CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Tak,teraz to oki,tylko wcześniej,a pytałaś lekarza skąd u Ciebie tak krótkie cykle,bo to chyba nie jest normalny 28 dniowy,czy takie też mogą być?
Z tą niską betą to pewnie tak jak pisze Stokrotka,owulacja musiała wyjść póżniej,powtórz betę w poniedziałek i będzie już wszystko wiadomo,ale teraz pewnie czeka Cię lekka nerwówka,postaraj się nie myśleć o tym,co ma być to będzie,wiem że łatwo pisać,ale lepiej zawsze nie nastawiać się i jeszcze za szybko nie cieszyć,piszę z własnego doświadczenia.

Napewno będzie dobrze,głowa do góry!

Aniu... ja zawsze mam cykle 24-26 dni...więc jak dzis wybil 31 dzien cyklu, to nie uważałam tego za tak wcześnie....
Stokrotko... prawdopodobnie to 12, 13 dc... ciężko mi powiedziec, bo to po tym poronieniu...

Dziewczyny za szybko robicie te testy,po co się filmować...

Kiedy ja pojechałam z krwawieniem do szpitala,lekarz powiedziała tylko że za szybko zrobiłam test i zapytała czy bardzo chcę być w ciąży,odpowiedziałam że tak,a ona no właśnie,to tak nie wychodzi.Póżniej zła byłam na siebie,że faktycznie mnie poniosło,ale skąd mogłam wiedzieć,obiecałam sobię że następny test nie tak prędko,noi wytrzymałam do 34 dnia cyklu,dokładnie tego samego dnia robiłam test z pierwszym dzieckiem,ale wtedy byłam pewna,bo okres nigdy się nie spózniał,teraz to dziwne było zjawisko,bo nie wiadomo co to było.

Moje dziecko codziennie chodzi z misiem,przytula,owija kocykiem,mówi że to jego dzidzia,nic mu jeszcze nie mówiliśmy za wcześnie dopuki brzuszka nie widać,bo i tak by nie zrozumiał,tylko tatuś mu przypomina jak chcesz żeby mamusia miała dzidzię to musisz być grzeczny,nie denerwować mamy:)

Olimpia, nie dziwię Ci się, że wszystkiego się chwytasz :) zapewne też bym tak robiła i w dodatku wszystko nadinterpretowała...

Generalnie nie wiem co mnie podkusiło na ten test, już daaaawno nie robiłam, ale ostatnio mam non - stop bóle podbrzusza jak na @, cycole bolą niemiłosiernie i jestem mega senna (tylko, że to zwalam na tarczyce ;)) i chyba pod tego wpływem zdecydowałam się na test :) zrobiło mi się przykro :( ale zobaczymy... nadzieja umiera ostatnia :)

a za Ciebie Kochana 3mam kciuki i jutro walcz o swoje!! :*

Olimpia- czyli jest ciaza wiec można gratulować;-)) fantastycznie:-) a ile to dni po owu?

Olesia - przykro mi,ze nic z tego..:((

pobiegałam po pracy trochę po sklepach i padam na twarz.. brzuch mnie boli i plecy:/

Olesia, dobrze piszesz :) 27 dc był negatyw :) a dzis 31 jest kreseczka i oby była jak najdłużej :)
Jutro będę się pchała do gina drzwiami i oknami !! a jak nie, to pojade do szpitala. !!!
Tak sobie myślę, moze owu była później i dlatego to hcg jest niższe.... no chwytam się wszytskiego !
Olesia a Twój test - na pewno jest za wcześnie !

zostawić Ws na dwa dni a tu takie nowiny!! :)

Olimpia, lecisz jak burza z tymi ciążami ;) weź trochę tych pozytywnych fluidów na Nas prześlij ;P :* przede wszystkim ogromnie Ci gratuluje i się ciesze razem z Tobą, po drugie póki co się nie stresuj - wiesz, że stres szkodzi Dzidziusiowi :) jutro się musisz kłocić o wizyte, a jak nie to może coś trzeba by było wymyśleći pojechać na pogotowie, tak byś miała święty spokój :) wiem dziwny pomysł podsuwam, ale na Twoim miejscu wszystkiego bym się chwytała :)

A z nowości dzisiaj robiłam test i niestety wyszedł negatwny - pierwszy raz źle na niego zareagowałam, może nie płakałam, ale byłam nieswoja... :( co prawda jeszcze się łudzę, że to za wcześnie, bo jeśli w tym miesiącu cykl będę mieć 28 dniowy, to w zeszły piątek miałam owu... Z tego co się orientuje Olimpi pare dni temu robiła test i wyszedł negatyw, a dziś proszę!! Dobrze piszę? czy mi się coś pokiełbasiło? :)

Kurczę co to znaczy słaba beta,jeżeli mieści się w widełkach to chyba ciąża,tylko gratulować,ja się na tym nie znam,bo tutaj to tylko test mogę zrobić.
Myślę że teraz będzie dobrze,też drżałam na początku i biegałam co chwila do toalety,a z wkładką długo jeszcze chodziłam,bo nie chciałam się nastawiać,uda się Olimpia,swoje wycierpiałaś,idz jutro do lekarza,zobaczysz co powie.

no dobra.... wszędzie gdzie się dodzwonię to z lekarzami nie ma szans gadać.
A położne nie chcą mi nic powiedzieć.... mam zadzwonić jutro z rana do jednej kliniki - do evi medu i może uda się mnie przyjąć jutro.
To teraz modlę się żebym nie dostała krwawień do jutra :( nic na to nie wskazuje...ale jednak się boje... :(

Luteiny nie chce brac bez konsultacji... mąż też mi gada ze sama nie mam brac... poczekam do jutra...

napewno nie zaszkodzi i ja na towim miejscu nie czekalabym na lekarz atylko poszla do kogokolwiek w sobote

tak sama ??? na własną rękę ??:(
dzwoniłam do mojego gina :9 Jest na urlopie do 18 lutego :( Położna nie chciała mi nic powiedziec, bo nie jest upoważniona :(

olimpia zalezy ile dni po owu a i bierz luteine napewno nie zaszkodzi

Beta 41,68 mIU/ml.......
Progesteron 34,14 nmol/l

wynika ciąża.... tylko ostatnio miałam 38... i lekarz mówił, że słaba była :( Progesteron tez wydaje się być słaby :(

Żonka zapraszam do wątku wrześniowych,i na Ciebie Olimpia też czekamy,koniecznie daj znać jak wyszła beta,ale napewno będzie dobrze...trzymamy za Ciebie mocno kciuki.

olimpia, trzymam kciuki za betę :) Brak plamień to dobry znak :) Myślę, że będzie dobrze. A co do tych kosztów leczenia niepłodności... Ja natomiast żałuję że zbyt długo chodziłam do ginki na NFZ, która leczyła mnie w ciemno, bez badań. Dopiero jak zapisałam się prywatnie, to zupełnie inne podejście do pacjenta. Dlatego będąc w ciąży nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego. To pierwszy lekarz do którego mam pełne zaufanie... Tym bardziej że teraz chodzi nie tylko o moje zdrowie ale i okruszka :)

no nie miewałam raczej taki plamień...ewentualnie dzień przed miesiączką.
tez tak myslę jak Ty...ale obliczałam troszkę inaczej... i wychodzi mi w takim razie na dzień dzisiejzy że jestem w 31 dc.....
No a być moze w 33 ;)

a co do lekarzy...to faktycznie cięzko jest się dostac gdzies nieprywatnie...ale co zrobić. Jakoś trzeba to przezyc...jak dostałam ostatnio tych krwawien, to pomimo tego, ze w przychodniach mowilam, ze prawdopodobnie podejrzewam poronienie, to nikt nie chciał mnie przyjac :( musialam jechac do szpitala.

No właśnie w Polsce są dobrzy,dokładni lekarze,ale kolejki długie,albo prywatnie trzeba chodzić,a nie każdego na to stać,ja to się wogóle Wam dziwię dziewczyny skąd taką kasę bierzecie na te wizyty,leczenie niepłodności to są mega duże koszta...naprawdę szacun.

Co do luteiny nie wypowiem się bo nie znam tego leku,może któraś by podpowiedziała jak liczyć cykl,zalezy też jak dostajesz zawsze,czy miewałaś już takie plamienia przed?Jeśli nie to jako pierwszy dzień cyklu powinien być ten z krwawieniem,pomimo brania leku,tak myślę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asiunia - wyniki będe miała około 20:00.... i prawdopodobnie juz go nie zastanę... ale spóbuje. Oby były wczesniej....no i tak w razie W zrobię tez progesteron od razu.

no tam u Wsa to w ogóle z tymi lekarzami to obłęd :( współczuje :(
Ja własnie nie wiem za bardzo jak mam liczyć cykl... od tego lekkiego krwawienia 29 dc, czy tego juz po braniu luteiny... 31 ?? w sumie to tylko dwa dni, no ale zawsze :)

Ja sie boje tylko, ze test się myli..... ze to zwyczajnie długi cykl o jakim uprzedzał mnie doktor -że może być....

No i własnie :P - co ja mu teraz powiem ? :) ze go nie posłuchałam ??? trochę sie go boje :P To dobry lekarz, ale dośc surowy i srogi .....
Qrcze nie spodziewałam sie i nie liczyłam na to, że tak szybko zaskocze! Ba! Byłam pewna ze tak się nie stanie !!! w końcu ostatnio staraliśy się 8 cykli !!!

Olimpia, a nie mozesz zadzwonić do lekarza jak będziesz miała wynik bety? bo ja na Twoim miejscu nie brałabym nic na własną rękę.

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?