CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :-) No nie pozostaje mi nic innego jak wymęczyć trochę mojego mężulka :D

no ja po hsg czekalam tylko 3 miesiace :) mi chyba pomoglo wlasnie hsg mimo ze bylam drozna mysle ze mnie "przedmuchali"

żonka trzymam kciuki może akurat się uda:) jak nie to nie bój się badania drożności- niektórym po tym badaniu się udaje.. choć ja po hsg musiałam jeszcze przeżyć laparoskopię:) ale jak widać było warto..:)

zonka, ja bralam 3 tabletki clo na dzien i tez mialam tylko jeden pecherzyk, zalezy jak kto reaguje, ale ten jeden Ci wystarczy w zupelnosci zeby zajsc, ja mialam jeden i zaszlam... musi byc to tylko ten ODPOWIEDNI :)
a np jak bralam Puregon (gonadotropina) silny lek po ktorym tez niby powinnam miec wiecej pecherzykow, a mialam 1.

Bombelkowa to w takim razie mylnie -jak dla mnie sformułowałaś zdanie, bo napisałaś cytuję "powinnaś zacząć od 1 tabl", a nie, że Ty bierzesz jedną tabletkę.. przepraszam jeśli Cie uraziłam, ale po prostu jestem wrażliwa na zdania typu powinnaś to lub tamto mimo, że zalecenia lekarza są inne.. tak już mam, że nie umiem się powstrzymać, żeby nie skomentować:):P

Ania,
żonka sama pytała jakie mamy dawki. więc nie rozumiem po co Twoja wypowiedź dot. mojej odpowiedzi ;)

Ania81 masz rację, lekarz wie najlepiej. Tym bardziej że dzisiaj byłam zobaczyć jak reagują moje jajniki na clo. Okazuje się, że jest pęcherzyk graafa ale tylko jeden (co na tak dużą dawkę leku wydaje mi się mało). Na razie jest mały ale to dopiero 7 dc. Pani dr mówiła, że o ile urośnie i pęknie, to tak za 3 dni najwcześniej mogę spodziewać się owulacji. Jeśli się nie uda, to jeszcze 1 cykl z clo a później badanie drożności jajowodów :(

gadałyście o bolach miesiaczkowych i az empatii chyba dostalam, bo boli i koli mnie i mam taki nacisk na wszystko na dole ze zaraz zwarjuje... przez chwile pomyslalam czy nie zaczne rodzic no ale jeszcze mam troche czasu :P

Moi znajomi strasznie się denerwuja kiedy mówie, że piękna pogoda to wtedy jak jest chłodno i deszczowo:)
Lubie słońce, ale temp. powyżej 30 stopni to dla mnie zbyt wiele- zwłaszcza teraz:)
Oj chciałabym mieszkać nad morzem:) Wskoczyłabym teraz do takiego zimnego Bałtyku:)

:) jak jest ponad 22 stopnie to już mi gorąco.. też zaszyłabym się w piwnicy, tyle że ja piwnicy nie posiadam:( wczoraj byłam na grillu u rodziców i z siostrą uciekłyśmy w najbardziej zacienione miejsce ogrodu, a i tak ledwo dawałyśmy radę.. ja nigdy nie lubiłam upałów, moja siostra jest "zwierzęciem" kochającym gorące słoneczne klimaty, a w ciąży też nie wytrzymuje w ciepłe dni.. więc tak jak mówisz coś jest z tym wewnętrznym ciążowym termostatem:) ale nic damy radę:)

basieniak nie pospieszaj, niech sie sama rozwija, dzieci maja rozne tempo, ja zaczelam chodzic jak mialam ponad rok np a kuzyni jak mieli 11 miesiecy

aniu hej... u mnie moze padac a i tak duchota.. albo mam zryty termostat naturalny przez ten brzuch... jest mi caly czas duszno.
jak sie czujesz?

ależ tu ruch..
ambrozja bardzo mi przykro, wiem jak boli strata, też to przeżywałam.. choć trudno w to uwierzyć czas leczy rany i niedługo znów pełna nadziei rozpoczniesz starania i wierzę, że się uda.
Żonka ja też brałam 2 tabl clo, jeśli masz wątpliwości to spytaj lekarza- swojego- a jeśli nie masz do niego zaufania to zmień lekarza, bo bez zaufania będzie ciężko..
Bąbelkowa z całym szacunkiem, wiem, że masz dobre intencje, ale po samych informacjach z forum, lub własnego przypadku trudno wnioskować kto od jakiej dawki clo powinien zaczynać.. myślę, że lekarz żonki ma więcej danych i wiedzy co w jej przypadku robić.. ( nie obraź się proszę za moje słowa)
PS pogoda piękna, a ja jak nigdy cieszę się gdy robi się chłodniej lub pada..:) też tak macie?:)

Koraliczku każda dzidzia rozwija się w swoim tempie. Moja zaczyna się wspinać po meblach, ale jeszcze nie wstaje. Ja nie zamierzam jej w tym pomagać, bo jak sama będzie gotowa to zrobi to:)
Aszi ból na okres to u mnie kilka dni przed porodem był i wtedy się zaczęła:) Trzymam za lekki poród:)

Aszi daj znac po wizycie zaraz co i jak :)
ja juz dzis krew oddalam :)
a teraz skrecamy lozeczko bo nam w koncu przywiezli...

Kasia ja nawet nie wiem kiedy. Patrze na Twój suwaczek a Lidka ma już 2 miesiące. A pamiętam jak Koraliczek pytała sie ciebie czy masz torbe spakowana do szpitala:)
Czas ucieka mi między palcami:)
Dzisiaj idziemy na wizyte na 15- zobaczymy ile urósł nas brzdąc:)

Aszi, jeszcze 11 dni, jak to zleciało:)

masz sile cos robic w domu? wow.. ja bym najchetniej sie zaszyla w pralni ( w piwnicy ) na caly dzien i tam siedziala :P bo chlodniej :P ale jak mam co 15 minut po schodach dralowac do wc to mi sie odechciewa :P
ee to ja czuje ze ty masz ostatnie dni w dwupaku :)

Mam takie odczucie jakby miesiączka miała przyjść i wtedy mysle, że to już niedługo. Ale póki co nic się nie dzieje.
Szukam sobie zajęcia to fakt, nie mogę usiedzieć w miejscu. Dzisiaj np. kupiłam 10kg ogórków i robiłam do słoików:)

no ba.. na pewno beda pomagaly... bedziemy sie doswiadczeniem wymieniac :)
Aszi a czujesz sie jakos na zblizajacy porod? inaczej? nie wiem... zdenerwowanie, jakies odczucie ze sie krecisz po domu bez celu albo cos?

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...