CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

Oto jest.

Beta 3311.

Wciąż nie wierzę :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 9.

masakra dziewczyny, miałam dostać wczoraj @ a od dziś miałam robić zastrzyki stymulujące-niestety....już zaczynają się schody...a to dopiero poczatek
jak na złość jak nie chciałam żeby @ przyszła to teraz w tak ważnym momencie gdy ma być to jej nie ma....echhhhhh

oj Roli czas leci za szybko :) moja to już mały cwaniak, który się często fochuje - przeważnie na tatusiu sprawdza efekt krokodylich łez i tatuś daje jej wszystko :)

no a Ty już końcóweczka - super :) no i teraz czas dopiero ruszy do przodu :)))

Kurcze a ja zaczynam się martwić o młodego. Od wczoraj nie zrobił kupki, w nocy popłakiwał przy puszczaniu bączków.
W szpitalu robił kilka razy dziennie, a potem 2 razy w ciągu dnia.
Martwie się, bo lekarz mówił, że mały miał strasznie dużo zalegającego stolca w jelitach. Nie chce, żeby znowu tak było.
Jeśli do niedzieli nic się nie zmieni to pojade z nim na ostry dyżur do tego szpitala, w którym był operowany;/
Koraliczku co się z Tobą dzieje?? W ogóle się nie odzywasz. Jak się miewa Zosieńka?

klara, jakbys dostała skierowanie normalnie na zastrzyk, to w każdej przychodni na NFZ możesz się zglosić do zabiegowego i tam Ci zrobi pielęgniarka.
Ja chodziłam przez 3 msc na zmianę opatrunku po operacji, bo wolałam mieć oczyszczaną ranę profesjonalnie, choć mogłam to robić sama w domu.

dziewczyny, znacie kogoś kto odpłatnie robiłby mi zastrzyki, przez 10 dni, ja jakoś nie mogę sama a mąż się boi.....

chyba tak zrobię, jestem po jednej operacji i w przyszłym roku czeka mnie druga ale to już po jak się uda:)

Kasiu Sebastian coraz lepiej. Dzisiaj śmiał się od ucha do ucha to człowiekowi od razu lepiej- zapomina o nieprzespanych nocach. Młody nadal ma problem ze snem, tzn. ładnie zasypia, ale strasznie szybko się wybudza. I nie wiem czemu, więc często trzeba do niego wstawać, żeby go ululać:)
Klara może warto o jakiejś rehabilitacji pomyśleć- ciąża dodatkowo obciąży kręgosłup. Kup sobie pas odciążający kręgosłup w sklepie rehabilitacyjnym.

hejka
właśnie wróciłam od gin, generalnie wszystko ok, bóle brzucha i obrzmienie to efekt zastrzyku..po obejrzeniu badań stwierdziła że muszę pójść do hematologa bo od dłuższego czasu moje wyniki krwi są niefajne, coś z czerwonymi krwinkami...do tego przepuklina jądra miazdzystego to kolejny minus , ale powiedziałam jej że podejmuję to ryzyko
podsumowując....jeśli nie bedzie nowych niespodzianek to na koniec miesiąca transfer!!!!!!!

Roli takie http://www.nokaut.pl/szukaj/seni-soft-podklady-higieniczne-90x60-30-szt.html.

Aszi jak Sebestianek się miewa?

Roli ja stosuje w domu takie podkłady do przewijania małego. Robię to na łóżku, i żeby nie zafajdolił mi łóżka to mu je podkładam pod d*pcie:)
A już nie raz zrobił na nie piękną kupke hehe

dzięki dziewczyny za informacje:) przydadzą się wcześniej, bo może będę musiała zrobić zakupy dla synka siostry, wczoraj trafiła do szpitala mały miał za wysokie tętno i już ją tam na razie zostawili, a że ma już lekkie rozwarcie i jest na końcu 37tc to kto wie.. oczywiście musiałam jechać spakować jej torbę, bo szwagier nie miał pojęcia co zabrać dla niej i małego, więc z tego powodu myślę, że jeszcze będzie trzeba mu pomóc przygotować mieszkanie i zakupy apteczne.. aż mnie wczoraj brzuch rozbolał z nerwów tak jak na okres i musiałam poleżeć w trakcie tego pakowania..

Dziewczyny a o jakich podkladach mowicie? takich dla mam poporodowych jak bella mama? a dla dzieci jakie? to jakies sie stosuje?

Basieniak mala Ci rosnie jak na drozdzach i juz roczek niedlugo:)

sudokrem dobry przeciw odparzeniem, ale jak się już pojawią to raczej nie pomoże, a może pogorszyć - ostatnio przeszłam z młodą mega odparzenie, aż do ranek i pomogła mąka ziemniaczana...cała reszta do D....Y!!!;)

Ja mam takie witaminy dla maluszka
http://www.doz.pl/apteka/p54262-VitaDerol__K_witamina_D_400__K_25_kapsulki_twist-off_40_porcji
Oczy przemywam zwykłą przegotowaną wodą. Do pupci używam Linomagu i też świetnie się sprawdza. Młodemu po urodzeniu strasznie łuszczyła się skóra, ale zwykła oliwka świetnie się sprawdziła.
I podkłady też miałam do szpitala te co Kasia. W domu teraz małemu podkładam z Pandy- są tańsze, a też użyteczne:)

Gaziki takie z apteki do przemywania oczu, bepantheny miałam dwa jeden do pupci drugi do brodawek. Witaminy miałam te http://oleofarm.eu/srodki-dietetyczne/79-kid-vitum-kapsulki.html. Sól nie tylko do oczu do noska też:). Do oliwkowania używałam parafiny i u nas super się sprawdziła, bo Lena zrzucała skórę jak jaszczurka. Natomiast w Niemczech jest ponoć zakaz stosowania.
oo i jeszcze podkłady Semi dla ciebie i dla maluszka.

o tak fridę mam już na liście, do pupy bepanthen i kupiony już olliatum soft (na początek) sudokrem słyszałam, że jest dobry na ewentualne odparzenia.. sól fiziologiczną do przemywania oczu (choć mama przemywała mi przegotowaną wodą i też żyję:)) octenisept do pępka.. gaziki jałowe.. no i jeszcze witaminy ale nie wiem które producentów jest z tysiąc:) czy coś jeszcze w aptece? na innych watkach sa listy apteczne, ale robią ją dziewczyny przed porodem i jak dla mnie za dużo tam niepotrzebnych rzeczy..

Aniu moja siostra uzywa fridy do nosa malego zeby oczyscic nosek. Jest zachwycona tym..maly nie placze - mama wspominala,ze my przy gruszce to ryczalysmy w nieboglosy a on przy tej fridzie maly lezy spokojnie:-))

no i co dalej to nie wiem..musialabym zapytac:-)) wie,ze uzywa sudocremu do pupki ale nie kazdorazowo, oliwke ma, parafine bo maly mial suchy brzuszek od papmersow i oliwka nie pomogla.. szczoteczke do wloskow...

aaaa, jakiś czas temu to było... napisałam, że rezygnuję, że nie mam siły... i takie tam... tak po prostu moze nie jestem taka silna psychicznie, jak niektóre z Nas.

Bombelkowa... napisałam PW.

Asiunia, a poza tym - jest dużo racji w tym co mówisz.... więc dlaczego ktoś Cie keidys zlinczował ?:)

no widzicie ilu ludzi tyle opinii i to jest fajne, tak jak pisałam zawsze trzeba decyzję podjąć samemu:)
a teraz z innej beczki do obecnych tu mam: dziewczyny robię listę apteczną dla ludzika, może z miesiąc za szybko, ale skoro już muszę leżeć to możliwe, że potem nie będę miała głowy do tego (mąż raczej sam nie kupi).. muszę wybrać witaminy D i K,czy pediatra polecał Wam jakąś konkretną markę? dajcie znać co stosujecie i w co jeszcze powinnam się zaopatrzyć.. podstawowe rzeczy takie jak pieluchy,aspirator, octenisept, olliatum do kąpieli, krem do pupy itp..mam ale czy coś jeszcze będzie potrzebne, o czym mogłabym nie pomyśleć? chcę się przygotować, a nie chcę nakupić bez sensu.. będę wdzięczna za podpowiedzi

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...