CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

jak dla mnie jeszcze za wcześnie - zarodek wędruje 7-10 dni i dopiero wtedy się zagnieżdża wytwarzając hcg. Testy ciążowe, te najczulsze wykrywają ten hormon na poziomie 10 miu/ml a zeby taki poziom osiagnac zarodek juz musi byc kilka dni zagniezdzony. Po co sie niepotrzebnie rozczarowac...

ambrozja! wspaniale!
Gratuluję!!

Wiecie co..
Ja chyba dziś też zatesuje..
Dziś 6 dzień po owulacji.. Może wyjdzie choć cienia cień :)

Korali, tylko się nie stresuj. Będzie dobrze. Tylko nie zapomnij dać znać po wizycie. Buziaki :)

lece na wizyte.. trzymajcie && zeby moja szyjka byla dluga twarda i zamknieta..... stresuje sie :(

Aszi

Sygnały porodu

Skurcze stają się regularne, pojawiają się co 7-10 minut i trwają ponad pół minuty, taka sytuacja trwa ponad godzinę. Po wyjściu z relaksującej kąpieli skurcze są coraz bardziej intensywne. Produkowane przez łożysko hormony powodują, że mięsień macicy staje się bardziej rozciągliwy. Szyjka mięknie, skraca się i powolutku rozwiera. Kiedy zaczyna się otwierać, wydalany jest czop śluzowy, który do tej pory zamykał jej ujście. Ten fizjologiczny korek może być wodnisty lub galaretowaty, brązowy, różowy lub nawet podbarwiony krwią. Czop może odchodzić stopniowo przez kilka dni albo w ciągu kilku minut. Odejście wód płodowych jest jednym z bardziej oczywistych sygnałów, że czas jechać do szpitala.

proszę o mega fluidy za szczęśliwy wątek :)))

Gratulujęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę :)))))))

WITAMY W GRONIE CIĘŻARÓWEK!!!!!!!!!

G R A T U L A C J E!!!!!!!!!!!!!!

ambrozja gratuluje :)))

mam wyniki bety.... wyszło 423 :):):):):):):):)

Aszi ja też tak miałam i urodziłam 3 tyg później, ale to żaden wyznacznik, bo możesz i jutro i za miesiąc.

Dziewczyny jak to jest z tym czopem śluzowym. Kiedy on odchodzi i skąd wiadomo, że to właśnie to??
Im bliżej porodu tym więcej zauważyłam białej wydzieliny. Bez wkładek ani rusz, bo robi mi się "mokro";/ Nie wiem jak wam to wytłumaczyć.

ambrozja trzymam kciuki zrób bete i zadzwoń do gina zapytać o kontynuację brania leku.. może pierwsza beta faktycznie była zrobiona za szybko .. ja bym też powtórzyła betę po 48 godzinach żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta:) mi lekarz kazał powtarzać, nie jest to może konieczne dla wszystkich, ale bardzo uspokaja:) powodzenia:)

a ja dzis do gina ide :)

ambrozja, ja Ci powiem tak.. dziewczyny pewnie pamietaja ze ja mialam miec owulacje 16 dc a sie okazalo ze byla 21 dc..... test wykonany w 34 dc bo sie okres spoznial bardzo... no i wyszedl negatywny ale patrze kurcze cos tam jest... no i beta 333.. okazalo sie ze ze owulacja sie przesunela i tym samym zagniezdzenie... a czasami nawet jak owulacja jest w dniu w ktorym ma wystapic to sie samo zagniezdzenie przesowa... wiec mozliwe ze to ciaza.. i ja mysle ze test nie klamie w te strone... bardziej w drugą.
Jak dostaniesz wynik bety to sie chwal tu od razu!!

Aszi :) juz tylko miesiac :D

Ambrozja jak tam??? daj znać ;P

Ambrozja moje gratulacje:-)

ja zrobilam dzisiaj test..wynik juz mi tak dobrze znany..negatywny...tempka mi rosnie, objawow brak jakikolwiek teraz..no i test neg..dzisiaj mam 27 dc..przestalam brac d*pka..czekam na @..:(

Aszi, u nas musisz mieć swoje. Ja jako, że przyjechałam nieprzygotowana dostałam szpitalne, ale to była masakra.

Ambrozja -meega kciuki;)
Mi lekarz mówił podobnie jak już dziewczyny pisały - test negatywny - nie koniecznie musi "mówić" prawdę, ale pozytywny się nie myli :)
Ja bym chyba brała d*phaston - tak jak pisała ana - na podtrzymanie maleństwa.
Ja zwarta i gotowa (pozytywnie nastawiona:)czekam na koniec @ i kolejną próbę:)

aszi - u mnie w szpitalu dawali ubranka szpitalne- wzięłam tylko ciuszki na wyjście ze szpitala, tyle że ja rodziłam w zimie więc musiałam niunię konkretnie opatulić :)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...