CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Oto jest.

Beta 3311.

Wciąż nie wierzę :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Aszi u nas problem podoby bo mała łapczywie je... i potem brzuszek boli, i jeszcze mielismy problem z zaparciami i nie mialam kiedy do Was wpasc... u mnie laktacja legnie zaraz w gruzach bo mala nie chyta piersi :((( a laktatorem sciagam coraz mniej ;(((( zalamka totalna :( karmie butelka mlekiem modyfikowanym bo mojego starcza zaledwie na 2 porcje ;((((( łapie mnie jakas depresja ostatnio... czuje sie fatalnie :(

Ania ja przez prawie całą ciąże miałam poniżej normy hemoglobine mimo, że brałam tardyferon- żelazo i piłam buraki, jadłam szpinak itd:)
także nie przejmuj się:)
I dokładnie jest tak jak kasia mówi, mój szkrab miał być z tych "małych" dzieci i na początku faktycznie taki był. A potem momentalnie zaczął przybierać na wadze aż ostatecznie wyskoczyl 3890:)
odpoczywaj, nie martw się. Dzidziusiowi na pewno nic złego się nie dzieje i rozwija się książkowo:) ściskam cię mocno:)

I ta senność;) Trzymam kciuki:)

Aniu, dziękuje...bylam dzisiaj u endo i powiedzial,ze on to prorokwoac nie bedzie,ale przy takim TSH to pewnie spotkamy sie z nim calkiem niebawem..bo smial sie,ze w 8 tyg ciazy mam sie zjawic ale on to prorokowac nie bedzie..byla dzisiaj taka dosc wesola wizyta..

ogolnie to nie chce sie nakrecac bo moj gin tez mi tak w czerwcu powiedzial..ze przy takim pieknym pecherzyku to zaraz sie u niej pojawie i co? i d...wiec wole nie nakrecac sie..ale jakos tak dodal mi otuchy..

licze,ze w okolicach czw-sb mam dostac @...jeszcze kilka dni...spokojnie..nie nakrecac sie i nie panikowac..co ma byc to bedzie..nie tym razem? to innym..keidy sie uda na pewno..musi:-)

a teraz ide sie kapac i spac..bo padam..w ciagu dnia nie mialam okazji by sie polozyc a teraz oczy m isie zamykaja..dobrej nocki:*

Ania, tą hemoglobiną to się nie przejmuj na razie, ja z moją najstarszą córką jak byłam w ciąży to o mało w szpitalu nie wylądowałam. Takie wyniki miałam. Co do wagi też bym się nie przejmowała, bo one nie zawsze są miarodajne. Aszi też miała mieć małe dziecko z tego co pamiętam, a wyszło całkiem spore:). No, a wód pilnujcie i wszystko będzie ok:). No i super, że łożysko się "poprawiło":))

stokrotka to trzymam kciuki żeby nie przyszła:)
Ja dziś byłam u gina trochę mnie zaniepokoił, bo ponoć mam mało płynu owodniowego i spada mi hemoglobina.. anemii nie mam jeszcze ale dostałam żelazo i przykaz leżenia min 4h dziennie.. dzidziuś waży niby mało bo 1450-1600kg (ponoć powinien tyle ważyć na początku, a nie na końcu 31tc), mimo to przepływy w łożysku w normie..idę jeszcze 19.09 na szczegółowe usg mimo, że doktor powiedział, że nie ma powodu do zmartwień to się troszkę martwię.. bo pierwszy raz od początku nie jest "idealnie" ale przynajmniej nie mam już łożyska przodującego, bo ładnie się podniosło i Julek ułożył się główką w dół.. więc są też dobre wiadomości..

Bombelkowa ciesze się że twoje wyniki ok..ja odebralam dzisiaj moj wynik TSH i mam 0,589 ciutek za nisko ale bylo prawie 9 wiec mi ladnie spadla..jutro ide do endo to sie dowiem czy brac ciagle taka dawke czy jednak zmniejszyc..

czy Wy tez jestescie takie zmeczone? senne? ja to od kilku dni normalnie odjezdzam..w lozku juz o 20 bo nie wyrabiam..wczoraj po 18 sie polozylam,wstalam o 20 i o 21 poszlam spac..

za rowny tydzien ma byc @..hm..

pozdrowionka dla wszystkich:-)

Bombelkowa cieszę się, że wyniki krwi masz dobre:) Odpoczywaj jak najwięcej. Mdłości miną, a drugi trymestr jest faktycznie najlepszy. Będziesz miała przypływ pozytywnej energii, czego ci życzę:)
Kasiu rozumiem, że Twoja trójka dzieciaczków jest spokojna:) ależ ty masz szczęście kochana.
Koraliczku jak się ma Zosieńka no i jak ty się czujesz? Rzadko coś odzywasz się ostatnio.

Dzięki Aniu, właśnie mam taką nadzieję skromną na ten II trymestr ;) obym się nie przeliczyła hehe :)

A ja w przypływie sił poprasowałam, zrobiłam porządek w szafie sypialnianej, miejsce mi się zrobiło jak już ogarnęłam moje dziecięce ciuszki i gadżety :D

Koralik, co u Was?

Bombelkowa mdłości niebawem miną i zatęsknisz za brakiem apetytu jak na wadze ciągle będzie na plus:) drugi trymestr jest chyba najbardziej przyjemny, bo samopoczucie jest dużo lepsze i zmęczenie tak nie doskwiera:) także jeszcze chwila i będzie lepiej:)

Lena85, w 100% się z Tobą zgadzam. Czasem wystarczy jedno i to już przysparza mamie zmartwień. Nie ważne, czy jedno, dwoje czy pięcioro, mama cierpi jak dzidziol płacze tak samo. Tak samo ma prawo do zmęczenia, złości i chwili wytchnienia. Nie ma co dyskryminować.

U mnie dziś standard- poranne mdłości. Ale do przeżycia.
Mam już większość wyników krwi i moczu i dzięki Bogu wszystko jest oki :)
Tylko chciałabym aby mi normalny apetyt wrócił i siły, bo szybko się męczę.
Więc póki ranek i przypływ sił zabieram się za prasowanie :)

We wtorek mamy dodatkowe usg. Mam nadzieję, że zobaczymy naszego Groszka i wszystko bedzie dobrze :)

~:) Ty rozumiem masz pięcioraczki z wszelkimi mozliwymi przypadłosciami wieku niemowlęcego?? I jestes super wyspana i codziennie masz ogromne pokłądy siły i optymizmu!

Kasia ma rację - dzieci są bardzo rózne... My z Aszi, jak widac, mamy te trudniejsze ...
Czasami kazdej matce jest cieżko, szczegolnie jak brakuje czasu na sen, a opcja pomocy babci albo jakiejs niani nie wchodzi w grę...Poza tym pierwsze dziecko to mega stres i strach, że robi sie cos zle skoro dziecko nam płacze...
A po to jestesmy na forum, żeby wymieniac sie opiniami i sobie trochę ponarzekac:P

Aszi /Lena - trzymam kciuki za waszą cierpliwość i siły:)
A wasze chłopaki za chwilę będą biegać i nikt o kolkach nie będzie pamiętał;)

Ja wciąż oczekuje (NIEOCZEKUJE) na @. Dziś 27 dc (zazwyczaj @ atakuje mnie między 26, a 29) pobolewa podbrzusze od 2,3 dni jak na @ - raz intensywniej raz mniej. Już sama nie wiem co myśleć.

Można mieć troje spokojnych:P

Narzekacie przy jednym dziecku , a co ma zrobic taka co ma dwoje troje albo piecioro maluszków :P

Aszi, a ja się cieszę, ze chociaz tak Ci moge pomóc.
Bądz dzielna :)
ja sobie powtarzam, ze przeciez tak bardzo chciałam dziecka, wiec musze teraz wszystko zniesć. No i mówię sobie, że im starsze dziecko tym bedzie lepiej (co nie wiem do konca czy jest prawdą:) heh

Własnie dziecko mi sie wyspało. zasnął po kąpaniu przy cycu i z 25 min pospał i juz gotowy do zabawy. Nic nie zdąrzysz zrobic. Marzą mi sie przespane noce... wieczorami padam jak mucha...
Nie mam ani chwili wytchnienia z nim, ani w dzien ani w nocy.... ehhh zycie

Lena jak ja się cieszę, że Cię mam:) jakoś mi się lepiej zrobiło, że nie jestem z tym sama...
chyba z chłopcami faktycznie troszkę trudniej, ale jakoś damy radę:)
te kolki są okropne, strasznie szkoda mi dzieciaczka. Pocieszający jest fakt, że to kiedyś minie:)

Dziewczynki...a jak z Wami było z braniem witamin przed ciążą?
Podobno niektórzy lekarze każą je brac dopiero po 13 tyg. ciaży... Ja mam wizytę dopiero 7ego wrzesnia i się zastanawiam nad tymi witaminami... jak narazie łykam kwas foliowy tak w razie czego :)

Aszi Kochana kto Cie zrozumie jak nie ja:))
oczywiscie, że tak miałam.
Twój Sebus ma podobne problemy jak mój Tymek...
Tez przezywałam koszmar, szukałam powodów.... że moze cos jem zlego co mu sie słuzy, że to moze kolka, że zle przystawiam itd. I efekt był taki, ze zaczełam czesciej podawac butlę :/
A powodem wg mnie było własnie zbyt łapczywe jedzienie. Biedak nie wyrabiał, nie nadążał przełykac mleczka i cos mu sie tam zatykało powodowało ból i był płacz. Tak to sobie tłumaczę....
A z butli leciało wolniej i płaczu było mniej, choc... tez był.
A z tą łapczywoscia chyba niewiele sie da zrobic...
Przytulam Cie mocno, bo wiem jak sie męczysz razem z synkiem :*
Jedyne chyba co mogę powiedziec na pocieszenie to to, że... to przejdzie :)
Nasi chłopcy urodzili sie chyba ze słabo wykształconym przewodem pokarmowym i takie są skutki :( Tymek do dzisiejszego dnia ma duze problemy z brzuszkiem a ma prawie 7ms! :(((
Zycze Ci żeby Sebusiowi przeszło duzo szybciej!!

Kochane staraczki! nie rezygnujecie! wiem, ze to oczekiwanie dobija, ale ja mocno wierze i sciskam za Was kciuki!!!

p.s Czkawka w brzuszku jak najbardziej sie maluszkom zdarza, zreszta potem poza tez ;)

dziewczyny, ale dostac się do dobrego ginekologa w okolicach gdyni, redy, wejherowa na NFZ to dramat !! :?...not rudno...zapłace :) trzeba o siebie dbać, jak się zaczyna planowac bejbika ;)
Qrcze...wczoraj widziałam, że nawet m ój mąż się zasmucił, że nie wypaliło z maluszkiem... to ale to dopiero 3ci nieudany cykl, więc nie jest źle :)

Pewnie większośc z Was już chciała zaskoczyć za pierwszym razem co ?:)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...