CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

heyy ana- w tym miesiacu bralam tylko 1/2 tabletki clo.
Kurde a wczoraj wieczorem mialam taki bol w jajniku, moze pekl? :):):):) w kazdym badz razie z mezem staramy sie 2-3 razy dziennie :) lekarz nam kazal dwa razy i ak do czwarku.... ufff troche pracy przed nami. ale mysle, ze fajniej jest osiagnac cos na co sie "pracowalo" tyle!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja czekam na wynik prolaktyny i anty TG... pozostale juz mam TSH, ft 3 i anty TPG w normie tylko ft 4 odrobine mniej niz norma przewiduje... mam 0.788 a zakres obejmuje od 0.89 do 1.76.
Poza tym przez najblizsze 3 m-ce nie bede na zadnych lekach wspomagajacych owulke bo moj maz wyjeżdza ... bedzie wracał w weekendy ale to troche rzadko...wiec nie warto sie faszerowac lekami... a pozniej chyba zmienie lekarza bo jednemu nie warto ufac...

pozdrawiam :**

no to trzymam kciuki Lusia... oby pękł :)

a jaka dawke clo bralas w tym m-cu?

pozdrawiam :**

hey kobietki!!!

przyszlam sie podzielic piekna wiadomoscia :):):).... otoz, dla mnie to cos wielkiego, iz.... :) ciaza, toto nie jest, ale w czoraj bylam na monitoringu i mialam piekny pecherzyk 21 mm :):):)

TRZYMAJCIE KCIUKI, ZEBY SIE UDALO! W CZWARTEK JADE NA MONITORING ZOBACZYC CZY PEKL PECHERZYK!

lekarz chcial zebysmy przyjechali wprowadzic plemniki, ale mysle, ze sama z mezem tez dam rade :D hmmm tylko szkoda, ze mi nie podal pregnylu a ja sie balam wspomnac o tym! powiem wam, ze sie cieszylam tak, jakbym w ciazy byla :):):)

~ lusia z tego co wiem to niby zabieg ten jest wykonywany pod narkozą. Sama jestem ciekawa jak ja go zniosę ;) Strasznie się boję, ale zrobię wszystko żeby mieć dzidziusia. Nawet zniosę najgorsze katusze hihihi

DZIEKUJE :*

ja nie mialam laporoksii, nawet nic nie chce o tym wiedziec, to pod narkoza sie robi? testy robilam w 4 dc

Ja teraz czekam na laparoskopie 13-tego idę wyznaczyć termin. Lekarz mi mówił, że mam za gróbą błonkę wokół jajnika i będzie ją nacinał podczas laparoskopii. podwyższone LH prawdopodobnie o tym świadczy ( tak mi się zdaje ;) ) , a ty ~ lusia też miałaś laparoskopie? Co do testosteronu to nie wiem co może być przyczyną ;( Ale słyszałam, że to męski hormon i kobieta powinna mieć go w małej ilości ( to wiem od znajomych ;P ). A w którym dniu cyklu miałaś robione badanie hormonalne bo ja mam nieregularne @ i moje badania były wykonywane w 83d.c. ! ( następnie powróciłam do brania duphastonu i @ znów jest ). Teraz 13 idę na wizytę i będzie mój 13 d.c. ciekawa jestem co się tam w środku dzieje :) Liczę, że mój lekarz zrobi mi usg ;)

DZIEKI KOCHANE!

no i co teraz? co teraz bede musiala robic z tym testosteronem i LH? czy to uniemozliwia ciaze? z tym testosteronem, to jak facet :D

~Makarena a czy jest u ciebie jakaś różnica po laparoskopii niż przed? Ja mam nieregularne miesiączki ( muszę je wywoływać tabletkami ), a słyszałam, że ponoć @ przychodzi sama i nie trzeba jej wywoływać. Pragnę zaznaczyć, że staramy się o dzidziusia i wierze, że dzięki laparo się uda ;)

~ lusia czytam właśnie normy hormonów i testosteron powinien być w granicach od 20 - 80 ng/ dl także masz za wysoki.

~lusia FSH masz w normie, LH masz za wysokie norma 12 z hakiem (ja miałam 14,96 i lekarz mi powiedział,że mam za wysokie), Prolaktyna w normie, TSH też w normie, a reszty Ci nie powiem bo nie miałam tych badan ( miałam jeszcze badany ESTRADIOL )

HEY KOBIETKI!

KASIK- dzieki kochna za info. podam Tobie moje wyniki, jak bedziesz cos rozumiala, to mi sprawdz, bo umre do niedzieli, a co jest, gdy jest za wysoki testosteron?

TESTOSTERON- 109,00 ng/dl

TSH- 2,149

Prolaktyna- 19,19

DHEAS-SO4- 206,00

LH- 16,28

FSH- 7,37

Neta - ja miałam laparoskopię. W szpitalu jest się 2 lub 3 dni. Trzeba być na czczo. Zakładają cewnik, wenflon. Znieczulenie ogólne. Jeżeli trzeba zrobić ten zabieg, to sie zdecyduj. Są gorsze zabiegi. Naprawdę. :) Ten da się przeżyć.

Hejka Lusia,
Sama nie pamiętam, jaki ja miałam i jaka jest rozpiętość, jednakże wydaje mi się że masz bardzo wysoki poziom. Napewno jest powyżej normy. Ale głowa do góry, jak dojade do domku popołudniu to sprawdze w moich wynikach, tam mam od razu przedziały napisane.

Pozdrawiam

P.S. odliczam dni do testu :D

hey kopietki!

mam wyniki, w niedziele do ginekologa na pecherzyk i dorazu mi powie o wynikach bo ja tam sie nie znam, moze wy macie jakies pojecia o tym? kurde wyniki mam na gorze, nie chce mi sie isc... :) ale wiem, ze :

testosternon- 109,00 to chyba bardzo wysoki

hej Dziewczyny ! :)

u mnie tez po staremu... rowniez jestem na luteinie... ale niestety ja nie mam nadzieii na ten miesiac bo wiem ze pecherzyk nie urósł :(
w nastepnym tyg. robie wyniki hormonow (tsh,ft3,ft4,anty TG,anty tpo, i PRL) a po wynikach zobaczymy co dalej...

Kasika... powodzenia w kontynuowaniu dietki ;)
Ja natomiast nie mam z czego schudnac ... staram sie przytyc, jem wiecej i nadal szczypiorek jestem :P

Lusia... a co u Ciebie? nic nie piszesz ! ?

Hejka, ja już jestem na luteince :)

Jestem dobrej myśli :D

Zobaczymy co wyjdzie - już niedługo :)

Test będę robić coś koło 7 września :D

Oby to był szczęśliwy miesiąc :D

Pozdrowienia. Niestety ja nic nie wiem o laparoskopii.

Lena głowa do góry. Co nas nie zabije to nas wzmocni :D

Ach dziewczęta zapomniałam wspomnieć iż od zeszłej sobotki jestem na diecie. Dobrze się czuję, chodzę na basen i nie piję alkoholu (ewentualnie jakiś drink na spotkaniu, ale odstawiłam całkowicie piwo)

Teraz chudnę i tak będzie dalej dopóki dwie kreski się nie pojawią :D

hej dziewczyny! ja ostatnio się nie udzielam, ale sledze Wasze poczynania. Sama oczywiscie wciąz czekam na 2 kreski.
Dzis kończe kolejne opakowanie Duphastonu, piersi mnie tak bolą od tych 10 dni,że.... nie da sie wytrzymac! Mąż oczywiście wniebowzięty z powodu ich rozmiaru, ale ja tak piszczę przy dotyku,że mu sie odechciewa.
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekac na @. Cudownie było by gdyby jednak nie przyszła, ale jakos sie nie łudze...
A z CLO chyba jednak jeszcze poczekam 1 cykl...

NETA ja niestety nic nie doradzę na temat laparoskopii... ://////

~ Kasika trzymam kciuki :)
Ja dzisiaj była u lekarza i dowiedziałam się, że mam podwyższone LH. norma 12 z hakiem, a ja miałam 14,96. Przepisał mi duphaston w dawce 3x1 przez 6 dni, a potem od 16 do 25d.c po 1tabl. no i czeka mnie laparoskopia i będzie mi przepalał pęcherzyki ( czy coś w tym stylu). 13 września idę po skierowanie. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką , która wyszła niedawno ze szpitala miała też robioną laparoskopie z tym, że jej usuwali mięśniak. Mówiła, że przeżyła to strasznie i powiedziała, że przed zabiegiem muszę wyrazić zgodę, że w razie czego ( nie daj Boże ) będą mogli usunąć jajniki albo macicie! Wystraszyłam się!!! Boję się! Dziewczyny czy miałyście laparoskopie ( wypalanie pęcherzyków ) i czy to jest tak samo robione jak przy wycinaniu mięsniaków? Ona mówiła, że założyli jej cewnik - szok! Proszę o informację ! Jestem zdecydowana na zabieg bo w tej chwili jest to jedyna szansa na dzdziusia - mam nadzieje, że pomoże. Lekarz mówił, że większość kobiet zachodzi po laparo, ale nie które kobiety niestety nie ;( Pozdrawiam

Ana - spróbuj iść do innego ginekologa. Powinna Ci zwiększyć dawkę clo i ewnewtualnie w połowie jej brania zrobić USG by wiedzieć czy nie są przestymulowane ja tak własnie mam.

A ja Kochane Kobitki od soboty mam pozytywne testy owu - już sama niewiem jak mam je interpretować. Jednak dziś mi sie wydaje że były mocniejsze krechy od poprzednich dni. Sama nie wiem.

Jednak starania podjęliśmy :)

Oby wyszło :) Trzymajcie kciuki

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

gdzie kolonoskopia na NFZ z narkoza? (32 odpowiedzi)

jak w temacie

Czy wiecie gdzie w troijmiescie są fajne krzesła??? (30 odpowiedzi)

Chodzi mi o krzesła drewniane, tapicerka z jakies skórki ecru