CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

Weronika, piękne imię :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ana tu znalazłam cos takiego, moze Ci się przyda?

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Normy hcg
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Dzięki Króliczek - będzie Weronika:*

a tak w ogole Basieniak gratuluje cory!!! masz juz jakies imiona na uwadze? :D ja tez bym chciala coreczke ale najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe ;p co tam plec, syn tez jest w pompe :D

Kasiunia a jak sie dzieciatko rozwija? jak sie czujesz?

ale nie każda beta jest tak sama co nie znaczy, że z niższą betą od razu coś nie tak z ciążą jest, to tak, aby spokój zachować

Ana ja robilam bete 18 maja i wyszla prawie 3000, a jestem juz prawie w 4,5 tygodniowej ciązy. Jutro ide powtarzac bete zeby zobaczyc czy wzrosla. Pozdrawiam buziaczki:*

ja niestety nie pomogę, bo zawsze robiłam jeden test i przeważnie był już pozytywny i dawałam sobie spokój poźniej

a tak w ogole mam do Was pytanie, wiecie ile po owulacji bedzie jeszcze podwyzszone LH? zrobilam dzis tez test owu i wyszedl pozytywny...

W necie są normy podane, ale każde laboratorium na wyniku bety określa normy, który to tydzień i ważne, aby betka przyrastała:)
Gratuluję wszystkim:))))) Koraliczek teraz przyszła kolej na Ciebie i mocno trzymam kciuki i myśl pozytywnie, buziaki

Ana ja nie wiem, może Basieniak wie? ;p a na necie moze sa jakies normy?

Nie dziekuję za && ;p mnie juz nic nie boli wiec tego pg nie ma juz chyba :) sie okaze ostatniego maja ;p zrobie sobie testa ;p Boze jak ja sie boje tego HSG, juz przezywam jak ja to wytrzymam, psychicznie bardziej bo bolec nie powinno przy znieczuleniu.. a jak sie okaze ze jestem niedrozna ;/

Dziewczynki, przyszle mamusie :) a wlasciwie juz mamusie ;p zycze Wam szczesliwych 9 miesiecy!!! Bardzo się cięszę, że po tylu staraniach cos wykiełkowało :)

Gratuluje kasiunia :)* ktory to tydzien??
i mam pytanko jaka powinna byc beta w 4 tc?

Czesc dziewczynki Kochane ja tez jestem w ciazy :))) udało się. Byłam u ginekologa piekny pecherzyk noi beta wyszla prawie 2980 :))) Na dodatek zaszlam w ciązę przed laparoskopią i po laparo dopiero zorientowalam sie ze cos jest nie tak - (nie mam okresu) i proszę niespodzianka ciąza po 9 miesiacach starań przy ciagle niepekajacych pecherzykach i endometriozie.
Buziaki pozdrawiam cieplusio :)) cuda jednak sie zdarzaja :))) Ana serdecznie gratuluje :)) Koraliczek trzymam mocno kciuki mam nadzieje ze sie uda:))

Basienia dziękuję za pomoc:) Czesto mi się zdarza ze jak wyjdę od lekarza to wtedy orientuję się że chciałam zapytać o dużo rzeczy i przez te emocje o wszystkim się zapomina.

Do tej ciąży nie podchodzę tak emocjonalnie bo nie chce przeżywać drugi raz tego samego chociaż z całego serca chce żeby wszystko było dobrze. Dodam że dwa dni po podaniu pregnylu miałam tak niski progesteron i lekarz powiedział ze w tym cyklu nie doszło do pęknięcia pęcherzyka i zaprasza mnie na wizytę w następnym cyklu:) to się zdziwił jak mnie zobaczył w sobotę hihi

Ja zaszłam w drugim cyklu po poronieniu także głowa do góry dziewczyny.Ja jestem takiego zdania że tak po prostu miało być Jeszcze parę dni temu gratulowałam innej forumce(ana) i napisałyście że to forum jest szczęśliwe i zgadzam się z tym:)

Koraliczek teraz twoja kolej testowania:) więc trzymam mocno kciuki

Koraliczek to dobrze ze czujesz kłócie ... zawsze można zadziałać jeszcze :)
ja nic nie czulam... dopiero tydz po pregnylu czulam jakies kłócie ale to juz zagnieżdzanie moglo byc.
a moj maz wciaz nie moze uwierzyc... mowi ze dopiero jak to gin powie ze jest ciąża to uwierzy :) zreszta do mnie tez to jeszcze nie dociera... ciagle mysle ze moze ta druga kreska to przez cos... sama nie wiem... ale ciesze sie ze jest ta 2 kreska :) od wczoraj tez piersi mam wrazliwe na dotyk, i jakies takie inne troche...nabrzmiale ;)

poza tym innych objawow nie mam

buziaki :**

Ana widzisz :) mowilam Ci od samego poczatki i mi nie wierzylas... a mnie jednak nie peklo jeszcze bo dzis sie odezwalo znow klocie, o wiele mocniejsze nic wczoraj , od popoludnia mnie meczy okropny bol :( chyba peka dopiero dzis :( straszne!!! nie wiem czy mozna przy owu brac co przeciwbolowego? :((( ciesze sie ze peka ale bol jest taki ze mnie zgina, 2 miesiace temu bylo tak samo...

Olcia gratuluje serdecznie :) bardzo sie ciesze!!! maj jest superowym miesiacem, Boze daj zebym ja tez zobaczyla teraz 2 kreski!! :)

Koraliczek- uda sie !!! :*

hej Wszystkim,

a ja po kolejnym tescie dzis zakupionym" BOBO test" przed chwilka zrobilam i wyszły dwie wyraźne kreski prawie identyczne ... jestem w szoku... i juz bardziej zaczynam wierzyc w to ze jestem w ciaży...
Lena masz racje juz ponad rok jestem na forum... clo bralam teraz 6 albo 7 raz... ale tym razem z metformina ( podobno wspomaga dzialanie clo) i faktycznie urosły naprawde piekne pecherzyki... pozniej pregnyl(po raz 1 w tym cyklu) bo wczesniej albo byly pecherzyki za male albo wogole i tak ciagle cos bylo nie tak juz tracilam nadzije -no i chyba w koncu sie udało... :)

w poniedz zrobie bete.

Lena Tobie tez sie uda... moja bratowa tez raz poronila ale po 3 m-cach znowu byla w ciazy, teraz juz jest mama 2 latka i 2 m-cznego malenstwa.

:) ciesze sie ze ten maj jest szczesliwy

Olu Tobie tez gratuluje !!!!

Ana najlepiej by było gdybyś zrobiła w poniedziałek betę, ona określi, który tydzień to ciąży i czy jest dostatecznie wysoka. Mierzenie pod pachą to nie do końca się sprawdza.
Mi ginka radziła jak pobolewał mnie brzuch, aby brać nospę, nie szkodzi fasolce, a działa rozkurczowo co na początku jest wskazane. Mnie też bolało i przechodziło, ale nospę do 3xdziennie można, tą słabszą dawkę. Nospa forte ja dzielę na połowę.

Kochane ja nie brałam CLO, ale często podczytuję Wasz wątek i jeśli znam odpowiedź na jakieś Wasze pytanie to chcę pomóc. Moja kumpela stara się z Clo, ale na daną chwilę trwa to już 9 miesiąc.
Byłam już tu jak Lusi się udało i tak jakoś mam sentyment.

Ja jestem po jednym poronieniu, po 3 miesiącach znów nam się udało i na daną chwilę jest ok, no i dziś się dowiedziałam, że będziemy mieć córeczkę:)

Ja brałam duphaston. Dawka 3x1 co 8 godzin, aby progesteron był równo dostarczany do organizmu. Luteina nie wiem, ale jak 2x to bym co 12 brała chyba

Spadek tempki na implantację w moim przypadku (mierzone waginalnie) był z 36,90 do 36,77 i odbił się trzeciego dnia do 36,90, potem już tylko 37,00 lub ponad

Witajcie dziewczynki!
Nio no nie moge uwierzyc!!!
Chyba naprawdę maj jest szczęsliwy!!!
To chyba zaraźliwe na tym forum ;D jak jednej sie uda to potem koleje dołączają :D rewelacja!!!!!!!!!!
Olu moje gratulację!!! :D :D
Ana.... Ty jak nic jestes w ciązy!!! W koncu udalo się!!!! Mega gratulacje!! Własnie znalazłam Twój pierwszy wpis na forum-w kwietniu stuknąl roczek jak tu jestes. Ciesze sie razem z Tobą! W koncu Bóg Ci to wszystko wynagrodził :D SUPER!!!!!!!!!!!
I te testy na pewno mówią prawdę. Mi dopiero jakis tydzien po terminie @ wyszła słabiutka druga kreska.
Koraliczku, mam nadzieję, że dla nas tez maj bedzie szczesliwy... My z mężem tez robimy wszystko by się udało. Dzis mój 16dc ale jak na razie testy owu. nic nie pokazują:/ mam nadzieje, ze są po prostu jakies felerne ( sa z allegro), bo tamten cykl był długi i prawdopodobnie bezowulacyjny :(
Ale na razie moja gin zaleciła tylko folik i zero stresu (łatwo mówic- jak na złosc bezstresowo nie jest, bo własnie szukam pracy...)
Jak czytam, że dziewczyny po poronieniach starają sie miesiącami/ latami to ... płakac mi się chce.
Pozdrawiam Was gorąco i jeszcze raz gratuluje przyszłym mamusiom!!
Teraz dbajcie o siebie !!!

Hej Basieniak
Czy podczas zagniezdzania spada temperatura? Jaki to spadek mneij wiecej?

Inne tematy z forum

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

Energylandia (10 odpowiedzi)

Witam. Chciałabym się wybrać z dziećmi do Energylandii,a ponieważ to dość daleko od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...