CLOSTILBEGYT A CIAŻA

Witam dziewczyny, które pisały na podobnym wątku"Clostilbegyt- czy pomógł zajść w ciążę?" i wszystkie, które nas obserwują. Nie wiem dlaczego, ale poprzedni wątek został zablokowany. Moze Wy wiecie dlaczego? Piszcie co u Was starających się....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA

ile dni po odstawieniu Luteiny dostajecie @?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny ja też miałam napady ciepła i gorąca, ale jak przyjmowałam clo. Teraz mam przerwę i nic takiego się nie dzieje.
CLO to najtańszy lek do stymulacji i ma wiele skutków ubocznych. Także nie ma się co martwić.

nawet w tym momencie dziwnie się czuję... jakbym miała temperaturę(nie mam a nawet jest niecałe 36st), bo jest mi zimno a w ustach odczucie jakbym ziała ogniem. Wiem że za kilka minut mi to minie a za jakiś czas będzie mi duszno. Ale jakie to jest frustrujące. Też już myślałam, że to może być menopauza.

no właśnie jak brałam CLO nie było mi nic, jak nie biorę mam te wszystkie dziwne objawy, to dobrze że jednak ktoś wie o czym mówię, bo już się bałam, że to faktycznie menopauza :) :) :)

Karolinka29 jak brałam Clo to w trakcie brania nie miałam takich objawów. Zaczynały się pojawiać na kilka dni przed spodziewaną @ jak u kobiety przy menopauzie... zwłaszcza wieczorem... raz się przykrywałam bo było mi okropnie zimno a za kilka minut gorąco i się odkrywałam. Pocieszę Cię...ostatnio i bez Clo mam takie akcje. Żadnych leków nie potrzeba. Co do senności i zmęczenia. To mam falami, jednego dnia mam dużo energii a drugiego zmęczenie nie wiadomo po czym.To nic innego jak zaburzenia hormonalne, niestety :-/

hej, dawno się nie odzywałam, co prawda na razie nie brałam Clo (i tak na mnie nie działał) i teraz tylko zwalczałam hiperprolaktynemię. Powtórzyłam badania po 2,5miesięcznej kuracji i mam prolaktynę w normie a nawet poniżej normy, a nawet okres się nie pojawił a już nie mowa o owulacji. Załamana jestem bo już nie wiem co zrobić żeby pobudzić jajniki. Za kilka dni idę do gin i zobaczymy co mi powie. Czy to wszystko musi być takie trudne? Dlaczego to co dla innych jest zwykłą prozą życia dla drugich musi być traumą? :-(

hej Karolinka29 :)
ja po clo nie mialam takich objawów, wszystko bylo ok, jedynie to glowa mnie troche bolala ale to nie koniecznie musialo byc po clo...a teraz sie martwie tymi pecherzykami ze ich tak dużo, bo podobno za duzo tez nie dobrze:/

dziewczyny mam do was pytanko bo takie jesteście obcykane :) ja brałam CLO jeden cykl, pechęrzyki były trzy i pękły, ale się z ciążą nie udało, potem jeden cykl nie brałam bo nie było męża, ale wydłużyły mi się cykle i mam takie napady jak przy menopauzie: raz duszno raz zimno i okropnie okropnie jestem senna i zmęczona - ktoś tak miał? to od CLO? teraz znów mam brać za kilka dni zaczynam bo czekam na @ no i w tym miesiąci IUI - mam nadzieję, że teraz też będą pęcherzyki i że pękną po zastrzyku - tak jak ostatnio, ale te napady i ta senność mnie dobija - non stop tak mam

czy któras z Was miała az tak duzo pecherzyków... i co na to gin?

chyba sie tym przejełam troche :(

Lusia niemartw się. Tak się zdarza. Napewno miałaś pęcherzyk tylko niepękł.. czyli bez owulki. Ja teraz miałam piękne 3 pęcherzyki i żaden niepękł. W przyszłym cyklu dostane pregnyl na pekniecie i wtedy będę mieć monitoring. A tak to wystarczy jedno USG by widzieć czy są pęcherzyki.

Mi testy owu.. też teraz nic niewykazały. Szkoda miałam nadzieję. Choć wyniki męża mi ja odbierają.

Pozdrawiam Cię no i zyczę pęknięcia w następnym cyklu.

hej dziewczyny.... jestem po wizycie u gin (11dc.)... i jestem załamana... ja sie modlilam zeby byl jakis pecherzyk a ona mnie bada i mowi ze pecherzyków jest cała masa... w prawym jajniku 5(najwiekszy 18 mm) a w lewym 3 i stwierdzila ze to az za duzo, endometrium 13mm i jakies dwufazowe czyli tez jakies nie takie.... i wg niej w tym cyklu nic nie bedzie ale jeszcez ide w srode i sob zobaczyc co tam sie jeszcze bedzie działo z tymi pecherzami.
Poza tym powiedziala mi ze mam jakies wrazliwe jajniki bo biore tylko po 1 tab. clo... a pecherzyki sa az za bardzo pobudzone. I kolejny cykl musze odpoczac od clo... hmmm ciekawe co dalej.... ale ja sie nie zalamuje i mam nadzieje ze mimo wszystko sie uda... ale mam tez zamiar zasiegnac opinii innego gin.
Napiszcie co o tym myslicie.
Pozdrawiam

lusia przedewszystkim to lekarz powinien ci zrobic monitoring cyklu jesli bralas clo,po ile bralas tabletek?bo byc moze trzeba zwiekszyc dawke jesli na ciebie nie zadzialal,potem ewentualnie powinien ci podac pregnyl na pekniecie pecherzyka,sprawdzic czy pekl i dopiero duphaston,czy on tak robi to wszystko w ciemno?

właśnie rowniez moge wypowiedziec sie negatywnie o testach owulacyjnych :(.... u mnie tez nawet owulki nie bylo.... niestety po pierwszej serii clo, dzis w 28 dc dostalam @ ! :( ... a po clo nawet nie mialam jajeczkowania!
masakra powiem wam ! :( ale jeszcze dwa cykle przede mna z clo! i co ja zrobie, jak mi sie nie uda z clo?

w takim razie zycze powodzenia

No właśnie też słyszałam kilka opinii negatywnych na temat testów owu. wiec najlepiej zrobić usg i będzie wiadomo czy pęcherzyk pęka.

:)a ja jutro (11dc) ide sprawdzic jak tam moj pecherzyk sobie rosnie ;)

pozdrawiam

czesc dziewczyny,po pregnylu owulka nastepuje po ok 24godz ale to wszystko zalezy od organizmu,moze byc i tak,ze peknie po 12godz,a jesli chodzi o testy owulacyjne to ja na nich sie zawiodlam,pokazywaly mi 2 kreski a potem okazalo sie,ze u mnie wogole owulacja nie wystepuje takze uwazajcie na te testy owulacyjne

No to powodzenia Lusia i 2-óch kreseczek życzę :)

hej dziewczyny, kurde tak dlugo szukalam tego watku, tamten cos sie zablokowal :(.....

jakies nowosci? :) ja narazie jestem po pierwszej serii clo. i nie wiem czy cos wyszlo z naszych staran. robilam testy owulacyjne i wyszlo, ze w 18dc mialam pozytywny test owulacyjny, wiec wzielam sie z mezem do roboty :P. teraz lekarz kazal mi brac duphaston przez 12dni i jezeli po 2 tygodniach nie dostane okresu, to kazal mi zrobic test ciazowy :)..... zostaly mi dwie tabletki duphastonu i wtedy bedzie czekanie :/...... zobaczymy co to z tego bedzie.

dzieki wszystkim za odp. W tym cyklu równiez mam zamiar robic testy owu. dodatkowo mierze temp, ale powiem też gin ze chce miec usg zeby zobaczyc czy na pewno pecherzyk peka, bo jednak monitoring daje pewnosc 100%. A jesli chodzi o ten pregnyl to po jakim czasie po podaniu nastepuje owu?

ana w pierwszym cyklu brałam jedna tabletke CLO i miałam jeden pęcherzyk około 21 mm a teraz mi zwiększyła i były dwa około 23 mm, nie wiem dlaczego mi zwiększyła moze zeby była większa szansa......po pregnylu zawsze pękają, nie wiem czy cos wysżło z tego zastrzyk dostałam około 20 a starania były następnego dnia wieczorem i tylko raz bo nie wiem ile dni po pregnylu mozna sie starać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (133 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...