CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Hej Kobietki :)

Koraliczek to super że praca fajna, najważniejsze to robić to co się lubi :)
Ja tez swoja prace lubie i to chyba dlatego do 7 m-c pracowałam :)

Aszi... to wróże Ci synka :P

bo ja z kolei na początku ciąży mialam bardzooo ochote na slodkie, a normalnie mało jem słodyczy, prawie wogóle, tyle co do kawki 2,3 kosteczki czekolady (i to najczęściej gorzkiej) a w w pierwszych miesiącach ciąży ciągle chodziła za mną czekolada mleczna z orzechami :) zreszta nadal czasem mnie nachodzi...
mówia że jak ma się ochote na słodkości to na dziewuszkę - u mnie się to sprawdziło ;P

a tak z innej beczki to ja od 4 nad ranem nie moglam spać, wierciłam się z boku na bok ( a przekręcić się z prwej na lewą albo odwrotnie to dla mnie duuuży wysiłek ;P kregosłup daje się we znaki.)
Mała wierciła się całą noc i jak tu spać ...! ach... :)

pozdrowionka papa

aha obsluguje jeszcze mini sklepik ;p jest kasa fiskalna czego sie zawsze balam w pracy ale sie jakos nauczylam ;p jestem z siebie dumna ;p

kochane witajcie wieczornie :) ja wrocilam godzine temu z pracy, bylam jeszcze na piwko "po" :) jestem taka zadowolona z pracy .. ! :) robie tam za opiekunke, recepcjonistke i sprzatam sale.. jestem sama juz3 dni... w ogole szefowa zostawila mnie juz sama pierwszego dnia i bylam przerazona ale dalam rade :) dzis robilismy z rodzicami urodzinki 6letniej moniki :) dostalam torta i postawili mi kawe :D animatorka tez byla super :) padam na twarz ;p ide spac :)
aszi wygrzej sie i bierz leki :) buzka ;*

Ana końcówka 6 tygodnia:) dzisiaj miałam dobry dzień jeśli chodzi o brak dolegliwości, natomiast fatalnie się czułam w pracy. Zerwałam się wcześniej i poszłam do lekarza, bo tak mnie gardło boli:( przepisała mi leki, na szczęście bezpieczne dla dziecka, więc jestem spokojniejsza.
Ogólnie cały dzień leże w łożku. Co do jedzenia to odrzuciło mnie od słodkiego, wcześniej codziennie pochłaniałam jakiegoś batona albko kawałek czekolady. Teraz nie mam na nie w ogóle ochoty:)
Reszte jem dowoli:)

polianna... &&&&& kciuki za owu i za strzał :) oby bylk szczęśliwy goool! :D

hejka:)
ja po wizycie,dostalam pregnyl na pęknięcie pęcherzyka i do dzieła,zobaczymy czy sie uda,narazie jestem pozytywnie nakręconaoby tak dalej:)

hej Dziewczyny. Dobrze wiedziec o tych rękawiczkach... no ale na wszelki wypadek mam 2 pary gdyby np w szpitalu wymagali :)

Aszi no to kuruj się ! dobrze ze nie masz aż tak koszmarnych mdłości... a który to tydz?

mnie takie konkretne mdlosci ( bez wymiotów) dopadły ok 7 tyg i trwały tak do 12go. Wymioty tylko 2 razy mi się zdarzyły.
A jak z jedzeniem nie odrzuciło Cię od tego co lubisz jeść ? :P bo ja tak miałam. Zawsze wolałam np pieczywo razowe, ryby moglam jesc codziennie a na poczatku ciąży nie moglam na to patrzec... same białe bułki wcinałam :) a do ryb powoili się zaczynam przekonywać ale i już tak mi ni smakują jak kiedyś :D, zapach uwielbianej kawusi też mnie drażnił :)
Poza tym wszytsko wróciło do normy !!! i jedną kawke dziennie też piję... ale mam niskie ciśnienie więc myśle że jedna mała z mleczkiem nie zaszkodzi :)

a tak to u mnie ok, wlasnie zamierzam ogarnąć troche chate, zrobie pranie i przygotuje mięsko na mielone bo już dawno nie jadłam a ochota mnie naszła ;) hihi

pozdrawiam :)

a to cale szczęscie ;)
-Dzieki !

skierowanie jest wazne pol roku a recepta miesiac.
bobmelkowa to tez z tym zmyslem czucia :)

A ja słyszałam że nie żeby oddychały, tylko żeby nie ograniczać zmysłu czucia.

Dziewczyny, jak dlugo ważne jest skierowanie?
Dalej nie mam okresu i zaczynam sie zastanawiać czy nie przeterminuje mi sie skierowanie na monitoring :(

ja slyszalam ze sie odchodzi od rekawiczek bawelnianych (jesli chodzi i te cienkie co chronia przed pazurkami) podobno lepiej obciaz pazurki zeby raczki oddychaly

Ana, w grudniu są przeceny w HM, w zeszłym roku były przed świętami, o ile dobrze pamiętam i wtedy można się nieźle obłowić|:).

O matko Aszi mnie mdłości niezłe trzymały. Jak sobie przypomnę ten stan, to słabo mi się robi.

Ana jeśli chodzi o ciąże to czuje się dość dobrze. Nie mam wymiotów. Częściej chodze do toalety, no i dzisiaj miałam kryzys. Dopadły mnie w pracy takie mdłości, że ledwo porzetrwałam:) Ale to ten jedyny raz, mam nadzieję, że za mocno się to nie nasili:)
Gorzej z moim samopoczuciem- ból gardła przeszedł to znowu mam katar i straszną chrype. W piątek idę do lekarza, więc poproszę, żeby mnie osłuchała.

Cześć dziewczyny :)

witam Polianna :) i daj znać jak po wizycie?

u mnie ok, wczoraj bylam na wizycie u tego profesora, z którym konsultowałam tą moją błonke w jamie macicy... no ale na szczęście wszystko ok, dzidzia już duża, macica też, błonka została taka jaka była więc już nie stanowi zagrożenie dla mojej córci :)

a tak poza tym zaczęłam szykować wyprawkę i powolutku kupuję różne rzeczy, już zakupiłam body z krótkim i długim rękawkiem, rękawiczki bawełniane i dzis w aptece kupiłam butelki z Aventu - 260 i 125 ml. :)

No ale to tylko początek długiej listy niezbędnych rzeczy dla maleństwa.

Aszi a Ty jak się czujesz? bo ja początki miałam nieciekawe- straszne nudności !!!

pozdrawiam buziaki :**

Polianna daj znać jak tam na wizycie i co powiedział lekarz. Ja mykam do wyrka bo przeziębienie daje mi w kość, a na czosnek już patrzeć nie mogę:(

hej
ide dzisiaj na monitoring cyklu pierwszy raz,jestem ciekawa co uslysze,napisze po wizycie

spadam do pracy :) milego popoludnia :)

aszi to tylko pol roku a u mnie to juz 3 lata... :) wiec dla mnie to bardzo szybko zaszlas :)

Polianna witam na forum:) Koraliczku z tym od razu zaciąża to chyba troche przesadziłaś:) Moje od razu trwało od marca do października:) A i na Ciebie przyjdzie kolej, ja wierze w to z całego serca:)

no to tylko patrzec jak zaciazycie bo ostatnio jak ktos nowy do nas dolacza to od razu zaciaza... tak bylo z aszi i lenką :)

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...