CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Oto jest.

Beta 3311.

Wciąż nie wierzę :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Witaj Zosieńko! :))
Brawo dla mamusi!

Zosieńko witaj na świecie :) Koralik ściskam bardzo mocno i gratuluję:)

Koraliczku, byłaś bardzo, bardzo dzielna! Odpoczywaj, kochana. Witamy Zosieńkę po tej stronie brzucha :)

Koraliczek gratuluję :) Witamy Zosię na świecie :)

Kochane oxy mialam od 8, odeszly wody i zaczely sie skurcze co 2 min coraz dluzsze i mega mocne... Wody byly zielone... Odlaczyli oksy bo rozwarcie nie postepowalo a mialam juz swoja akcje skurczowa... Dali mnie do wanny... Plakalam z bolu i nic sie nie dzialo... W koncu o 18 podjeli dezyzje o cesarce i z cesarki zosia byla pol h pozniej na swiecie, ma 4 kg i 53 cm... Jest sliczna,,,, a ja wykonczona...

:) no to jeszcze są szanse:) ciekawe co by na to powiedziała sama zainteresowana:) kiedyś sama chciałam mieć bliźnięta, teraz przy atrakcjach ciąży pojedynczej entuzjazm mi minął:) a moja prababcia miała 3 pary bliźniąt.. nie wiem jak ona to wytrzymała:))

Co do bety Bomelka i przeczuć Ani, to jeszcze może się okazać, że to bliźniaki. Koleżanka była w 6 tyg na usg i lekarz jej powiedział, że jest dzidziuś, za dwa tygodnie powiedział: mówiłem jeden? Są dwa:)). Ja też bym chciała żeby w wątku pojawiły się w końcu bliźniaki:).

Co tam Ania, Koralik nie rodzi to chociaż o czym innym porozmawialiśmy:)

Koralik ty już podłączona?

jej spowodowałam lawinę postów:) wiem, że desperacja robi swoje i może jak mój synek będzie miał problemy to też będę chwytać się różnych sposobów, jednak póki co tego sposobu bym nie wypróbowała.. ale jak mówicie każdy może mieć swoje zdanie:)
Bombel a już myślałam, że przy tak ładnie rosnącej becie będą bliźniaki:)

A ja w piątek miałam wizytę. Jest pojedyńczy zarodek :)

Lekarka powiedziała, że przez moje nieregularne miesiączki ciąża jest 2 tygodnie młodsza.
W czwartek powinno być serduszko.

Koralik 3mam kciuki cały czas.

Aszi współczuje ciężkich dni.

kkasia aż sie popłakałam ze śmiechu, dobre :)

U nas na zaparcia pomaga deserek z jagód - słoiczek np. jagody z jabłkiem, nie ze świeżych, po godzinie wszystko wylatuje więc polecam, może którejś pomoże...z tego co wiem to śliwki nie zawsze też działają

Dziewczyny na zaparcia dla dziecka dobr jest suszona śliwka z Gerbera no i podawać wodę/soki nawet do 500 ml dziennie żeby kupka była luźniejsza no i najlepiej zrezygnować z kleików ryżowych.
Dziecko na samej piersi może nie robić kupki nawet 7 dni bo mleko matki jest w 100% przyswajalne

Przy rozszerzaniu diety moje dziecko też ma problemy z zaparciami i niestety nic nie pomagało więc pediatra zaleciła Debridat, Lactulosum i kropelki żywe kultury bakterii...nie pamiętam nazwy i jest poprawa tylko moje maleństwo boi sie zrobić kupkę i cały się zaciska jak robi no ale robi już częściej

Koralik ja miałam podaną oxy dzień przerwy i noc przed kolejnym wywołaniem Bartek sam zaczął się pchać na świat:) Dostałam znieczulenie w kręgosłup i czułam się jak w raju:) nawet nie wiem kiedy mnie zszyto. Powodzenia

Wczoraj mialam probe z oksy a kroplowke prawdziwna dostane dopiero jutro, chyba ze dzis bedzie miejsce na porodowce, bo jest kilka dziewczyn do tej proby co ja mialam wczoraj i one musza tez to zrobic... Takze dzis sie lenie znowu, nic sie nie dzieje a jutro beda wywolywac...
Aszi wspolczuje ci z calego serca...
Lenka super ze macie mieszkanie, tak dlugo czekalas!!

Lena, super:))

Koralik, ty pisz chociaż dwa słowa. Ja już myślałam, że się męczysz po oxy, a ty męża zabawiasz;)

Koralik!!! czekamy na Ciebie i Zosiaczka! :DDD trzymam kciuki za Was!!!!

Aszi bidulko wiem co przezywasz :((( Jednym słowem chyba z chłopcami są od poczatku większe problemy... My i teraz jak mały zaczał jesc zupki mamy podobny problem :((( I tez juz nie wiem jak mu pomóc. Wczesniej tez uzywałam termometru ( i tu popieram Basieniaczka _ niby nie powinno sie tego robic, ale zdesperowana matka czasami nie ma innego wyjscia, szczegolnie ta na obczyznie gdzie dla lekarzy wszystko zawsze jest cacy i nie chca nic przepisac itp.- w Polsce mamcie z tym o wiele lepiej!)ale niestety to tez nie pomagało, albo robiłam to za słabo...
Tymek skonczył własnie pół roczku, a brzuszek wciaz bardzo dokucza, noce nieprzespane....:((
Aszi, wal do pediatry - na pewno cos poradzi!!! Bedzie dobrze:) w Polsce jest duzo specyfików :)

Aha, nie bedzie mnie przez jakis czas, bo SIĘ W KONCU PRZEPROWADZAMY, a tam jeszcze neta nie ma.
udało sie w koncu znalezc"kawałek "mieszkanka... malutkie jest, alew jest :D
Wszystkim przyszłym mamom serdecznie gratuluję i sciskam kciukasy no i oczywiscie za nasze staraczki!!

kkasia dziękuję za popracie:)

no, ale nie wiem jak ma się to do brania clo...no, ale z umiarem to chyba można. Musi sama podjąć dezycję

Koralik trzymam kciuki

Aniu moja kumpela musiała tak zrobić (chodzi o ten termometr), bo niestety w Irlandii nie ma takiego dostępu do lekarzy polskich o każdej godzinie jak w Polsce, nie mówię o szpitalach, bo to już w ogóle porażka - więc to co jej mała przechodziła przez kolejną noc - ona po prostu musiała tak zrobić...no a każda zrobi jak uważa
poza tym to co dawał lekarz nic nie pomagało, a nawet pogarszało - poza tym trzeba się najpierw znaleźć w takiej sytuacji jak przez kilka godzin dziecko się drze, jest całe czerwone, pękają mu żyłki na twarzy i ledwo co łapie oddech, aby nie spróbować w każdy sposób pomóc jemu

no i niestety, ale każda rada położnej nie będzie działać przy każdym dziecku

kiedyś wyczytałam, że do dnia miesiączki uszkodzona komórka płodu np. przez alkohol lub silne leki itp. się wymienia na zdrową - tak jest to mądrze skonstruowane

Koraliczek trzymaj się :) trzymam mocno kciuki za pomyślny poród :*

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...