CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

napisalam zejde zamiast zajde.......

witaj bombelkowa :) no to nie jestem sama ... ale zycze ci zebys szybko zaciazyla.
Aszi, trzymam Cie za slowo :) ale zanim ja zejde to wy juz chyba zdazycie urodzic...

Trzymam kciuki- może Tobie powiedzie się szybciej niż niektórym z nas...życzę powodzenia i wytrwałości:)

Ślub pół roku temu. Staramy się drugi cykl. Biorę d u - phaston i czekam na okres. A potem pierwszy cykl z clo.

Dziewczyny dzięki za rady:) Bobbelkowa witamy w naszym gronie:) Koraliczku za Ciebie wszystkie trzymamy kciuki, zobaczysz, że jak ty zajdziesz w ciążę to osobiście założę wątek dla ciężąrnych:) Głowa do góry:)
Bombelkowa a wy długo się staracie?

Aszi pierwszy trymestr tylko kwas foliowy brać, od drugiego można witaminy

witamy cie bombelkowa, ale ty dlugo sie nie starasz widze? nie dawno slub?? :):):)

jedna starająca się podczytuje ;)

Koralik, a jak przyjdzie jakaś starająca to gzie się podzieje? Możemy tu na nią czekać :)

moze zmienmy ten watek na ciazowy? no bo starajacych sie tu nie ma..
a na gardlo tantum verde jak dziewczyny pisza i apap mozna lykac spokojnie jak jest goraczka b goraczka bardziej szkodzi niz leki jakies... mi lekarka mowila ze mozna... i mozna tez antybiotyk o nazwie amotkas.. jest na liscie lekow ktore mozna brac w ciazy

zgodność prawie 100 %owa :P

a jesli chodzi o wycieczkę to super przygoda :) napewno mąż będzie zadowolony :)

pozdrowionka :)

właśnie nabyłam męzowi prezent na Mikołajki http://gruper.pl/x.php/1,9800/Podroze-Syberiada-Adventure-wycieczki-psimi-zaprzegami.html?utm_source=newsletter-podroze-2011-11-11&utm_medium=e-mail&utm_term=podroze&utm_campaign=42d6eb4d001baf871fdbead1ea86bc41&grid=8529150 , a on myśli, że ja tylko na forum siedzę i jeszcze na mnie krzyczy ;)

Za to jaka zgodność :)

hihi chyba równocześnie z Kkasią wysłałam tą wiadomość bo przed chwilką jeszcze jej nie było ;P

Aszi ja tez na poczatku ciąży mialam problem z gardlem... płukałam wodą z solą, dosyć mocny roztwór... a jak to cos poważniejszego i nie przejdzie po soli to można w ciąży stosować tantum werde ( aerozol do psikania gardła !) mi pomaga. Nic innego w ciąży nie można jesli chodzi o leki. Popijaj tez herbatke z cytrynką i miodem. :)

pozdrawiam :*

Płukanie wodą ze solą, ale jak masz mdłości to raczej nie bo będziesz pięknie wymiotować. Płukanie tantum verde, herbata z cytryną i miodem. Jest też syrop dla kobiet w ciąży z malin i czosnku, ja go b. lubiłam chociaż po ciąży jak posmakowałam to się zdziwiłam, że mógł mi smakować :P

Hej dziewczyny!
Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła, cholera obudziłam się i uraża mnie gardło. Nie jest to na pewno angina.
Pozdrawiam

Mój gin powiedział, że sam kwas foliowy to na początku. Potem jakiś suplement diety. Ja biorę ten sam co Ana. Z Leną nie brałam prawie nic i też było ok.

Lena, ja leciałam koło 18. Potem jeszcze łaziłam po górach (ponoć też nie wolno) i było ok.

Aszi mówią że kwas foliowy powinno się brac do 3 mca potem nie ma potrzeby, ja bralampodobnie jak Lena do 8 tyg bo mialam mdlosci wiec gin zalecil mi
prenatal complex z imbirem który mial złagodzic te mdlosci, a tym samym musialam odstawic folik bo prentatal tez mial w skladzie kwas foliowy, a od polowy ciąży (20 tydz) przeszlam na prenatal classic, i biore do tej pory, ten tez ma w skladzie kwas foliowy, więc chyba jednak nie przeszkadza jak się bierze dłużej. Ale lekarze z reguły, najpierw zalecają brac tylko kwas foliowy a od 2 trymestru witaminki :)

Kkasia, a w którym tygodniu ciazy leciałas samolotem??

Aszi, mi mój gin jakos wczesnie kazał odstawic , ok 8 tyg.( to było od pobytu w szpitalu, bo tam nie brałam i juz tak zostało). Twierdziła, ze na tym etapie to juz nie ma znaczenia, ale sadze, ze dziewczyny powiedza Ci co innego - przeciez chyba wszystkie witaminy dla kobiet w ciaży zawierają kwas foliowy, wiec bierze sie go całą ciaze.
Ja tu tez odstaję, bo nie brałam regularnie witamin, miałam chyba 4 podejscia i teraz od kilku dni kolejne...

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...