CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Oto jest.

Beta 3311.

Wciąż nie wierzę :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Hej...
Asziiiii- trudno mi nawet cokolwiek napisać - serduchem jestem z tobą!
Mały jest duuuzo silniejszy niż ci się wydaje - na pewno wszystko skonczy się dobrze, a nawet bardzo dobrze bo maleństwo bedzie zdrowe:)

Jak tam stokrotka NIEoczekiwanie na @?jakieś pozytywne sygnały:)? ściskam&

Aszi, przytulam bardzo mocno. Ja jak mi Lidkę kuli Lidkę to o mało nie umarłam, ale to nic przy tym co ty przeżywasz.. Trzymam kciuki za Sebastianka.

Kochana Aszi - az mi lzy poplynely po policzkach jak to przeczytalam...Boze ile Ty i Maly musicie wycierpiec....jestes bardzo dzielna i najwazniejsze by malemu pomogli... oby szybciutko wrocil do zdrowia..:**

Bombelkowa - ciesze sie,ze u Was wszystko ok..ze Groszek sie rozwija i ze jestescie zdrowi..oby tak dalej:-)))

Hej dziewczyny
Sebastian jest po operacji. Niestety nie udało się zrobić laparoskopowo, więc był cięty.
W dodatku okazało się,że pojawił się jakiś obrzęk krtani i musiał zostać podłączony do respiratora, bo pojawiały się bezdechy. Boże jak go zobaczyłam na oddziale intensywnej terapii to aż serce mi ściskało. Ma na szczęście znieczulenie w kręgosłup więc w ogóle nie czuje bólu. Nie da się tego opisać co czuje matka, która widzi swoje dziecko w takim stanie. W dodatku te warunki w szpitalu na oddziale chirurgii dzieciecej masakryczne. Matki "warują" na krzesłach, bo nie ma dla wszystkich łóżek. Mnie dzisiaj wysłali do domu, bo młody na intensywnej terapii leży. Ale jutro wraca prawdopodobnie na chirurgie, więc ja też. I teraz nasuwa się pytanie czy uda mi się załapać na łóżko czy będę spać na krześle albo podłodze.
Trzymajcie kciuki, żeby szybko wrócił do zdrowia i żebym szybko mogła go przystawić do piersi. Póki co ściągam mleko laktatorem.

Dziewczyny, melduje sie dziś jako chodzące szczęście.
Nasze Maleństwo ma już 3 cm! dzis miałam usg i maleństwo spało, pani doktor poruszyła nieco mocniej i Groszek się obudził przykurczył rączki w odruchu Moro. Jezuuu widok nie do opisania.
Wszystko jest dobrze, wyniki mam dobre, tylko infekcja się przypałętała, ale już mam maść więc dzis zaczynamy kurację :)

Pozdrawiam

Aszi - pozostaje z Wami w modlitwi...zaciskam mocno ciuki by wszystko bylo ok...:**

Aszi, trzymam kciuki bardzo mocno.

Ania, odganiaj, odganiaj.

Iwonus Twoja pozytywna energia mi się podoba. Nie myśl o tym kiedy masz dni płodne tylko dajcie sobie na wstrzymanie. U nas tak było- jak przestaliśmy myśleć, że to juz dzisiaj teraz to się udało:)
Ania będzie dobrze zobaczysz, nie martw się na zapas, bo to Ci nie pomoże, a tylko dzidziuś będzie się denerwował:) Wszystko będzie tak jak być powinno, czyli w normie:)
Ja już powoli pakuje torbe, pół dnia prasuje pieluchy i ciuszki małego. Jutro o 9 mamy się zgłosić do szpitala. Jeśli będę miała tam zasięg to się odezwe do was. A jeśli nie to dopiero jak wyjdziemy z małym ze szpitala.
Ściskam was mocno. Trzymajcie kciuki, żeby się skończylo na laparoskopii i żeby maluszek za bardzo nie cierpiał

dziewczyny uda się napewno. sciskam kciuki.
ja leżę od 2 dni i piję hektolitry wody mam nadzieję, że to pomoże.. strasznie się martwię i nie wiem jak dotrwam do 19.09 do USG, choć lekarz stwierdził, że póki co nie ma powodu do niepokoju i tylko trzeba monitorować ilość wód, to jednak łatwo powiedzieć żeby się nie martwić.. na szczęście mały prawie cały czas kopie... a ja od soboty mam 1,5kg na plus więc może byłam zbyt odwodniona, bo mało piłam w ubiegłym miesiącu.. tak sobie tłumaczę, żeby odgonić niedobre myśli..

To ja zostawię porcję świeżych fludików dla Was
$*$&$*$&#*$&(@*@&#&$

:*

Iwonus dziękuje za porcje kciukow...u mnie piersi bola nadal,ale jakby mniej niz wczoraj, troszke podbrzusze jakby na @ no ale tempka drugi dzien nizsza...dzisiaj sie obudzilam o 4.11 i nie moglam zasnac...o 5 zmierzylam tempke 36,83 a zawsze mierze o 5.40...moze dlatego nizsza?

W zabieganiu przed slubem dacie rade...moze wlasnie wtedy sie uda..kiedy myslami bedziecie w przygotowaniach do slubu...zaciskam za Ciebie rowniez kciuki...uda sie nam keidys kochana..uda na pewno:**

Hej dziewczyny:)

U mnie @ nadeszła w sobotę. Troszkę smutnawy to był dzięki temu weekend. Ale nowy tydzień zaczynam z nową energią i porcją optymizmu.
Trzymam jak tylko moge kciuki za stokrotkę :*
Niestety aktualny cykl dla nas może być troszkę utrudniony - że tak powiem "kluczowe" dni przypadają w czasie przygotowań/ślubu mojego brata - więc będzie troszku zamieszania. Ale jakosik damy radę:D
Liczę na wasze wsparcie na odległość jak cuś:)))

to ja sobie takie nakladki sprawie chyba jutro...

M&ms - dziękuję..ale chyba mam napiecie przed@ bo cos nerwowa jestem dzisiaj..kluje mnie co jakis czas brzuch na dole..ale nei caly czas..tylko co chwile na chwile..hm..no i piersi..typoowo jak na @..i ta nerwowosc..ehh..

zycze Wam zdrowka, kurujcie sie..dbaj o was kochana:-)

Kasia ja mam takie
http://www.mamabebe.pl/product-pol-14677-Nakladki-Contact.html
ale dopiero teraz zerknęłam, że to są na żle ukształtowane brodawki.
Nie musiałam ich stosować, ale dziewczyna z którą leżałąm na sali je miała i bardzo sobie chwaliła.

M&ms a wiesz ze ja tak zaczelam robic ztym odbijaniem? i dziala :)

Witaj m&ms, dużo zdrówka dla was:)

Aszi ty myślisz o czymś takim http://www.ceneo.pl/13446415 ?

Wróciliśmy z wakacji tygodniowych z Krakowa. Wszyscy chorzy, mega zakatarzeni, mała ma gile do pasa i gorączkę. Ehhh. Jutro z rana do lekarza. Mam nadzieję, że Bąblowi w środku mojego brzucha nic się nie stanie, niby ten 7-12 tyg są najgorsze na łapanie infekcji... eh.

Pradziadkowie widzieli Małą pierwszy raz ( odległość 600 km i dziecko z chorobą lokomocyjną, hehe) i są zachwyceni. Mała w ciągu tego tygodnia tak niesamowicie się rozgadała i nauczyła nowych rzeczy :)

Aszi- na problemy z brzuszkiem i zbyt łapczywym jedzonkiem- spróbuj przerywać karmienie po parę razy do odbicia- powietrze ujdzie, i nie będzie aż tak bolało. Niestety kolka to mega wredna przypadłość.

Stokrotka- nieustająco trzymam kciuki za Ciebie :)

Idę, bo niejasno piszę przez gorączkę.

Aszi nakladki mi maz kupil ale z canpolu takie jakies duze i ona tego nie chciala chwycic, musze wyslac go jeszcze raz zeby zapytal w aptece o jakies male rozmiary... polecasz z medeli? a Ty ich probowalas?

Koraliczku doskonalne Cię rozumiem, też mam czasem gorsze dni. My też przechodzimy problem z brzuszkiem, mały ma wzdęcia. Dzisiaj mieliśmy kiepska noc.
A próbowałaś nakładek z medeli na piersi, może wtedy mała lepiej chwyci pierś. Ściskam Cię mocno, będzie dobrze:*:*

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...