CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIĄŻA

ja poki co nie odmawiam sobie tak calkiem, nie mysle o tym juz, moze samo przyjdzie,a lampka wina nie zaszkodzi nikomu, z reszta podobno przed samym porodem nawet sie zaleca na rozluznienie czy krazenie.. byle by bylo czerwone. Ja lubie wino ale niestety pozniej sie zle czuje, nawet po lampce mam dziwne uczucie w zoladku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czytałam czytałam;)

aa cheeringup na Twoje pytanie mam taka odpowiedz, clo pomoglo lusi, czytalam ten watek ;p to byl 4 albo 5 cykl :)

no właśnie;)
ale powie ci szczerze, że miałam wczoraj straszną ochotę na wino... normalnie to bym sobie do kolacji nalała lampeczkę...powstrzymywałam się resztką sił:)) te dwa głosy w mojej głowie jak anioł i diabeł "ee... nie nastawiaj się, że zaciążyłaś... za dużo byłoby szczęścia" i drugi głos.." a jakby tak jednak...";)

nie rob testu bo moze jeszcze nie wyjsc a noz cos jest a teraz i tak Ci nic nie wyjdzie? po co sie dolowac bez powodu, zrob za kilka dni! :)

a nic nie szkodzi ;p

aaa...to nie do mnie, przepraszam;)

na usg?? ja dopiero mam się pojawić jak miesiączka przyjdzie czyli około 20 stycznia. Za tydzień test ale trochę mnie korci żeby teraz sprawdzic...chociaż wiem że to bez sensu;)
niepotrzebnie się nakręcam:))

Ana jak tam usg???????????????

cheeringup ;p no Tobie w tym miesiącu ;p

ania, nie handlujemy tu clo, pytaj gdzie indziej! czyt regulamin!

Witam
Mam pytanie czy ktoraś z Was Drogie Panie ma do odsprzedania clostilbegyt??
Info na adres: anelim20@interia.pl
Dziękuję i pozdrawiam

Witajcie;)
ja od dziś czekam na to dziwne kłucie implatacyjne... wiem wiem, zwariowałam;) ale to akurat 7 dni od owu i trudni mi się powstrzymać od obserwacji własnego ciała. No cóż, zobaczymy, może to CLO coś poskutkuje.

A właśnie, czy jest tu ktoś kto rzeczywiście zaszedł po clo??

Też tak mówi :)

i Ty tez sie doczekasz, a Twoja mama jest przykladem, ze trzeba miec nadzieje do konca, az do skutku.

Na pewno w okolicach Ciebie jest jakas klinika!

Ojj niestety ale do trojmiasta mam kilkaset kilometrow, jestem z Sosnowca... ale jak już nie będę miała wyboru to i do trojmiasta przyjade pogadać z tym panem co ma uklady :) moze cos wynegocjuje ;p moja mama miala robione to badanie i mowila ze nie bylo tak zle, dzieki temu badaniu sie urodzilam bo tez miala problemy, 4 ciaze poronione w 24, 16 i 12 tyg, plamienia, skurcze oj co ona tez przeszla, 6 lat na mnie czekali

jak szłam na hsg to się bardzo balam, bo sie naczytalam, że to boli i w ogole to jest nie do przezycia. wcale tak nie jest, boli troche, jaka taka bolesna miesiaczka, trwa chwile (max kilka minut), moze jak jajniki sa niedrozne i przy okazji sie je przepych to boli bardziej, ale nie ma sie czego bac! potem przez jeden dzien czujesz sie jak w trakcie okresu.

zycze Ci powodzenia!
a jesli jestes z Trojmiasta lub okolic to polecam dr Śliwinskiego (ludzie mowią, ze ma jakies układy z Panem Bogiem bo dzieki niemu urodzilo sie tyle dzieciaczkow:-)

Dzieki Ci bardzo za rade :) aż miło poczytać jak ktoś wie o czym pisze, a na nasienie badanie było robione i wszystko rewelacyjnie, na wrogosc sluzu chyba nie mialam nic robionego, ktos mi jeszcze kiedys napisał o zbadaniu cukru bo przy PCO moze byc tez z tym problem. Tak teraz myśle ze dam sobie jeszcze ten jeden miesiac czasu z tym clo, moze w tym miesiacu zaskoczy a jak nie to ide do kliniki i tyle, bo czekanie na cud jest bezsensowne, a o droznosci jak wspomnialam to lekarka mowila ze nie poleca tego pacjentka bo boli i jest inwazyjne i woli probowac inaczej ale przeciez faszerowanie sie tabletkami tez nie jest calkiem ok... Najbardziej boli niewiedza i czekanie na kolejny cykl i plany a co jak nie wyjdzie, co dalej gdzie isc do kogo zeby to byl profesjonalista ktos z doswiadczeniem i dobrym podejsciem... ehh

cooo? dwa lata za krótko? polskie towarzystwo ginekologiczne mówi, że jesli przez rok wspolzyjesz regularnie bez zabezpieczenia to powinnaś zajść w ciążę, jeśli nie zajdziesz to znaczy ze cos jest nie tak jak powinno. A mi gin powiedział (i to nie ten z kliniki), że jeśli wszystko jest dobrze to kobieta powinna zajsc w ciążę w ciągu 3 cykli (max 6).

Czasem nie wystarczą badania krwi, hormonów, jeśli 3 cykle pod rząd jest owulka (czy to po clo czy bez niego) to czemu nie ma ciąży?
-może problem po stronie partnera,
-może niedrożne jajowody i trzeba zrobic HSG
- moze endometrioza
-może wrogość sluzu

A jeśli bierzesz clo i przez 3 cykle nie ma owulki to jego branie jest bez sensu, trzeba spróbować innego leku- zastrzyków z gonadotropinami (pobieranego z moczu kobiet cięzarnych), jego skuteczność jest o niebo lepsza bo to środek naturalny, ja miałam po tym 4 dominujące pęcherzyki, baliśmy się, że mogą być bliźniaki! potem zastrzyk na pęknięcie, dwa pękły, więc zrobiono mi inseminację (ze względu na wrogość śluzu).
Jeśli nie jesteś zdecydowana na zmianę lekarza, to chociaż zrób sobie w klinice badanie na wrogość śluzu, niech mąż zbada nasienie( to mozesz zrobic bez skierowania), poproś lekarza żeby dał Ci skierowanie do szpitala na badanie hsg( to tez mozesz w klinice, ale jest dosc drogie a w szpitalu nic nie placisz).to są właściwie takie najprostsze badania.

Moje starania o dziecko nauczyły mnie, ze trzeba dzialac, sprawdzić wszystko co się da! Nie wariuj, nie nastawiaj sie co miesiac, ale tez nie odpuszczaj i nie dawaj sobie wmówic, ze masz jeszcze czas...
Te zastrzyki nie są tanie, więc zanim się na nie zdecydujesz to sprawdz czy nie ma jakiś innych przeszkod, bo bedziesz placic, owulka bedzie a ciąży nie, bo np sie okaże, ze jest wrogosc albo niedroznosc i trzeba zrobic zabieg albo inseminacje

Ale się rozpisalam....

poprzedni lekarz mi powiedzial ze za krotko sie staram zeby isc do takiej kliniki.... ale dla mnie 2 lata to nie krotko

Inne tematy z forum

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

Gdzie kupie stanik sportowy 70G? (20 odpowiedzi)

W Tchibo nie maja. Nie chce wydawac wiecej niz 60 zl wiec Shock Abs. odpada. Na necie jest sporo...

Obniżenie /wypadanie macicy (1230 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...