CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

Hej, dziewczyny zakładam nowy szczęśliwy wątek dla staraczek :)
Stokrotka trzymam kciuki:*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 7.

a no najlepiej niech mnie uspia jakims gazem i niech mi wyjmą dziecko przez ta dziurke jak juz sie rozwarcie zrobi hehe...
Aszi jestes? :P caly czas mysle o Tobie :)

koralik jeśli Cię to uspokoi to takie znieczulenie jest bezpieczniejsze niż narkoza, wiadomo zawsze jest jakieś ryzyko, ale jeśli się boisz samego wkłucia to Ci powiem, że to co się czuje to znieczulenie przed iniekcją w kręgosłup, dopiero po tym dostaje się znieczulenie właściwe.. przynajmniej tak jest przy operacjach ortopedycznych (przeszłam 5 takich znieczuleń) jedyny minus, że po tym znieczuleniu musisz leżeć płasko przez 12-24h.. i lepiej nie ryzykować podnoszenia się.. bo można sobie zrobić duże kuku..:)

kasia a moze ja powinnam sie zaopatrzyc w znieczulenie od 5 cm rozwarcia? hm? :P ze strachu chyba :P ale boje sie zastrzyku w kregoslup hehe

no widzę, że zaczyna się robić gorąco:) trzymam kciuki Aszi oby poszło szybko..:)
Ps ja myślałam kiedyś, że jak odchodzi czop to to jest już, a moja kumpela urodziła grubo ponad tydzień po odejściu czopa.. więc już nic nie wiem:/

Koralik ta pierwsza faza to do któregoś tam palca jest do wytrzymania, kryzys jest przy 7 ( to wtedy jak chcesz iść do domu:)). No i należy pamiętać, że rozwarcie nie robi się proporcjonalnie więc jak po 10 godzinach zrobi ci się 7 to nie znaczy, że będziesz się jeszcze męczyć 3 godziny. Z reguły od 7 leci bardzo szybko:)
Dla mnie najgorsze było jak miałam pełne rozwarcie, a jeszcze nie mogłam przeć, z Lenkę, bo z Lidką w pierwszej fazie mam ?, a w drugiej 5 min.

kasia nie nie.. pierwszej bo jest najdluzsza.... rowierania sie boje bo parcie to juz nie bede kontaktowac pewno tylko instynkt poprowadzi hehehehe

Koralik, chyba drugiej;)

aaale bym chciala urodzic tak powiedzmy w ciagu tygodnia.. zeby do babci na imieniny na Anny isc juz z małą kluską :)

Aszi a Ty do wieczora raczej powinnaś zacząć akcje... tak mi sie wydaje, bo jak czop odlazł i krwi było już troche to raczej się zacznie... a powiedz mi stresujesz sie troche? tzn boisz sie? ja sie boje pierwszej fazy porodu...

Jeszcze w domu:)
Wiem właśnie, że mam objawy jak do porodu, no ale coż:))
Mąż wziął sobie dzisiaj wolne w pracy, bo chce być blisko w razie czego:) Koraliczku zdaj nam relacje po wizycie:)

Aszi jestes w domku jeszcze? :)

ja dziś idę na wizytę do mojej ginki na 14.50 jestem ciekawa co tam piszczy miedzy nogami.. i czy zapowiada się na wczesniejszy porod... :)

Aszi ty masz wszystkie objawy jak do porodu, tylko nie rodzisz:)). Ja nawet zaczekam ładnie do soboty:)). Moja Lidka też z soboty.

Kasiu powiedziałam małemu, żeby posłuchał cioci Kasi:) Ma czas do 24, żeby rozpatrzyć twoją prośbę:)
Dagolku chciałabym, żeby tak było, ale narazie cisza...

A ja myślę, że urodzisz w piątek trzynastego :)

Aszi powiedz synusiowi żeby wyłaził, ciocia Kasia prosi:))

Mówiłam wam już, że nosze uparciucha:) ciągle w dwupaku... po tym jak czop mi odszedł troszke plamiłam ale już jest ok. Zobaczymy, może coś się ruszy w nocy albo na dniach:)

Aszi jak tam?

nic nie mowie :)

Koraliczek nie chwalmy dnia...:) jeszcze nic nie wiadomo:)

Aszi swoja drogą dziecię terminowe :P hihi

Aszi no nareszcie!!! sciskam kciuki!!!! bedziesz jednak pierwsza!!!!!!!! noł stres :) jestem z Tobą!!! aale emocje :)

Lenka, haj :) no a cos sie jaśni w sprawie mieszkanka?
syncio juz duzy teraz bedzie coraz ladniej spal i w ogole :) ;*

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...