CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 6.

Dziewczyny tak jak obiecałam, tak robię i zakładam nowy wątek.
Mam nadzieję, że będzie on szczęśliwy dla obecnych tu staraczek, tak jak poprzedni był szczęśliwy dla mnie. Trzymam kciuki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 6.

Bombelkowa wracaj szybko:)
dagolek muszę stwierdzić, że zaskoczyłaś mnie tym, że laparoskopię robi się bo nie pękają pęcherzyki, myślałam , że po to by sprawdzić czy jajowody są drożne..mam wrażenie, że endometriozę przy laparo to się wykrywa chyba u co drugiej kobiety :) ja miałam laparo pod koniec maja zeszłego roku nie było aż tak źle, boli trochę po zabiegu, ale bez przesady. Mi też wykryto ogniska endometriozy, ale moj dr stwierdził, że dalej staramy się o dziecko.. efekt jak widać.. więc jak trzeba zrobić to nie ma się nad czym zastanawiać:)

Aszi to czy pomógł okaże się za jakiś czas.
Mam kilka wątpliwości, ale najważniejsze jest, że wyniki robiłam po msc od zastosowania jego zaleceń i lecą w dół. Więc jeszcze chwila i może będzie dobrze..

Wczoraj skonczyła mi sie miesiączka.. ciężko ją nazwać miesiączką nawet..
Bardzo skąpa i bezbolesna.. Obawiam się ze to wynik właśnie zmiany diety..

Witaj Bombelkowa.
Cieszę się, że nas odwiedziłaś. Najważniejsze, że wyniki są już lepsze. 4kg w 2 miesiące to dużo, ale widać, że dietetyk Ci pomógł.
Wszystkie wyniki się unormują i będzie dobrze. W każdym razie czekamy tu na Ciebie:)

dagolku, zaskoczyłaś mnie.. dziekuje Ci za pamięć.

U mnie starania zawieszone już 2 msc.
Polecony ginekolog kazał wybrać się do dietetyka ze wzgledu na złe wyniki krwi trójglicerydów i cholesterolu.
Zmieniłam system jedzenia, schudłam w ciagu 2 msc już prawie 4 kg. Wyniki krwi są lepsze, biorę leki na cholesterol.
W maju mam kontrolę więc może wtedy wrócę do grona staraczek..

Pozdrawiam.

hej Kobiety :)

podczytuję Was ale mało piszę bo nie mam czasu... moja księżniczka prawie w ogóle w dzień nie śpi, i cały czas najchętniej byłaby na rączkach, a mi już ręce usychają :P no ale jeszcze daję radę :P

anka dziewczyny mają rację - nie wolno się poddawać, ja też brałam różne dawki clo, trzeba próbować i w końcu się uda... u mnie też 7 cykli było marnych aż w końcu zaszłam w ciąże i mam cudną córcie :)

a poza tym to u nas przygotowania do chrzcin w lany poniedziałek...

pozdrawiam buziaki :**

Dagolku my z Koraliczkiem obie byłyśmy ymównione na laparoskopie. Z tym, że ja na luty a Koraliczek na styczeń:) Obie zaszłyśmy w październiku:)
Jeśli Cię to pocieszy- miesiąc, w którym zaszłam kochałam się z mężem tylko raz!!! Chciałam odpocząć od tego "planowanego" seksu. Przestałam brać Clo, obserwować cykl itd. To był dokładnie 17 dzień cyklu:) Więc głowa do góry- 15dc to wcale nie oznacza za późno:) Trzymam kciuki

Cześć dziewczyny:) Aszi Sebastian to bardzo ładne imię, mój mąż tak ma na imię:)
Dziś byłam u swojej Pani doktor i mam plan działania. Będę na razie podchodzić do inseminacji na cyklu naturalnym bo źle reaguje na clo. Nie wiem czy w tym cyklu mi się uda podejść bo na usg idę dopiero w środę po świętach a to będzie mój 15 dc i może być już za późno. Zrobiłam też cytologię i AMH. Pani doktor powiedziała, że jak będę miała problem z pęknięciem pęcherzyka to czeka mnie laparoskopia:/aby sprawdzić czy nie mam endometriozy oby nie bo to będzie masakra, ale póki co czasami czuję, że mam owulację:)
Może będzie tak jak u koraliczka, że przed samą laparo zajdę :) ale póki co nie będę tym się martwić.
Bombelkowa pamiętamy o Tobie i czekamy na dobre wieści od Ciebie:)

no wlasnie ja bralam clo od grudnia 2010 roku... w tym 3 cykle byly bez stymulacji bo w jdnym mialam hsg a w 2 bralam inny lek... zaszlam w pazdzierniuku 2012 roku wiec policz ile cykli bylo z clo :P nie poddajemy sie :**** jestesmy z Toba :) wszystkie razem damy rade!

kkasia mi się wydaje, że podał jej po prostu dodatkowe opcje, bo badanie usg wyszło bardzo dobrze.. a ona jak to przy 1wszej ciąży zwykle bywa szaleje.. ja też myślę, że nie ma sensu robić dalszych badań.
anka nie odpuszczaj może miałaś za małą dawkę clo.. a tez każdy cykl jest inny, więc jeden lub dwa nie przesądzają o niczym mi się udało po 7 miesiącach z clo.. będzie dobrze!

kkasiu tak!! jestem dumna!! nareszcie!! to teraz nic tylko rodzic!!! ;D

aniu ja przez kilka pierwszych cykli w ogole nie mialam owu a pecherzyki to nedza... potem dopiero na 3 TABLETKACH dziennie roslo ale nie pekalo wiec i tak kicha.. nie poddawaj sie! :) bedziesz mamą! tylko cie los musi jeszcze troszke pomeczyc tak jak nas tutaj ciezarowki :P potem juz z gorki ;D

Anka a jaka dawke clo ty przyjmujesz?? Mi przez 7 cykli chyba tylko 3 razy ładnie urosły pęcherzyki, raz zrobiła mi się torbiel a pozostałe to tak jak u Ciebie.
Więc się nie załamuj!!! Wiem jak to denerwuje, czekasz bo to może ten miesiąc, a tu d*pa bo pęcherzyk nie urósł. Sama to przechodziłam to wiem:)

Uuuu Anka, żeby wielkość pęcherzyka wyznaczała dobrą kandydaturę to byłoby w życiu zbyt prosto ;).

Właściwie to nie wiem co ci napisać, bo cokolwiek to nie będzie to i tak ci pewnie nie pomoże. Widzisz moje koleżanki starały się po 7-10 lat to jest dopiero walka, dziś są szczęśliwymi mamami. Tak, że ja wierzę, że każdej prędzej czy później się uda.

bylam dzisiaj u gina 18 dc w 28 dniowych cyklach pecherzyk najwiekszy 11 mm wiec jak zawsze ogromna d*pA, Jestem zalamana i odpuszczam staranka, nie bede brala clo. Widocznie nie jestem dobra kandydatka na matke

Też się właśnie zastanawiam co się z roli dzieje. Dawno nie dawała o sobie znać.
Kasia zazdroszcze Ci,że już niedługo będziesz miała Lidke przy sobie. Ja się już doczekać nie mogę.
Nie wiem czy wam mówiłam, ale nasz syn będzie się nazywał Sebastian a nie Karol:)

Dziś zrobiłam zakupy do szpitala i tak sobie pomyślałam, że Koralik to na pewno będzie ze mnie dumna, że w końcu spakuję torbę ;)))

Oj Aszi ty nawet nie wiesz jak ja Lidkę już bym chciała mieć przy sobie:)

Ania, a dlaczego lekarz zaproponował twojej siostrze te badania?

No i martwię się co z Roli, nie ma jej i nie ma.

Kkasiu już niedługo Lidka będzie z Tobą:)
Ja byłam dzisiaj odwiedzić swoje miejsce pracy:) Miło było się spotkać z koleżankami i kolegami z pracy. No i Ci pacjenci...nie sądziłam, że na ich widok pojawi się uśmiech:)
Jakoś tak naładowałam się pozytywną energią:)

dzięki dziewczyny za odp przekażę siostrze, co zrobi dalej nie wiem..

witam:)
polecam na ból brzuszka Sab simplex, nam pomógł od razu

butelki mam TT, antykolkowe i normalne - mała szybko się nauczyła z nich pić

Aniu ja wymiotowałam do 5 miesiąca i potem czasami się zdarzało, nic nie pomagało, trzeba przetrwać

siara w czasie ciąży mi nie leciała, a małą wciąż karmię piersią więc spokojnie, jak mleko ma być to będzie

Kasia trzymam kciuki za szybki poród:)))

no właśnie wszystkie objawy mi ustąpiły i zastanawiam się co dalej :).

Kasiu.. a Ty bys sie moze juz rozpakowala co? :>

Inne tematy z forum

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.