam że nie żeby oddychały, tylko żeby nie ograniczać zmysłu czucia.

Dziewczyny, jak dlugo ważne jest skierowanie?
Dalej nie mam okresu i zaczynam sie zastanawiać czy nie przeterminuje mi sie skierowanie na monitoring :(

ja slyszalam ze sie odchodzi od rekawiczek bawelnianych (jesli chodzi i te cienkie co chronia przed pazurkami) podobno lepiej obciaz pazurki zeby raczki oddychaly

Ana, w grudniu są przeceny w HM, w zeszłym roku były przed świętami, o ile dobrze pamiętam i wtedy można się nieźle obłowić|:).

O matko Aszi mnie mdłości niezłe trzymały. Jak sobie przypomnę ten stan, to słabo mi się robi.

Ana jeśli chodzi o ciąże to czuje się dość dobrze. Nie mam wymiotów. Częściej chodze do toalety, no i dzisiaj miałam kryzys. Dopadły mnie w pracy takie mdłości, że ledwo porzetrwałam:) Ale to ten jedyny raz, mam nadzieję, że za mocno się to nie nasili:)
Gorzej z moim samopoczuciem- ból gardła przeszedł to znowu mam katar i straszną chrype. W piątek idę do lekarza, więc poproszę, żeby mnie osłuchała.

Cześć dziewczyny :)

witam Polianna :) i daj znać jak po wizycie?

u mnie ok, wczoraj bylam na wizycie u tego profesora, z którym konsultowałam tą moją błonke w jamie macicy... no ale na szczęście wszystko ok, dzidzia już duża, macica też, błonka została taka jaka była więc już nie stanowi zagrożenie dla mojej córci :)

a tak poza tym zaczęłam szykować wyprawkę i powolutku kupuję różne rzeczy, już zakupiłam body z krótkim i długim rękawkiem, rękawiczki bawełniane i dzis w aptece kupiłam butelki z Aventu - 260 i 125 ml. :)

No ale to tylko początek długiej listy niezbędnych rzeczy dla maleństwa.

Aszi a Ty jak się czujesz? bo ja początki miałam nieciekawe- straszne nudności !!!

pozdrawiam buziaki :**

Polianna daj znać jak tam na wizycie i co powiedział lekarz. Ja mykam do wyrka bo przeziębienie daje mi w kość, a na czosnek już patrzeć nie mogę:(

hej
ide dzisiaj na monitoring cyklu pierwszy raz,jestem ciekawa co uslysze,napisze po wizycie

spadam do pracy :) milego popoludnia :)

aszi to tylko pol roku a u mnie to juz 3 lata... :) wiec dla mnie to bardzo szybko zaszlas :)

Polianna witam na forum:) Koraliczku z tym od razu zaciąża to chyba troche przesadziłaś:) Moje od razu trwało od marca do października:) A i na Ciebie przyjdzie kolej, ja wierze w to z całego serca:)

no to tylko patrzec jak zaciazycie bo ostatnio jak ktos nowy do nas dolacza to od razu zaciaza... tak bylo z aszi i lenką :)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...