CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

hej Lusia :) dawno Cię nie było...
no wlasnie, ciekawe jak wyjda wyniki badan... ale jak wyjda mi w normie to chyba sie zastanowie nad zmiana gin... sama nie wiem... mąz mi mowi ze ta moja ginekoloszka to taki lekarz ze ani nie pomoze ani nie zaszkodzi... i myśle ze moze i ma racje...
teraz we wrzesniu kazala mi odpoczac od clo... chociaz w tym cyklu prawie nic nie zadzialal pecherzyki byly, ale male...powiedziala ze boi sie mi dawac teraz po 1 tabl zeby nie przestymulowac jak kiedys...
wkurza mnie to bo ile jeszcze mamy czekac... ile mozna, kazdy miesiac jest stracony... a miesiace szybko lecą... a ciazy nie ma !!! :((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaska- dzieki za slowa otuchy!!!!!!!!!! :*

ana- to masz teraz tak jak ja, tez na badania cie skierowal.ciekawe jak nam wyjdzie co?

buziaki

ja jeszcze za 4 dni okres mam dostac...

hej dziewczyny :)

a ja dzis bylam sprawdzic jak tam pecherzyk... i niestety nie urósł tylko sie zmniejszyl z 12 na 7mm i endo tez cieńsze niz bylo :(
Dostalam jeszcze skierowanie na wszystkie hormony tarczycy : tsh, ft3, ft4, anty TPO i anty TG i dodatkowo jeszcze prolaktyna. Takze z tego cyklu nici... od dzis luteina... wrzesien bez clo...

smutno mi !!!

Ach zapomniałam jeszcze dodać od jutra zaczynam testy owulacyjne - może by tak wkońcu pękł :)

A od soboty zaczynam diętę z vitalii Smacznie Dopasowana

Daje sobie 2 szanse na schudnięcie i poczęcie :D

Ana tego Ci życzę, jednakże jesli nawet wyjdzie inaczej głowa do góry - jesteśmy po to by się wspierać.

Trzymam kciuki

Ładny pecherzyk Kasika wychodowalas ;)
Teraz zeby tylko rósł ok 2mm na dzien... ja 8dc mialam tez 2 pecherzyki o wielkosci 8.9 (lewy jajnik) i 9.6 (prawy) a w 15 dc. zostal tylko w lewym jajniku i mial 12 mm - wiec słabiutko rośnie, teraz ide w pt. zobaczyc jak tam wyglada a to juz bedzie 19 dc... tempka nadal niska wiec poki co owu nie bylo... ale moze bedzie z opoznieniem obyy ;)

hejka, no to tak mam dwa pęcherzyki po jednym w każdym z jajników,

Jednakże lekarz stwierdzil że tylko jeden bedzie miał szanse (8dc - 10mm), więc może co będzie ? :)

Jestem pozytywnie nastawiona, w końcu jak nie teraz to może za miesiąc.. dwa...

Pytanie tylko czy owulka wystapi ? :(

No wlasnie dlaczego czasami a nawet bardzo czesto mimo ladnych pecherzyków nie dochodzi do owulacji :(( ajjj...
Ja rowniez jestem na etapie mierzenia tempki ... narazie temp. utrzymuje sie na jednym poziomie ... 36.3 az dziwne bo 2 m-ce temu skakala jak chciała... teraz mam nadzieje ze owulacja bedzie... spóźniona ale oby byla... w pt. (19dc.)sie dowiem jak sie sytuacja przedstawia.

Kasika powodzenia zycze i ładnych pecherzyków :)

A ja dziś idę obadać czy wogóle się pecherzyki pokazały 8dc - (3 dawki clo)

pewnie będą pytanie czy będą ładnie rosnać .. i czy mój mąż sie wystarczająco zrelaksuje ;P

Napisze Wam jutro co i jak, choć wiecie tak coś czuję że będą jajeczka w dwóch jajnikach :) (ostatnio też tak miałam\, jednakże nie doszło do owulacji )

Pozdrawiam

a ja juz po wizycie,dzis 15dc. pecherzyk jest, troszke urósł z 9 na 12 mm, endo 8.8 mm... W pt ide znowu na monitoring... zobaczyc czy nadal rosnie...moze owu bedzie pozniej, bo jak na ten dzien cyklu to jest troche mały ten pecherzyk... no ale zobaczymy co bedzie w pt... moze jeszcze nadrobi zaległości w rośnięciu :)

pozdrawiam Was:*

hej Juula... no to ja juz sama nie wiem.. najlepiej zapytaj swoja gin :)

Dzięki ana ja wiem że cykle 28 dniowe są dobre i to dawkowanie luteiny tez tylko w następnym cyklu bym chciała wczesniej miesiączkę tak jedebn jedyny raz, bo to taka awaryjna sytuacja.........
pozdrawiam

juula i jeszcze jedno.... jak masz cykle 28 dniowe to super!!! za krótkie cykle tez nie sa dobre.

hej Juula... wydaje mi sie ze nie powinnas skracac czasu brania luteiny... bo nigdy na 100% nie bedziesz pewna czy @ przyjdzie wczesniej... zreszta luteina to progesteron... bardzo dobry lek jak sie ma niedobór tego hormonu...wiec po co skracac czas brania? lepiej regulowac poziom progesteronu a 10 dni to minimum, niektórzy lekarze nawet zalecaja 12 dni. Mysle ze bierz luteine tak jak zalecil lekarz.

Pozdrawiam :))

ja dzis o 18 mam wizyte... az sie boje ...

:)

Dziweczynki mam pytanie ja biorę od 9 do 12 dc estrofem a od 16 do 25 dc luteinę i miesiączkę ma ok 28 dc, gdbym chciała miesiączkę wczesniej jakies 3-4dni to mogę skrócic czas brania luteiny też o te par dni? Jak myslicie?

Pozdrawiam

Lusia głowa do góry, pomyśl w inny sposób:

może Bóg wie co robi, ja uważam że skoro nie zachodzę w ciąże to widocznie tak ma być, może dziecko by się chore urodzilo.

Trzeba wierzyć, a ja wierze że Bóg w odpowiednim czasie ześle dla nas wspaniałe nowiny.

A jeśli potrzebujesz się wypłakać, to płacz ale głośno, nie chowaj się ze swoim bólem. Płacz, krzycz a nawet wal w ściane jeśli Ci to da jakieś ujście emocją

Płacz oczyszcza duszę.

Pozdrawiam

P.S. Jesli miałabym być pesymistką, to we wrześniu będę ryczeć jak BÓBR - gdy okaże się, że mąż niema żadnej poprawy w wynikach.

hej Lusia :*

nie mysl negatywnie !!! bedzie dobrze, musi sie udac, przeciez tyle dziewczyn ma problemy z zajsciem w ciaze, ale wiele z nich w końcu cieszy sie macierzynstwem :)

ja jutro mam wizyte...ciekawe czy cos sie zmienilo od srody...

przestalam tylko robic sobievnadzieje na to, ze moze w tym cyklu sie uda... bo lepiej sie nie nastawiac, pozniej znowu rozczarowanie... jak sie uda bedzie niespodzianka a jak nie trzeba próbowac dalej...

moj lekarz jest bardzo dobry i chodze do niego prywatnie, ale teraz chyba doniemiec do lekarza pojade, znajomi mi polecili, tam kolezanka zaszla w ciaze. mialamiesniaki i tu w polsce chcieli jej wyciac macice, a w niemczech usuneli jej laserem te najwieksze miesniaki i teraz sie ciesza ciaza... jeny ja juz normalnie jaka depreche dostaje, ide droga i tak na raz zaczynam plakac, nawet wstaje w nocy i zaczynam wyc, tylko tak, zeby moj maz nie widzial, bo nie chce go stresowac. wczoraj sobie w sklepie kupilam mleko w proszku dla dzieci, oczywiscie dla mnie, sama je pije :( ... wiadomo, ze kocham takie mleko, wiec chyba jeszcze calkiem nie oszalalam :P, ale juz malo brakuje... przez mysl mi przeslo odejsc od meza, zeby on mial szanse na dziecko, znalazlby sobie jakas plodna kobiete i moglby sie cieszyc dziecmi ... ach zycie jest ciezkie...

hej Lusia... jestem jestem... śledze forum...
u mnie nic nowego od srody nie bylam na usg, ide w pon. zobaczyc czy rosnie pecherzyk... ale w srode sie troche zdolowalam, bo bylam pewna ze jak 8dc. byly pechrzyki o wielkosci ok 9 mm, to w srode beda jeszcze wieksze a tu niestety prawie nic nie urosły :( no i tak jakos na nic nie licze w tym cyklu :-/ nie wiem co dalej.. czy szukac jeszcze jakiegos inneg gina czy moze jeszcze próbowac z tym clo...

:)

pozdrówki :**

hej dziewczyny.

Neta kochanie, niestety Ci nie pomoge, bo sie nie znam i sama czekam teraz na badania :(.... boje sie ze cos bedzie zle.
;(...

ana gdzie ty????? buziaki :*:*:*:*

Inne tematy z forum

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Poszukiwana polecana szkoła dla dziecka ze spektrum autyzmu :) (3 odpowiedzi)

Szukam szkoły podstawowej w Gdańsku (ewentualnie okolice Banina) dla dziecka w spektrum autyzmu...