CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Lusia nie martw się... moim zdaniem pecherzyk ma szanse jeszcze urosnąć... dzis 12 dc. ma 13 mm wiec w 15 dc. bedzie mial ok. 19mm a moze wiecej... wiec o co chodzi...??? przeciez owulacja nastepuje ok 15 dc.

Mysle ze wymiary pecherzyka sa ok!! lepiej zeby mial 20 mm niz 30 i byl przrosnietym jajem... z którego mogłaby zrobic sie torbiel

Głowa do gory !!! teraz tydz staran i moze sie uda. A wspominalas cos o pregnylu gdyby urósł a nie pekł ??

Buziaki :***
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny.... dzis 12 dc i bylam na monitoringu i moj pecherzyk ma tylko 13mm :( jestem zalaman, lekarz chce mnie skierowac do kliniki, wiecie jak to bedzie wygladalo?

hej Lusia ... a ja znowu smieje przed kompem z Twoich postów hihih :)) dobra ta Wasza przechadzka po lesie była ... :))

Ojj fajnie by bylo gdyby byla juz u mnie ta owulacja .... na ktora niestety nic nie wskazywało...ale cuda sie zdarzaja ... :))
dzis mialam kupic kolejne opakowanie testow owu. ale stwierdzilam ze mam to w nosie... i nie robie juz w koncu dzis mam 22 dc - bez przesady!! zostane tylko przy temp.

Ale Ci fajnie ze Cie bola jajniki- pewnie ładny pecherzyk sie wychodował :)))

Pozdrowionka.... ide cos przekąsic bo dopiero co z pracy wróciłam :))

tak mnie okropnie kuja jajniki, ze chyba znowu tam cos duzego uroslo :(... jutro chwila prawdy....

ana- to fajnie, jak ci moge poprawic humor :) ... dzisiaj to tez sie nasmialam jak cholera. Poszlam z kolezanka na grzyby i wtedy kolezanke tak rozsmieszylam, ze sie posikala i miala mokre spodnie cale na przodzie taka plama az po kolana i wracalysmy do auta, a tam straz lesnia (autem wjechalam do lasu) no i idziemy idziemy, patrze straz no i ide do nich a moja kolezanka do mnie, ze ona nie idzie, bo jest cala mokra no i stoi tam a ja poszlam. Pan w mundurze mnie poucza i mowi cos o mandacie powyzej 500zl a ja caly czas patrzlam za moja kolezanka i on do mnie, ze co ta Pani tam robi? a mi sie przypomnialo to czym ja rozsmieszylam i parslam smiechem i nie moglam sie pozbierac, on cos mowi a ja sikam juz sama ze smiechu :D:D:D w koncu krzyczy do mojej kolezanki, zeby przyszla, a ona: nie nie, ja tu drzewa ogladam :D:D:D jak to uslyszalam, to piszczalam ze smiechu i ona tez gdzies tam w tyle lasu :D... mowie wam, kabaret.... oni sie na nas patrza, ona podeszla i tak sie chowa za tym autem a ja dalej sie smieje i smieje, nawet mnie ten mandat nie interesowal ... pozniej powiedzial do mojej kolezanki, ze niech sie nie boi, bo on nas nie aresztuje, a ja mowie Panie, niech Pan zobaczy, moja kolezanka sie tak was przestraszyla, ze sie posikala.... pozniej powiedzial nam, ze pierwszy raz sie spotkal z takim czyms :) i sie sam smial ze swoim kolega i dal nam za to tylko pouczenie :) .... ojjjj plakalam ze smiechu mowie wam :)....

a tak w ogole ana, to pomyslalam, ze moze mialas juz owulacje i jajo sie zaplodnilo :)

hej Kobietki...
naprawde macie racje super ze mamy to forum... fajnie sie czyta Wasze posty ... a Twoje Lusia to zawsze poprawią mi humor... wczoraj jak pisalas o tych meczach to śmialam sama do siebie ;)

a mi znowu na tescie owul. pokazala sie 1 krecha, masakra w koncu zbankrutuje na tych testach, juz drugie opakowanie skonczylam i nadal nic... cholera jasna !!! :-] temp. tez mi nic nie mowi, raz 36.2 /raz 36.5 a konkretnego skoku nie bylo :-/ cos czuje ze w tym miesiacu nici z mojej owulacji ... pomimo przytulanka kazdego dnia hihi :))
no ale moze jak moja ginka wroci z wczasów to bedzie lepiej.... przynajmniej bede wiedziala co sie dzieje w tych moich jajnikach :)
Noi i mam nadzieje ze nie branie duphastonu nie rozreguluje mi cyklu.

Juula jesli chodzi o Ciebie to masz duze szanse ... pecherzyk rosnie ok 2 mm na dzien wiec jak w 10 dc mialas pecherzyk 11mm to za 4 dni bedzie mial ok 20 mm czyli idealny do pekniecia :)
Bedzie dobrze !!!

BUziaki :**

tesciowa poszla.... :D
hhehehe juula, no to sa te okropne trabki zwane wuwuzele- sama nazwa jest okropna! kiedy z mezem jezdze na mecze, to raz kiedy sie zdarza, ze jakas osobka sobie przyniesie taka trabke i jest to nie do wytrzymania ale u nas w polsce akurat ludzie odrazu zwracja uwage, jak ktos w to dmucha, bo nie mozna to nazwac graniem :)... kiedy je slysze w tv, to mi sie wydaje, ze maz jakis program z osami oglada :)

co do twjego cyklu, to naprawde masz olbrzymie szanse, a jezeli nie kochana, to sie nie zalamuj. widzisz, tu masz nas :) a my wszystkie mamy ten sam problem i wiemy doskonale co czujesz...zawsze mozesz sie nam wyplakac i pytac o rozne rzeczy, jezeli nie bedziesz o czyms wiedziala, bo po to jest to forum, zeby sobie pisac o swoich doswiadczeniach,pytaniach i wszystkie sie tu wzajemnie wspieramy.

i masz racje, dobrze, ze takie forum z takimi ludzmi istnieje, bo inni to sie potrafi patrzec jak na uposledzona i w ogole nie zdaja sobie sprawy jakie to wszystko dla nas ciezkie...niestety...

cieszymy sie, ze do nas dolaczylas.... buziaki :*:*:*

hey ana- w sumie, to masz racje, jeden cykl mozna sobie odposcic, skoro nie bralas clo i wszystko przebiega naturalnie, moze akurat :), ale super by bylo :D:D:D... bedziemy sobie podsylac zdjecia z usg i moze jak nie stracimy kontaktu rowniez po porodzie :):):)... ale byloby pieknie :P...

wrocilam dopiero z zakupow i jestem do nieczego dzisiaj, wygladam jak paszczur :) (mam nie raz takie dni, ze nie moge w lusterko patrzec). moj jak zwykle oglada mecz, a ja cala kuchnie mam w zakupach :) narazie niech moj maz nie patrzy na swoje konto, bo dupe bede miala bita :) hihih no ale co tam, za to mam fajna rozowa pizamke z HELLO KITTY :D ...

ups tesciowa przyszla, masakra, teraz jak sie rozgada, to juz koniec bedzie :) lepiej koncze, bo ona to taki starotyp i jej sie wydaje, ze komputer sluzy tylko to flirtowania :):):):

Hej Dziewczyny :) Jak to miło,ze Was odnalazłam, fajnie ze jestescie - "pokrewne dusze" i ze gdy pisze o swoich rozterkach nie robicie oczu jak spodki ;)
Lusia - dziękuje za Twoje słowa, masz racje to mój pierwszy cykl z CLO więc faktycznie nie powinnam czuc wielkiego rozczarownia a raczej zadowolenie, zawsze na USG lekarz mówił : "jajniki powiększone,policystyczne z duża iloscią pęcherzyków, ale zaden nie wykazuje......." itp, a wczoraj na USG sama widziałam w jednym i w drugim był taki ktróry wyraźnie się wyróżniał:) powiem Wam fajny widok:)
Lekarz mówił że szanse są i ze za 4 - 5 dni trzeba mocno się przytulac, może akurat? :)
No własnie tylko jak tu się przytulac, jesli choc by sie waliło i paliło teraz na pierwszym planie są mecze :), poprostu nawet jak spie to śnią mi się te trąbki ze stadionu ;). No ale mysle ze, jakos uwiode mojego mężczyznę;)

Miłego wieczoru :)))
Pozdrwiam serdecznie

hej Lusia... ale się uśmiałam czytając twojego posta :)))
mój tez troche ogląda ale nie wszystkie bo nie ma az tyle czasu (ale to moze i lepiej hihi )

Wiesz co... jesli chodzi o ten duphaston to nie bralam jeszcze i mysler wogole go w tym cyklu nie brac ... zadnych tabletek ... zobacze coi bedzie moze sie uda bez a jak nie to kolejne cykle bede monitorowac wtedy mozna bardziej cos zdzialac, bo np jak jest pecherzyk a nie peka to pregnyl i zawsze to wieksze szanse... ty tez wspomij o pregnylu!!!

A z tym duphastonem postanowilam w tym miesiacu nie brac bo nie wiem co z ta owulacja... a wiem ze moze czasami byc poźniej .... mam przyklad u wlasnej siostry miala tez dlugie cykle ,owulacja u niej nastapila 25 dc... i zaszła w ciąże... byla w szoku bo nie planowala, a wtedy byly niby "bezpieczne dni" a tu owulka akurat nastąpiła,niespodziewana :) No a mój chrzesniak jej synk jest boskii :))i moze u mnie tez tak bedzie a duphaston wziety az tydz przed napewno ja zablokuje... a tak bede dalej obserwowac cykl mierzyc temp i zobaczymy co z tego wyniknie :))

Pozdrawiam :***

ana z tym duphastonem to go zacznij brac juz, bo to naprawde nie ma co na wlasna reke. mysle, ze dobrze zrobilas, ze odczekalas chociaz te 3 dni z duphastonem, ale teraz go juz wez jezeli nadal nic, bo nie wiadomo, czy w ogole masz pecherzyk? jezeli nie wyjdzie teraz, to jestem pewna, ze znowu wspolnie z twoja gin bedziesz zawsze wiedziala co i jak!

u mnie narazie 9dc :) i straszne mnie cos dzis jajniki bolaly, wiec mysle, ze cos tam sie dzieje w moich jajnikach, a raczej dobrze znam swoj organizm i wiem co mi jest naprawde i nic sobie nie wmawiam. zadnych urojonych rzeczy ...

martwi mnie jedyne ten moj pecherz, mysle, ze moglo te ostre zapalenie pecherza moczowego negatywnie wplynac na obecny cykl.... no ale zobaczymy, moze jajniki nie oberwaly :p...

dzis dzwonilam do mojego gina i w piatek mam przyjsc na monitoring ..... oby tam bylo cos idealnego, nie za duze, nie za male itp., bo wiecie same jak to jest, zawsze cos!

Mysle, ze jezeli mialabym ladny pecherzyk, to wspomne o pregnylu, ale czemu on nic o tym nie mowi???? ;/

Juula a ty sie nie martw, moim zdaniem, to jest oki i moze cos z tego wyjsc, bo dojrzaly pecherzyk osiaga wlasnie okolo 1cm (zdaniem gin 21 mm o ile sie nie myle, lub 24? sama juz nie wiem, ale gdzies pomiedzy :)), zreszta to twoj pierwszy cylk, wiec sie nie napalaj za bardzo, musisz byc cierpliwa a gwarantuje ci ze bedziesz miala dziecko, bo zobacz po pierwszym cyklu sa odrazu efekty po clo. nie ktore ptrzez pol roku nie maja owulacji z clo. ja w pierwszym cyklu tez nie mialam zadnego pecherzyka. w drugim byl za duzy (mial prawie 4 cm, to sobie wyobraz, ana miala taki sam, nawet endometrium mialysmy tej samej wielkosci 1,8cm)...

bo jest tak, ze kiedy zaczynasz kuracje z clo, to najpierw twoj organizm musi sie "wyregulowac i zrobic wielki porzadek i wtedy malymi krokami moze zaczac normalnie pracowac".

BUZIAKI DZIEWCZYNY SLE NA DOBRANOC :D milej nocki :):):):):)

P.s.: wasi mezczyzni tez tak ciagle mecze teraz ogladaja? masakra wam powiem, bo teraz przeciez zaczely sie mistrzostwa swiata i przez 4 tyg co dziennie sa 3 mecze w TV i moj, to juz nie kontaktuje ze swiatem, ma juz kwadratowe oczy :):):), nago moge biegac kolo tv, to jeszcze mi powie, ze mam sie odsunac, bo nic nie widzi! :)
ja nie wiem jak to bedzie z tymi plodnymi, jak ja go do wyra zaciagne? chyba sie za pilke przebiore :) ... ale powiem wam cos smiesznego... dzis powiedzialam mu kiedy czeklal na kolejny mecz przed tv, ze on i tak jest najlepszym pilkarzem, to spojrzal na mnie i zapytal czemu? .... odpowiedzialam jemu, ze jestem pewna ze to on strzela najlepsze ''gole'' , ze jest krolem strzelcow itp. :D tak urosl (tzn. jego ego :) ), ze w minute sie znalezlismy w sypialni.... hihi mowie wam, mezczyzni jak dzieci :):):), no ale co tam, dostalam co chcialam :)

BUZIAKI PAPAP :)

Sa jakies tam dwa: jeden 9 mm, a w drugim jajniku jeden 11 mm. lekrz mówł że może urosnie..., choc ja nie wiem dzis mam juz 11 dc a im przecież jeszcze brakuje dużo...., tak mi jakos strasznie smutno..... Od następnego cyklu mam brac półtorej tabletki CLO, zobaczymy. A wogóle czy któras z Was brała leki w takim zestawieniu : clo, estrofem, luteina i na stałe siofor?
Pozdarwiam

hej :)

Jesli chodzi o wiesiolek to mnie on nie bardzo pomaga.... nie widze roznicy... czasem chyba nawet mialam wiecej sluzu nie biorac go. Ale moze trzeba kilkumiesiecznej kuracji zeby widac bylo efekty, ja biore 2 miesiac dopiero. Pamietaj tylko zeby brac go tylko do owulacji.

Dziewczyny poradzcie mi co robic z tym duphastonem.... jutro 20 dc. testy nadal ujemne, tempka nie skoczyla :((
Brac czy nie??? juz zwlekam troszke i nie chce za bardzo cyklu wydłuzyc no i nie wiem kiedy dostalabym okres nie biorac go wogole w tym miesiacu??

Lusia a co u ciebie? ktory juz dzien cyklu masz? pecherzyk rosnie?

pozdrowka :**

jula hey witam nowa starajaca sie :):):), to masz to samo co ja? PCO i bezowulacyjne cykle! napisz, czy ci pecherzyk urosl:)

ana- nie internet oki, nie bylo mnie w domu :)

A tak wogóle dziewczyny ten wiesiołek naprawde poprawia jaokosc śluzu?

Mam nadzieję,ze masz racje :( tyle się naczytałm w internecie i na róznych forach......że juz sama nie wiem które i jakie "objawy" to dobra wróżba.
O dzidziusia staramy się ponad półtora roku, mam zdjagnozowane PCO no i cykle bezowulacyjne, tak bardzo bym chciała zeby CLO mi pomogło, zresztna jak każdej z nas ....... Za 2 godziny mam USG, zobaczymy czy tam "cos" rosnie.
Pozdrawim serdecznie

Lusia a twoj internet znowu cos szwankuje? :(

hej Juula... witamy wśród starających się ;))

to ze Cie brzuch nie boli to nie ma powodu do zmartwień... czasem wystepuja bole brzucha tuz przed lub w trakcie owulacji... a ty masz dopiero 10 dc. owulka pewnie dopiero przyjdzie za kilka dni.
A długo juz starasz sie o dzidziusia??

pozdrawiam ;)

Cześc Dziewczyny, mogę do Was dołaczyc? Ja mam pierwszy cykl z CLO jutro dzis mam 10 dc, jutro idę na USG , tak strasznie bym chciała żeby mi rosło jajeczko, tylko,ze boję sie że nic z tego bo mnie wogóle brzuch nie boli, czyli co jajniki nie pracuja? :(

hej Kobietki :)
co tam u Was?

u mnie dalej 1 kreska na tescie owu... :( wstrzymalam sie z braniem duphastonu, bo skoku temp. tez nie mialam :/ poczekam tak do wt (20dc) jak nie bedzie owulacji to chyba zaczne brac duphaston zeby nie przeciagnac za bardzo tego cyklu.

Któras z Was moze mierzyla temp. i ciekawe czy jest mozliwa owulacja bez skoku tepmpki ? fajnie by bylo... bo juz jestem troszke zmeczona tym wszystkim, i wydaje mi sie ze juz w tym cyklu owulacji nie bedzie :((

Inne tematy z forum

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

Przykurcz volkmanna (3 odpowiedzi)

Witam, czy miał ktoś problem z tego typu schorzeniem u 5-letniego dziecka i może się wypowiedzieć...

Galeria twarzy - pytanie. (17 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...