CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 6.

Dziewczyny tak jak obiecałam, tak robię i zakładam nowy wątek.
Mam nadzieję, że będzie on szczęśliwy dla obecnych tu staraczek, tak jak poprzedni był szczęśliwy dla mnie. Trzymam kciuki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 6.

No ja myślę że moja Ala też załapie jak się sscie smoka od butelki... :P

A powiedzcie mi czy znacie jakieś środki na kolki, nie wiem kropelki czy coś w tym stylu... dziś też mała mi trochę płakała, napewno ból brzuszka bo jak ją przytuliłam mocno brzuszkiem do brzuszka to ból ustawał...i usypiała a jak ją odkładałam znowu płacz i prężenie się... chyba też kupki zrobić nie mogła... w końcu dałam jej czopek dla niemowląt przeciwbólowy( paracetamol w czopku) i chyba to pomogło, przestało ja boleć i zasnęła... no ale tego chyba ciągle nie można stosować... boję się że kolki się zaczęly i codziennie będziemy się męczyć...
Może ma któraś jakieś sprawdzone sposoby albo jakieś leki które można u maluszków doraźnie stosować????

buziaki :*

czesc Dziewczyny..

nie moge za bardzo sie wypowiedziec odnosnie kolek -bo syn mojej siosrty takowych nie mial poki co..a skonczyl juz 4,5m-ca...
a co do karmienia z butelki-oni tez mieli mega problem z karmieniem butelka..on byl przyzwyczajony tylko do piersi..wiec jak dostal pierwszy raz butelke -wypil troche..a kolejny raz juz sie nie dalo go oszukac..wypil moze z 5ml i ryk..i ryczal strasznie..ale u nich to z butlki karmia wszyscy procz mamy....cwiczyli go kila razy przez kilka dni..dzisiaj pije z butli w ciagu dnia soki a tak to mleczko od mamy..

a z wyborem butli tez byl problem..mieli z aventa (czy jka to sie pisze) ale malemu nie odpowiadala..kupili zwykla butelka taka za 5 zl..i pije...smoczek jest podluzny taki waski i jemu to odpowiada..

i zaczal dostawac dereki-owoce..zadowolony ze hej:-))

takze kazde dziecko inne..inne wymagania itd...mimo wszystko nalezaloby uczyc dzieciaczka jak najszybciej pic z butelki..

Alicja tez sie nauczy,tylko musicie z nia cwiczyc:-))

no co do kolek to slyszalam ze dziewczynki ich nie miewnaja ale jak juz zlapie to na calego :(( Ana no to oby wiecej bezkolkowych dni i nocy... biedactwo!!

lusia dzieki :) wlasnie lipiec pewnie bedzie upalny wiec wode trzeba bedzie pewnie podawac czy cherbatke koperkowa tak jak mnie moja mama podawala na gorace dni... a cycus swoja droga :)) chyba ze bede umierac z bulu bo u mnie kobietki, nie wiem czy to genetyczne.. zapalenie piersi kazda miala.. popekane brodawki, krwawiace.. ah ale mysle pozytywnie :)

zrobilam sobie liste zakupow.. mojemu mezowi oczy wyszly i mowi dlaczego nie kupowalam od poczatku ciazy :P a byla mowa najpierw "no cos ty za wczesnie!" zwlaszcza jego mamusia :P bo ona miala cesarke i jej wszyscy wszystko potem kupowali :P

hej Kobietki :P

no co do mleka mamy to faktycznie chyba jest najlepsze... a co do butelek to nie każde dziecko, które jest karmione tylko piersią je zaakceptuje... moja za chiny nie chce pić z butelki... a chciałam jej podac tylko probiotyk rozpuszczony w wodzie, dosłownie 2 łyżki i nie chciała ciągnąć tylko się denerwowała... a smak tego jest dobry, lekko słodki więc powinna pić a ona NIE !!! :D lekarz też mi mówił że jak karmię tylko piersią to niczym dziecka nie dopajać, żadne herbatki, nic, bo mleko matki jest najlepsze nie tylko gdy maluch jest głodny ale też by gasić pragnienie... no ale co do wody to jestem ZA!!! trzeba uczyć dzieci pić wodę... żeby potem nie chciały tylko słodkich bezwartościowych soków... no chyba że 100% to co innego...

a u nas OK ale było gorzej,... przedwczoraj mała od godz 11 do 21 non stop płakała i się prężyła, już nie wiedzieliśmy co robić, w dodatku 2 razy zwymiotowała i to bardzoo dużo, pojechaliśmy do szpitala, dostała czopek przeciwbólowy,jakiś lek, kroplówkę, pobrali jej krew i mocz i zostałyśmy na noc w szpitalu na obserwacji... na szczęście wyniki wyszły dobrze, malutka po tych lekach przeciwbólowych spała jak zabita! Jak na nią patrzyłam takie maleństwo z welfronem w główce i kroplówką to myślałam że się popłaczę tak mi jej szkoda było... no ale wczoraj wyszłyśmy, bo wyniki OK, i stwierdzili że to kolka jelitowa taka mocna ją dopadła... modlę się żeby się to już nie powtórzyło...!!! tej nocy ładnie spała tylko raz się obudziła o 3:15, teraz znowu śpi już od 7:45 - Niunia odsypia chyba tą koszmarną sobotę!!!

Lusia ja miałam ładny pęcherzyk ok 12 dc wtedy pregnyl i się udało :))

no nic pozdrawiam...
buziaki :**

Lusia, spoko zrozumiałam :))))

boze co ja napisala... chcialam powiedziec, ze wszedzei mozna przeczytac, ze mleko mamy jest najlepsze i nie trzeba, ale mozna podawac wode lub .... no i u mnie taki przyklad...

no ok, ale wszedzie wszedzie mozna poczytac, ze w trakcie mega upalow dobrze jest dziecku podawac np wode lub herbatke koperkowa. w czasie upalow laura plakala i plakala, az sie zanosila, cycus, jej nota bene najlepszy przyjaciel pociagnela i w ryk, ryk ryk... w koncu doslownie po drodze, bo szlysmy z siostra kupila w aptece butelke, wyparzylysmy tam i dalam jej zwykla wode. nie wiedzialam juz co jest grane. laura jak pociagnela wypila wszystko!!! i byl spokoj... no a co do butelek, ja jestem przekonana jak najbardzej ... wszystkie inne butelki sie zaciagaja smoczki, powietrze nie ma ujscia a w antykolkowych smoczek ani sie nie zaciaga, powietrze ladnie wyplywa nakretka i jak dla mnei i moich kolezanek jest bomba! ja praktykowalam...

Lusia, w czasie mocnych upałów mleko mamy jest najlepsze :). Ja podawałam małej w butelce wodę (żadne inne cuda wianki) tak od 5 m-ca, po to żeby obeznała się z butelką i w razie "w" nie było problemu. Natomiast co do butelek i ich wpływu na kolki, to jakoś nie jestem przekonana. No, nalezę też do tych szczęśliwców, których dzieci kolek nie miały więc moja wiedz jest tylko teoretyczna ;)

no i dziewczyny, co z tymi pecherzykami? jakie mialyscie?

minimalizuja jak najardziej!!!! moja mala strasznie ulewala, bo wiadomo, duzo powietrza pomykala, dostala herbatke lub soczek z butelki dr brown i nic!!! i tez puszczanie licznych baczkow sie skonczyly! :")

koraliczek, tak wiec z calego serca poleam butelki dr brown's!!!!

beda potzrebne kazdej przyszlej mamie, bo w czasie mocnych upalow sie podaje, lub naglego zaniku mleka, lub poprostu jak odciagniesz mleko i beda cie mocno bolaly brodawki, a beda na pewno i to do lez :D:D

no wlasnie zakladam ze bede karmic piersia ale butelka musi byc w razie zapalenia badz podawania witamin z mlekiem przez butelke... albo w razie choroby, albo jak bede musiala na sekunde wyjsc i zostawic małą z emkiem... albo w razie kataklizmu albo wyjscia do lekarza :)

Koralik mi się wydaje, że te butelki to raczej nie minimalizują kolek. Ja założyłam karmienie cyckiem i tego się trzymałam:)

tzn chcialam napisac byle ciezarowki :P chyba ze ciezarowki wiedzą :P

ale tu dzis pustki :)
ciezarowki mam pytanie, jakie butelki macie? jakies antykolkowe czy zwykle? heh... ja mialam okropne kolki i moja mama mowi zeby wziela antykolkowa.. sa takie z lovi i z awenty ale nie wiem ktora wziac.. chce jedna kupic bo sa drogie.

Iwonus - ja tez mam taka nadzieje..bociany juz leca do nas to moze akurat:-)

no mi sie wydaje,ze mam bezowu ale sluz- kurzego jaja mam w okolicach 20-25 dc a @ dostaje okolo 43-50 dc...

Hej dziewczyny:)

Cały czas Was podczytuje:)
Ja cały czas czekam na wyniki hist-pat - bo wciaz nie ma;/
Na szczęście ładnie i w terminie dostałam @ - bo straszono mnie że różnie to może być po poronieniu.
Nieustannie trzymam kciuki za wszystkie starające - mam nadzieje że ta wiosna będzie dla nas szczęśliwa:)

stokrotko ja mam wszytkie cykle bezowlacyjnego, jedynie ostatni po clo byl owulacyjny i zawsze mialam sluz plodny

a ja mam 8 dc jestem po @ a tempka nadal nie spada, caly czas jest II fazowa i zastanawiam sie o co chodzi

dzieki koraliczek. mi wtedy same pekaly. zobaczymy :)

Lusia ja mialam taki... Na drugi dzien dawalam sobie zastrzyk na pekniecie ale owulka byla i tak sporo pozniej. A 2 tygoddnie pozniej mialam blady test. No to kciuki! Ja na chwilke bo z tel mam neta :)

co tu taka cisza ? :(

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?