CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

napisalam zejde zamiast zajde.......

witaj bombelkowa :) no to nie jestem sama ... ale zycze ci zebys szybko zaciazyla.
Aszi, trzymam Cie za slowo :) ale zanim ja zejde to wy juz chyba zdazycie urodzic...

Trzymam kciuki- może Tobie powiedzie się szybciej niż niektórym z nas...życzę powodzenia i wytrwałości:)

Ślub pół roku temu. Staramy się drugi cykl. Biorę d u - phaston i czekam na okres. A potem pierwszy cykl z clo.

Dziewczyny dzięki za rady:) Bobbelkowa witamy w naszym gronie:) Koraliczku za Ciebie wszystkie trzymamy kciuki, zobaczysz, że jak ty zajdziesz w ciążę to osobiście założę wątek dla ciężąrnych:) Głowa do góry:)
Bombelkowa a wy długo się staracie?

Aszi pierwszy trymestr tylko kwas foliowy brać, od drugiego można witaminy

witamy cie bombelkowa, ale ty dlugo sie nie starasz widze? nie dawno slub?? :):):)

jedna starająca się podczytuje ;)

Koralik, a jak przyjdzie jakaś starająca to gzie się podzieje? Możemy tu na nią czekać :)

moze zmienmy ten watek na ciazowy? no bo starajacych sie tu nie ma..
a na gardlo tantum verde jak dziewczyny pisza i apap mozna lykac spokojnie jak jest goraczka b goraczka bardziej szkodzi niz leki jakies... mi lekarka mowila ze mozna... i mozna tez antybiotyk o nazwie amotkas.. jest na liscie lekow ktore mozna brac w ciazy

zgodność prawie 100 %owa :P

a jesli chodzi o wycieczkę to super przygoda :) napewno mąż będzie zadowolony :)

pozdrowionka :)

właśnie nabyłam męzowi prezent na Mikołajki http://gruper.pl/x.php/1,9800/Podroze-Syberiada-Adventure-wycieczki-psimi-zaprzegami.html?utm_source=newsletter-podroze-2011-11-11&utm_medium=e-mail&utm_term=podroze&utm_campaign=42d6eb4d001baf871fdbead1ea86bc41&grid=8529150 , a on myśli, że ja tylko na forum siedzę i jeszcze na mnie krzyczy ;)

Za to jaka zgodność :)

hihi chyba równocześnie z Kkasią wysłałam tą wiadomość bo przed chwilką jeszcze jej nie było ;P

Aszi ja tez na poczatku ciąży mialam problem z gardlem... płukałam wodą z solą, dosyć mocny roztwór... a jak to cos poważniejszego i nie przejdzie po soli to można w ciąży stosować tantum werde ( aerozol do psikania gardła !) mi pomaga. Nic innego w ciąży nie można jesli chodzi o leki. Popijaj tez herbatke z cytrynką i miodem. :)

pozdrawiam :*

Płukanie wodą ze solą, ale jak masz mdłości to raczej nie bo będziesz pięknie wymiotować. Płukanie tantum verde, herbata z cytryną i miodem. Jest też syrop dla kobiet w ciąży z malin i czosnku, ja go b. lubiłam chociaż po ciąży jak posmakowałam to się zdziwiłam, że mógł mi smakować :P

Hej dziewczyny!
Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła, cholera obudziłam się i uraża mnie gardło. Nie jest to na pewno angina.
Pozdrawiam

Mój gin powiedział, że sam kwas foliowy to na początku. Potem jakiś suplement diety. Ja biorę ten sam co Ana. Z Leną nie brałam prawie nic i też było ok.

Lena, ja leciałam koło 18. Potem jeszcze łaziłam po górach (ponoć też nie wolno) i było ok.

Aszi mówią że kwas foliowy powinno się brac do 3 mca potem nie ma potrzeby, ja bralampodobnie jak Lena do 8 tyg bo mialam mdlosci wiec gin zalecil mi
prenatal complex z imbirem który mial złagodzic te mdlosci, a tym samym musialam odstawic folik bo prentatal tez mial w skladzie kwas foliowy, a od polowy ciąży (20 tydz) przeszlam na prenatal classic, i biore do tej pory, ten tez ma w skladzie kwas foliowy, więc chyba jednak nie przeszkadza jak się bierze dłużej. Ale lekarze z reguły, najpierw zalecają brac tylko kwas foliowy a od 2 trymestru witaminki :)

Kkasia, a w którym tygodniu ciazy leciałas samolotem??

Aszi, mi mój gin jakos wczesnie kazał odstawic , ok 8 tyg.( to było od pobytu w szpitalu, bo tam nie brałam i juz tak zostało). Twierdziła, ze na tym etapie to juz nie ma znaczenia, ale sadze, ze dziewczyny powiedza Ci co innego - przeciez chyba wszystkie witaminy dla kobiet w ciaży zawierają kwas foliowy, wiec bierze sie go całą ciaze.
Ja tu tez odstaję, bo nie brałam regularnie witamin, miałam chyba 4 podejscia i teraz od kilku dni kolejne...

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...