CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

na wizyte ide 19 grudnia... u mnie owulka sie jakos nie mogla chyba przesunac bo zastrzyk bralam.. a beta odpowiada 7 tygodniowi... moze zagniezdzenie bylo pozniej ale jesli bylo pozniej beta powinna byc mniejsza, jakie to glupie i skomplikowane ;/ w ogole do du py z normami ;/

Wróć, 6 tyg i 2 dnia nie widzialam serduszka a moj maluch a raczej jajko w ktorym był maluch miało 2cm...
A serduszko widzialam tydzien poźniej i maluch miał 4.6 mm :)

Koraliczek, ja serduszko widzialam dopiero 6tyg 2 dnia.. a karte założyła mi w 13 tygodniu :)
Nic sie nie martw :) wazne, ze maluch rośnie...

no i trzeba pamiętać, że każda dzidzia inna i każda rośnie w swoim tempie - nie patrz na regułki w książkach, a już w szczególności w necie...będzie dobrze

Koralik, będzie dobrze. Serduszko może być jeszcze nie widoczne.Jak patrzę na twój suwaczek to widzę, że to 6 tydzień czyli bardzo wcześnie. I u niektórych widać, a u niektórych nie. To, że nie założyła karty ciąży to normalne, u nas zakłada się około 10 tygodnia.

Poza tym wyobrażam sobie jak się czujesz więc ściskam ciebie bardzo, bardzo mocno.

Koraliczek ja serduszko usłyszałam dopiero w 8 tyg. W 6 tyg jak byłam na usg to nic nie było widać ani słychać. Mi kartę ciaży założono w 8 tc.
Pamiętam, że 14 dc miałam podany pregnyl więc u mnie owulka nie mogła się przesunąć, więc później doszło do zagnieżdżenia pomimo tego dopiero w 8 tc usłyszałam serduszko(a mój gin ma porządne usg). Beta przyrasta, dzieciaczek rośnie z wizyty na wizytę więc głowa do góry. A serduszko jest tylko jeszcze go nie słychać.

pamiętaj też, że później beta już nie rośnie tak szybko, no i kolejna ważna rzecz - nie każde usg wykryje szybko serduszko...jak lekarz ma gorszy sprzęt to musisz być cierpliwa na serduszko

Koraliczku, ale nie wiesz kiedy było zagnieżdżenie, a beta rośnie dopiero po tym czasie, a to może trwać nawet do 12 dni od owulki oraz połączenia się komórki i plemnika...kiedy idziesz teraz na usg?? jak się martwisz to zrób bete

wrocilam.. jestem załamana... nie ma serduksza ;(
wg usg mam 5 tydzien i 2 dzien ciazy dopiero, dziecko ma 2,5 mm a pecherzyk juz jest duzo wiekszy niz ostatnio ale nie ma serca, beta odpowiada 7 tygodniowi a usg 5 tygodniowi... jak to mozliwe? mowila ze jeszcze nie zakladamy karty ciazy... mowi ze serce widac przy becie 10 000 ale ja bete mam z poniedzialku 5 tysiecy wiec powinna juz byc ponad 10 tysiecy ;/
Mowi ze MOZE sie owulacja przesunela ale ja bralam zastrzyk na pekniecie pecherzyka , zastrzyk dziala do 36 h... wiec przyjmujemy ze kolo 10, 11 listopada byla owulka...

Co nie będzie co nie będzie :P Będzie śliczny dzidziuś:)

Ja to dzisiaj miałam historię i jeszcze się nie skończyła i coś czuję, że nie wiem czy dziś się rozwikła. Ach...

hej, no ja spie duzo teraz, chyba za duzo ale nie moge sie powstrzymac..
ide dzis na usg, ostatnio byl tylko pecherzyk a teraz co bedzie? boje sie ze nic nie bedzie....
Ciezarowki jak sie macie?
Lusia Basieniak jak Wasze małe stworki? a Wy jak tam?

Bombelkowa głowa do góry:) Zobaczysz, że i Tobie się uda...trzymam kciuki, może przyszły cykl będzie tym szczęśliwym:)
U mnie albo nie bylo pęcherzyka dominującego albo mi przerósl, także niestety z Clo to nie taka prosta sprawa. Ale wierzę, że Tobie uda się to jak najszybciej:) Pozdrawiam
Koraliczku jak się czujesz??

kkasia1 to lekarze z lux medu. Monitoring mam u kilku bo godzinowo nie pasowało mi niestety i musiałam rozłożyć to na kilku lekarzy.
Prawie pewne już że mam cykl bezowulacyjny. Załamana jestem, no ale cóż.. trzeba przeżyć. W przyszłym msc jak nie uda mi się mieć monitoringu zamierzam kupić testy owulacyjne.

a mnie jakiś stresik dopadł... zrobiłam liste rzeczy potrzebnych do szpitala dla mnie i dla dziecka... kurcze sporo tego, kiedy ja to wszytsko ogarne, a gdyby mnie tak wcześniej wzięło to mało co mam w domu. Nie wiem czemu ale jakoś się tak zestresowałam dziś ...

musze chyba niedługo się spakować będę spokojniejsza :D

hallo gdzie sa staraczki :) mi juz lepiej, nie wiem co mi... mam takie napady a teraz sie czuje rewelacyjnie!! :D

Bombelkowa, co u ciebie? czy ten lekarz do którego chodzisz to na kasę czy prywatny?

Koralik, pamiętasz jak ci narzekałam na moje mdłości? Na szczęście miną, a jak poczujesz pierwszy raz kopnięcie dzidzi to wynagrodzi ci to wszystko :)

basieniak wolalabym buszowanie mojej dzidzi niz spotkania z wc................................................... :((

Koraliczku beta jest super :)))

Dziś moi rodzice po prawie miesiącu wrócili do domu, aż dziwnie jak tak pusto jest teraz, a wcześniej full chata była;) eh Nika daje czadu więc padam na twarz, a dopiero teraz dała mi chwilę posiedzieć przy kompie heh, a i tak niedługo pewnie się przebudzi więc Kochane korzystajcie z czasu wolnego póki możecie :)

Pozdrowienia dla wszystkich:)

Koraliczku beta ładnie przyrasta:) Nie przejmuj się nią tak. Co do wyników toksoplazmowy faktycznie będziesz musiała je powtarzać. Mi tokso IGg wyszła pozytywna tzn. że chorowałam w przeszłości i mam juz przeciwciała, więc na szczęście więcej nie zachoruje:)

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....