CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

heyy ana- w tym miesiacu bralam tylko 1/2 tabletki clo.
Kurde a wczoraj wieczorem mialam taki bol w jajniku, moze pekl? :):):):) w kazdym badz razie z mezem staramy sie 2-3 razy dziennie :) lekarz nam kazal dwa razy i ak do czwarku.... ufff troche pracy przed nami. ale mysle, ze fajniej jest osiagnac cos na co sie "pracowalo" tyle!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja czekam na wynik prolaktyny i anty TG... pozostale juz mam TSH, ft 3 i anty TPG w normie tylko ft 4 odrobine mniej niz norma przewiduje... mam 0.788 a zakres obejmuje od 0.89 do 1.76.
Poza tym przez najblizsze 3 m-ce nie bede na zadnych lekach wspomagajacych owulke bo moj maz wyjeżdza ... bedzie wracał w weekendy ale to troche rzadko...wiec nie warto sie faszerowac lekami... a pozniej chyba zmienie lekarza bo jednemu nie warto ufac...

pozdrawiam :**

no to trzymam kciuki Lusia... oby pękł :)

a jaka dawke clo bralas w tym m-cu?

pozdrawiam :**

hey kobietki!!!

przyszlam sie podzielic piekna wiadomoscia :):):).... otoz, dla mnie to cos wielkiego, iz.... :) ciaza, toto nie jest, ale w czoraj bylam na monitoringu i mialam piekny pecherzyk 21 mm :):):)

TRZYMAJCIE KCIUKI, ZEBY SIE UDALO! W CZWARTEK JADE NA MONITORING ZOBACZYC CZY PEKL PECHERZYK!

lekarz chcial zebysmy przyjechali wprowadzic plemniki, ale mysle, ze sama z mezem tez dam rade :D hmmm tylko szkoda, ze mi nie podal pregnylu a ja sie balam wspomnac o tym! powiem wam, ze sie cieszylam tak, jakbym w ciazy byla :):):)

~ lusia z tego co wiem to niby zabieg ten jest wykonywany pod narkozą. Sama jestem ciekawa jak ja go zniosę ;) Strasznie się boję, ale zrobię wszystko żeby mieć dzidziusia. Nawet zniosę najgorsze katusze hihihi

DZIEKUJE :*

ja nie mialam laporoksii, nawet nic nie chce o tym wiedziec, to pod narkoza sie robi? testy robilam w 4 dc

Ja teraz czekam na laparoskopie 13-tego idę wyznaczyć termin. Lekarz mi mówił, że mam za gróbą błonkę wokół jajnika i będzie ją nacinał podczas laparoskopii. podwyższone LH prawdopodobnie o tym świadczy ( tak mi się zdaje ;) ) , a ty ~ lusia też miałaś laparoskopie? Co do testosteronu to nie wiem co może być przyczyną ;( Ale słyszałam, że to męski hormon i kobieta powinna mieć go w małej ilości ( to wiem od znajomych ;P ). A w którym dniu cyklu miałaś robione badanie hormonalne bo ja mam nieregularne @ i moje badania były wykonywane w 83d.c. ! ( następnie powróciłam do brania duphastonu i @ znów jest ). Teraz 13 idę na wizytę i będzie mój 13 d.c. ciekawa jestem co się tam w środku dzieje :) Liczę, że mój lekarz zrobi mi usg ;)

DZIEKI KOCHANE!

no i co teraz? co teraz bede musiala robic z tym testosteronem i LH? czy to uniemozliwia ciaze? z tym testosteronem, to jak facet :D

~Makarena a czy jest u ciebie jakaś różnica po laparoskopii niż przed? Ja mam nieregularne miesiączki ( muszę je wywoływać tabletkami ), a słyszałam, że ponoć @ przychodzi sama i nie trzeba jej wywoływać. Pragnę zaznaczyć, że staramy się o dzidziusia i wierze, że dzięki laparo się uda ;)

~ lusia czytam właśnie normy hormonów i testosteron powinien być w granicach od 20 - 80 ng/ dl także masz za wysoki.

~lusia FSH masz w normie, LH masz za wysokie norma 12 z hakiem (ja miałam 14,96 i lekarz mi powiedział,że mam za wysokie), Prolaktyna w normie, TSH też w normie, a reszty Ci nie powiem bo nie miałam tych badan ( miałam jeszcze badany ESTRADIOL )

HEY KOBIETKI!

KASIK- dzieki kochna za info. podam Tobie moje wyniki, jak bedziesz cos rozumiala, to mi sprawdz, bo umre do niedzieli, a co jest, gdy jest za wysoki testosteron?

TESTOSTERON- 109,00 ng/dl

TSH- 2,149

Prolaktyna- 19,19

DHEAS-SO4- 206,00

LH- 16,28

FSH- 7,37

Neta - ja miałam laparoskopię. W szpitalu jest się 2 lub 3 dni. Trzeba być na czczo. Zakładają cewnik, wenflon. Znieczulenie ogólne. Jeżeli trzeba zrobić ten zabieg, to sie zdecyduj. Są gorsze zabiegi. Naprawdę. :) Ten da się przeżyć.

Hejka Lusia,
Sama nie pamiętam, jaki ja miałam i jaka jest rozpiętość, jednakże wydaje mi się że masz bardzo wysoki poziom. Napewno jest powyżej normy. Ale głowa do góry, jak dojade do domku popołudniu to sprawdze w moich wynikach, tam mam od razu przedziały napisane.

Pozdrawiam

P.S. odliczam dni do testu :D

hey kopietki!

mam wyniki, w niedziele do ginekologa na pecherzyk i dorazu mi powie o wynikach bo ja tam sie nie znam, moze wy macie jakies pojecia o tym? kurde wyniki mam na gorze, nie chce mi sie isc... :) ale wiem, ze :

testosternon- 109,00 to chyba bardzo wysoki

hej Dziewczyny ! :)

u mnie tez po staremu... rowniez jestem na luteinie... ale niestety ja nie mam nadzieii na ten miesiac bo wiem ze pecherzyk nie urósł :(
w nastepnym tyg. robie wyniki hormonow (tsh,ft3,ft4,anty TG,anty tpo, i PRL) a po wynikach zobaczymy co dalej...

Kasika... powodzenia w kontynuowaniu dietki ;)
Ja natomiast nie mam z czego schudnac ... staram sie przytyc, jem wiecej i nadal szczypiorek jestem :P

Lusia... a co u Ciebie? nic nie piszesz ! ?

Hejka, ja już jestem na luteince :)

Jestem dobrej myśli :D

Zobaczymy co wyjdzie - już niedługo :)

Test będę robić coś koło 7 września :D

Oby to był szczęśliwy miesiąc :D

Pozdrowienia. Niestety ja nic nie wiem o laparoskopii.

Lena głowa do góry. Co nas nie zabije to nas wzmocni :D

Ach dziewczęta zapomniałam wspomnieć iż od zeszłej sobotki jestem na diecie. Dobrze się czuję, chodzę na basen i nie piję alkoholu (ewentualnie jakiś drink na spotkaniu, ale odstawiłam całkowicie piwo)

Teraz chudnę i tak będzie dalej dopóki dwie kreski się nie pojawią :D

hej dziewczyny! ja ostatnio się nie udzielam, ale sledze Wasze poczynania. Sama oczywiscie wciąz czekam na 2 kreski.
Dzis kończe kolejne opakowanie Duphastonu, piersi mnie tak bolą od tych 10 dni,że.... nie da sie wytrzymac! Mąż oczywiście wniebowzięty z powodu ich rozmiaru, ale ja tak piszczę przy dotyku,że mu sie odechciewa.
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekac na @. Cudownie było by gdyby jednak nie przyszła, ale jakos sie nie łudze...
A z CLO chyba jednak jeszcze poczekam 1 cykl...

NETA ja niestety nic nie doradzę na temat laparoskopii... ://////

~ Kasika trzymam kciuki :)
Ja dzisiaj była u lekarza i dowiedziałam się, że mam podwyższone LH. norma 12 z hakiem, a ja miałam 14,96. Przepisał mi duphaston w dawce 3x1 przez 6 dni, a potem od 16 do 25d.c po 1tabl. no i czeka mnie laparoskopia i będzie mi przepalał pęcherzyki ( czy coś w tym stylu). 13 września idę po skierowanie. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką , która wyszła niedawno ze szpitala miała też robioną laparoskopie z tym, że jej usuwali mięśniak. Mówiła, że przeżyła to strasznie i powiedziała, że przed zabiegiem muszę wyrazić zgodę, że w razie czego ( nie daj Boże ) będą mogli usunąć jajniki albo macicie! Wystraszyłam się!!! Boję się! Dziewczyny czy miałyście laparoskopie ( wypalanie pęcherzyków ) i czy to jest tak samo robione jak przy wycinaniu mięsniaków? Ona mówiła, że założyli jej cewnik - szok! Proszę o informację ! Jestem zdecydowana na zabieg bo w tej chwili jest to jedyna szansa na dzdziusia - mam nadzieje, że pomoże. Lekarz mówił, że większość kobiet zachodzi po laparo, ale nie które kobiety niestety nie ;( Pozdrawiam

Ana - spróbuj iść do innego ginekologa. Powinna Ci zwiększyć dawkę clo i ewnewtualnie w połowie jej brania zrobić USG by wiedzieć czy nie są przestymulowane ja tak własnie mam.

A ja Kochane Kobitki od soboty mam pozytywne testy owu - już sama niewiem jak mam je interpretować. Jednak dziś mi sie wydaje że były mocniejsze krechy od poprzednich dni. Sama nie wiem.

Jednak starania podjęliśmy :)

Oby wyszło :) Trzymajcie kciuki

Inne tematy z forum

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...