CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

hmm... no to moze pol tabl. bylo by lepiej brac zeby urósł ladny nieprzerosniety pecherzyk... no ale kazdy cykl jest inny... moze teraz po 1 tabl bedzie wszystko dobrze!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

biore pol tabletki clo, bo lekarz mowil, ze przestymulowalam- mialam wtedy wielkie jajo a nie pecherzyk :):):) mialam 3,8cm a endometrium mialo 1,8cm

oo ana jestes??? :):):)

tak jej sie udalo. (zreszta moja swiadkowa) bylo tak ze u mnie na weselichu popila sporo i zaczela wymiotowac, a wiem, ze starala sie o dziecko, bo mi mowila. wtedy ja jej powiedzialam, ze daje glowe uciac, ze jest w ciazy, bo nie raz zesmy imprezowaly i pamietam, ze na pewno to sie nie konczylo na lampce wina:):):):) powiedziala mi ze jestem glupia i chyba sama za duzo wypilam, bo to jest nie mozliwe, bo robila testy owulacyjne przez prawie caly cykl i potem juz jej nie widzialam, przez cale weselicho, bo sobie smacznie chrapala i to jeszcze na moim weselu- kiedy ja ja zawsze nad ranem prosilam, zebysmy juz wracaly do domu, bo dla niej impreza sie zaczynala ! no i wtedy juz bylam pewna ale zapomnialam o tym, kiedy po tygodniu zadzwonila i powiedziala ze jest ciazy to sobie zazartowalam i powiedzialam, ze niech nie swiruje, bo na pewno za duzo wypila :):):)

teraz ma juz roczna coreczke :)druga zreszta...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lusia - a lekarz zalecil ci branie 1/2 tabl z jakiego powodu?

bo jak mialas tylko jeden pecherzyk ktory ladnie rosł to mysle ze 1 tabl to nie za duzo... ja po jednej mialam przestymulowane jajniki z kilkoma wielgachnymi pecherzykami w jednym i w drugim, dlatego teraz jak bede brala w sierpniu to po pol tabl. zeby sytuacja sie nie powtorzyla...

ewa- nawet nie wiedzialam o tym duphastonie, ze to na poziom pro. mi lekarz nic nie mowil, myslalam, ze tylko poma na potrzymywanie ciazy lub wywolanie okresu! ja go zawszebralam na wywolanie okresu i po 12 dniach brania dostawalam czyli od 16 dc zawsze biore duphaston przez 12 dni = 28 dc dostawalam zawsze okres! ... tragedia z tymi tabletkami! w przypadku ana to nie wiem jak sie zachowywac? bez monitoringu jest gorzej, samemu nie ma co kombinowac, ale ana moze miec owulke w 18 dc a duphaston ma brac od 17, wiec to by nie moglo jej w zajsciu ciazy, dlatego moze lepiej poczekac jeszcze pare dni z tym duphastonem? naprawde nie wiem... ;/;/

ana-tu chyba zostalo tylko czekac, jezeli mialoby sie nie udac, to wtedy znowu z monitoringiem lekarza i bedzie dobrze!

buziole :*:*:*:*::*

hej dziewczyny ;)) w koncu forum ruszyło ;)

Jesli chodzi o mnie to jutro juz mam 17 dc... i moje okresy byly bardzo nieregularne raz 28 dni raz 35 a duphaston mi je wyregulowal... mam co 28 dni a teraz jak wezme duphaston np 20 dc to mi znowu przeciagnie sie cykl a tego tez nie chce. Kurcze no nie wiem co robic, gin napewno kazlaby mi brac zreszta progesteron tez mialam za niski. Ale te testy ciagle wychodza ujemnie

Lusia naprawde twojej kolezance pokazywaly 1 kreche a zaszla w ciaże?

MIerzenie tempki tez juz mi sie znudzilo... no ale wszystko zdarzyc sie moze :))

pozdrowionka.

u mnie drugi cykl z CLO i pierwsza IUI, po brałam luteinę, niestety wczoraj dostałam @ także lipa, u nas kolejna próba w sierpniu - powodzenia wszystkim!

~lusia Duphaston brałam, bo miałam niski progesteron w II fazie cyklu. To nie chodzi o długość cykli. Ja miałam regularne co do dnia. Za niski progesteron w II fazie to zero szans na zagnieżdżenie zarodka. Przynajmniej w moim przypadku.
Jeżeli tak jest to niestety trzeba jakoś wspomóc organizm tylko trzeba wiedzieć kiedy zacząć go przyjmować.

tak w ogole, jezeli ktos ma regularny okres, to niech nie bierze tego duphastonu!

wiec ana, ja nie jestem lekarzem, ale jezeli nie masz problemow z miesiaczkowanie i nie masz monitoringu to nie bierz duphastonu, bo moze bedziesz miala owulke w 19 dc a duphaston tak jak ewcia napisala, zahamuje ten proces!

ja bym nie brala w takim przypadku!

ana- ty tam sobie pewnie baraszkujesz, a ja siedze i wcinam kanapki :):):), tez by sie jakies przytulanka przydaly, ale ja jeszcze mam ten cholerny okres :/.

clo biore od 3- 7 dc i cholera wiesz, ze lekarz mi kazal brac po pol tabletki, a ja wczoraj wzielam cala ;/;/, mam nadzieje, ze nie zaszkodzi?

ewcia85- mi testy owulacyjne pokazywaly pozytywny winik, a nawet jajeczkowania nie mialam... ale dodam ze mam PCO ;/

kolezanka robila testy i jej wychodzily negatywne a zaszla w ciaze!

jest takie forum i testach owu i jest roznie, nie ktorzy twierdza ze pomogl, a reszta, ze nic lub miala falszywe wyniki...
napisz nam jak po INF, trzymamy za ciebie wszystkie kciukasy :)

buziole :*:*:*

~ana Duphaston przed owulką to na pewno zblokuje. Ja miałam to na własnej skórze i pomimo, że lekarz twierdził inaczej to w kolejnym cyklu go nie posłuchałam i wzięłam dopiero wtedy jak byłam pewna, że pęcherzyk pękł.

A żeby to stwierdzić właśnie stosowałam testy owulacyjne i wiem, że u mnie działały w 100%. Za każdym razem jak test wyszedł pozytywnie lekarz potwierdzał to na monitoringu. Poza tym ja nie mogłam przegapić owulacji przy clo, bo miałam wtedy straszny ból podbrzusza.

Z tego co wiem testy owulacyjne nie są zawsze wiarygodne. Nie zaleca się ich np. przy PCO.

Ja już przestałam wierzyć w clo. Wiem, że mi nic nie pomoże, bo przyczyną nie jest kiepska owulacja.

Przygotowuję się do INF i za tydzień mam pierwszą wizytę.

Ale Wam życzę powodzenie i wiary, że się uda.

hej Lusia... dzieki kochana, przynajmniej troszke mnie pocieszylas moze faktycznie te testy sa jakies dziwne.
A jesli chodzi o branie clo... no to faktycznie powinno sie brac o tej samej porze dnia, ale chyba nie musi byc konkretna godzina, ja bralam zawsze po sniadaniu, a Ty jak zaczelas wczoraj wieczorem to bierz teraz zawsze po kolacji, jak dzis wzielas np o 20:00 to nie sadze ze to cos zmieni. Wiec trzymaj sie tego zeby brac wieczorem po kolacji... a godz nie zawsze musi byc identyczna. Ja np jak szlam do pracy bralam clo po sniadaniu czyli ok 7 rano a na weekendach bralam pozniej bo wiadomo ze tak rano nie wstawalam. Ale powinno sie po posilku badz w trakcie... moja gin mi tak powiedziala ale w ulotce chyba tez cos bylo na ten temat, nie pamietam dokladnie.

A Ty od ktorego dnia bierzesz clo? ja bralam od 2 go.

Poza tym troszke sie obawiam ze jak jeszcze nie bylo u mnie owu to jak zaczne brac duphaston od 17dc... to zeby nie zachamaowal owulacji...niektore dziewczyny mowily ze moze tak byc. Z koleii moja gin twierdzi ze nie zachamuje... chyba zeby sie wzialo z tydz przed i wieksza dawke. Ojj ciekawe jak co tam sie dzieje w tych moich jajnikach... przydalby sie monitoring... no ale cóż... dopiero w lipcu bede dokladnie obserwowac cykl na usg. No chyba ze bedzie niespodzianka i sie uda jakims cudem teraz.

To ja zmykam ba mąż czeka hihihi... ma teraz troche wolnego wiec mozna cos dzialac ;))

BUZII :***

hey ana- dziekuje za rade, szybko tylko jeszcze powiem, ze internet mi dziala juz :):):):) i dzieki za rade, wlasnie to zrobilam i sie zapytalam mojego gin i mowil, ze nic nie szkodi, nie reaguja one na siebie.

ale wiesz cio? nie wiem, czy dobrze zrobilam, ale wczoraj tabletke clo wzielam o godzinie 22.30, teraz bede musiala co dziennie o tejh samej brac, czy to nie za pozno??? i w ogole, ze po posilkach biore?

w tej cholernej ulotce nic nie ma!

a ty sie nic nie martw, bo te testy owulacyjne sa takie do bani ze szok, mi ciaglre pokazywaly dwie krechy grube krechy i ta w okienku T byla nawet ciemniejsza, czyli pozytywna na pewno, a nawet jajeczka nie mialam ??????? i o co chodzi???? wiec sie nie przejmuj, zreszta, owulacje moszesz miec w nocy i zrobisz np godzine za wczesnie i Ci nie wydzie wzrosł poziom LH.

kochana bedzie dobrze! buziole!!!

hej Lusia... dzieki za słowa otuchy...ale ja juz sama nie wiem dzis mam 14 dc... od 11 dc robie testy owu i ciagle jedna krecha :/
nie wiem czy wogole sie pojawi dwie czy nie ... masakra a od 17 dc mam zaczac brac duphaston.

cos mi sie wydaje ze z tego cyklu tez nici... temp. tez mierze ale poki co dziwne ma te temp. raz 36.6 pozniej 36.2 kolejne dni 36.3, 36.4 i tak skacze jak głupia a konkretnego skoku (ktory by swiadczyl o owulacji nie ma )

Dobrze Lusia ze juz z pecherzem lepiej... a co do clo to sama nie wiem czy lepiej jeden cykl ominąć (podobno po odstawieniu tez lek dziala) ale moze lepiej poradz sie swojego gin. Powiedz o pecherzu i sie poradz.

pozdrawiam buziaczki :***

heyka :)

z moim pecherzem juz lepiej i zazywam furagin na pecherz. dzisiaj powinnam wziazc clo, co myslicie, brac, czy moze odczekac przez ten pecherz jeszcze kolejny miesiac?

ana- moj gin mi powiedzial, ze plodny sluz o niczym nie znaczy!, maja go kobiety w polowie cyklu i przed okresem, nawet te, ktore nie maja jajeczkowania, lub biora anty. jedna ma druga nie.

BEDZIE DOBRZE, NIE MARTW SIE O TEN SLUZ, JA GO ZAWSZE MAM I NIC... MOJA MAMA MA 4 DZIECI, I NIGDY NIE MIALA SLUZU PLODNEGO.

BUZIACZKI!!! :*:*:*:*

Ewcia85 Gratuluje serdecznie!!!!! super ze Wam sie udało !

Mam nadzieje ze i my w końcu sie doczekamy... ja mam dzis 13dc staramy sie...ale nie mam plodnego sluzu poki co...

Ewcia85 ty mialas plodny sluz????
Mozna bez niego zajsc w ciaze???

Lusia wykuruj pecherz i czas zaczac kolejny cykl ...moze tym razem sie uda ;))

Buziakii dla Was :)**

Ewcia 85 WIELKIE GRTAULACJE :D

Mamy nadzieję, że nas też TO wkońcu spotka :)

Super :D

Ana nie myśl o pęcherzyku tylko działajcie :)
Trzymam kciuki !

Staraliśmy się 11 miesięcy może to nie długo ale dla mnie kazdy cykl to była wielka nadzieja a potem rozczarowanie, że nic z tego, aż tu nagle udało się :)
Dziewczyny trzymam za Was kciuki mi się udało to i Wam się uda !!!!

ewcia 85- SUPERRRRRRRRR!!!!!!!!!! GRATULACJEEEEEEE!!!! naprawde sie mocno ciesze, ze Ci sie udalo! to tylko swiadczy o tym, ze my tez mamy szanse! :) a ile sie staraliscie???

ana- u mnie @ jak w zegareczku stala w drzwiach punktualnie, chociaz jest bardza skapa :)....
mam ostre zapalenie pecherza :(:(:(:( normalnie juz nie wytrzymalam z bolu! a dopiero nie dawno mialam! ....

dziewczyny!!!!! gdzie reszta????

Inne tematy z forum

nnt. panele w całym mieszkaniu - przedpokój i kuchnia? (16 odpowiedzi)

dziewczyny - zastanawiam się nad położeniem paneli wszędzie poza łazienką. Głównie dlatego że...

gdzie kolonoskopia na NFZ z narkoza? (32 odpowiedzi)

jak w temacie

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...