CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-czesc-2-t246245,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/CLOSTILBEGYT-A-CIAZA-t148777,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 3

Ana, ja w Białymstoku za usg4 zapłacę 140zł., zapomnialam tylko zapytac czy w grę wchodzi nagranie i czy trzeba wtedy dopłacic... :/
Kasia, ja juz tam zostaje na poród :) Wiec pierwsze co to muszę pędzic do przychodni założyc karte ciązy i pewnie oddac krew i mocz do badania... no a potem jeszcze kilka wizyt u położnej.

Dziewczyny mam do was pytanie, jak długobrałyście kwas foliowy? przez cały okres ciąży? Moja pani doktor powiedziała mi, że najważniejsze to jest to, co brałko się przed ciążą do 14 tygodnia ciąży. Później już nie ma takiej potrzeby. Doradźcie, bo troche mnie to zastanawia.

4D z nagraniem kosztuje koło 200 zł.

Ana, wózek fajny, jedyny minus jaki znalazłam w necie to waga, ja mam Xlandera i też jest strasznie ciężki, ale jakoś się strasznie mi to nie przeszkadza. Natomiast kolor jest booooski :). Łóżeczko też mam taki ciemne ,kolor wycierał się od wszystkiego, nawet jak miałam przyczepioną karuzelę, to po niej też zszedł kolor i został odciśnięty ślad. Jak przejechałam przewijakiem to też i tak w kółko od wszystkiego. No, ale ja kupowałam łóżeczko b. poźno i nie miałam siły nic oglądać. Chciałam kupić i wyjść i teraz mam:)

Lena, jeżeli lekarz ci pozwolił to się nie przejmuj.Lec i juz. Też leciałam i miałam nie fajne lądowanie i nic się nie działo. Weź jakieś książki,bo co ty tam będziesz robić ;). Słuchaj, a ty tam zostajesz, czy potem wracasz do Polski?

Lena od tego czytania w internecie to można oszaleć. Wiem po sobie- bez potrzeby się nakręcam na różne rzeczy.
A przetrzymałam was i siebie z tą wieścią, bo nawet beta jak mi potwierdziła ciążę to nie mogłam uwierzyć. Powiedziałam sobie, że dopóki nie zobacze na własne oczy to nie będę nikomu mówić:)
No ale teraz jestem już pewna :)

Hej Lena... nie martw się, napewno z lotem będzie dobrze :)
ważne że będziesz z mężem :)

wiesz co to łóżeczko jest fajne bo ma cały zestaw pościeli z baldachimem, materac i rożek jeszcze gratis więc się opłaca bo jak patrzylam na ceny samych łożeczek to takie fajniejsze są w granicach 400 zł a pościel i materaz też są drogie więc pewnie wyszłoby jescze więcej.

Moj brzuszek tez wydaje mi się ze juz nie rośnie tak szybko jak na poczatku ale mała też szaleje więc jestem spokojna :)

mam pytanko ile płacisz za usg 4 D bo teraz jakbede 1 go grudnia na wizycie ( to bedzie pierwszy dzień 32 tyg) bede miała 3 usg genetyczne i myśle jeszcze właśnie o 4 D aby zobaczyc dokładniej niunię. Tylko tak się zastanawiam ile biorą lekarze za 4D.

pozdrawiam

Ana, planujesz taki wypasiony zestwa łózeczkowy dla córci?? Niezle!!! łózeczko bardzo fajne:)
My zakupimy cos juz tam na miejscu, a wydaje mi się, ze oni nie mają takich fajnych modeli jak tu w Polsce :/
Ja ograniczam sie do poscieli, wypełnienia i ochraniacza.
Własciwie mam juz poduszkę-klin do łożeczka, wiec z używaniem zwykłej podusi i kołderki pewnie sie trochę wstrzymam.

A jesli chodzi o mój brzuszek to nie jest jakis bardzo duży, własciwie ostatnio mam wrazenie, że za bardzo nie rosnie... ale synek wciąz szaleje i mysle, ze tez juz dobija do kolograma. juz niedługo (21go) sie przekonamy i podejrzymy go sobie w 4d :DDD

Łooo Matki, nie było mnie chwilę a tu takie rewelacje!!!
Aszi Kochana moje MEGA GRATULACJE!!! Naprawdę bardzo się cieszę! :DDD Super! Witaj w gronie przyszłych mamuś ;) Fajny termin - na lato ... :))
widzę, ze przetrzymałas nas troszkę i poczekałas na potwierdzenie u gina :)
No to faktycznie ten wątek jest szczesliwy! :)) Może dla Ciebie Koraliczku tez się taki okaże... tez masz naturalny cykl.... :D

Ana, hmm fajny tez wózeczek i cena rozsądna... Ma chyba wszystko to na czym mi zalezy, my tez chcemy własnie 2 w 1, bo fotelik mamy po siostrzeńcu. zapisałam sobie linka i zapoznam się z nim bliżej w wolnej chwili :) No i jak Lusia słyszała o nim same dobre opinie to chyba jest cos wart :)
Dziewczynki, ja do Oslo lecę z mężem, który po mnie przylatuje juz 20go, a wylot mamy 24go - bedzie to koncówka 29t i trochę sie zaczełam stresowac, ze to juz dosc pozno na lot...( naczytałam sie głupot w necie). W ogóle ciesze sie strasznie, ale i wciaz mam pełno obaw:/

Teraz żeby było "smiesznie' dopadła mnie jakas cholerna infekcja, bo swedzi i piecze jak... :(( a wizyta dopiero 22go. Niedawno skonczyłam brac Natamycynę, ale widocznie nie poskutkowała ...buuuu :(

Lusia masz racje ...zawsze wie się lepiej po fakcie, ja swój ślub planowałam 2 lata ze wszystkimi szczególami, wiedzialam dokładnie jaka chce miec fruzure,kiecke i make-up, w efekcie końcowym nic mi nie wyszło tak jak chciałam, fryzura wyszla inaczej niz na próbnej - gorzej, makijaz inny niż sobie wyobrażałam a kiecka z tiulu pod wpływem deszczu straciła na uroku :-/ ale ciul z tym ważne że mąż się udał hihih :P

ana swietne rzeczy wybralas, a wozek daje ci glowe uciac, ze bedziesz mega zadowolona. moje znajome wszystkie sobie wlasnie taki kupily, a ja chcialam zaoszczedzic i kupilam jakis gnoj :) masakra jest Z J E B A N Y na maxa - pardon ....

moze nie az tak, ale jest do pupy.

zazdroszcze, chcialabym cofnac czas, to bym wszystko innaczej zrobila, ale to chyba zawsze tak co?

kiedys wam opowiem jak na swoj slub sie szykowalam masakra. pokremowalam sie, maznelam tuszem i juz :D chyba w jakims szoku bylam...

http://allegro.pl/lozeczko-buk-haft-szyfon-materac-16el-darland-i1904463821.html

Lusia tak jak prosiłaś wysyłam linka do wózka który sobie upatrzyłam :)

http://allegro.pl/nowy-wozek-2w1-crv-gondola-spacerowka-super-cena-i1921260816.html

a teraz łóżeczko które zamierzam zakupić dla mojej księżniczki :P

Aszi - Gratuluje Kochana !!! super !! wszystko będzie dobrze :)

Teraz odpoczywaj, dbaj o siebie i o maluszka :)

Ja też uwielbiam białe święta:) a w tym roku spędzamy je u moich rodziców to już w ogóle...:))
Ale czas zacząć poszukiwania kurtki na zime...pozdrawiam wszystkie:)

No, ja też uwielbiam białe święta:)

ja buty mam jeszcze z zeszlego roku i wygladaja jak nowe... kupilam pierwszy raz drozsze buty i jestem zadowolona strasznie bo nie mam problemu kupowania co sezon.... na jedno by mi wyszlo jak bym miala w tym roku tez kupowac ;p musze plasz do czyszczenia jeszcze oddac i poprac nasze szaliki i czapki :) aha rekawiczki musze kupic... w sumie zimy nie lubie ale swieta chcialabym biale bo inaczej to nie swieta :)

Bliźniaki sa super :)

Ja też dziś byłam na zakupach i w końcu udało mi się kupić kozaki, chyba ten ziąb na dworze podziałał mobilizując;)

kkasia blizniaki to szczyt moich marzen, chyba bym padla z wrazenia... po suficie bym chodzila ze szczescia.... no, ale najwazniejsze zeby te wasze 9 miesiecy bylo spokojne... ja czekam na styczen i sie doczekac nie moge...
wlasnie sobie piwko pije :) i po piwku ide spac ;p zmezylam sie zakupami ;p kupilam sobie dzis sweterek na zime i ladna wyjsciowa bluzeczke :)

Tak, tak Koralik ty się tak gorąco modliłaś, że i mi się dostało. I tak sobie myślę, że może ten na gorze ma jakiś specjalny plan dla ciebie. No wiesz kazda z nas dostała po jednym więc czas na jalkieś bliźniaki w tym wątku:)

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...