CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Olimpio,poprostu za wcześnie zrobiłaś wtedy test,ja też bo na 29 dzień,pośpieszyłam się,a na 33 dostałam normalny okres,byłam zła,zawiedziona,cieszyłam się z ciąży 5 dni,u mnie w sumie też nie musiała być to wina tarczycy,bo tak bywa,poronienie samoistne,dlatego zdziwiona byłam że lakarz kazał Ci odczekać aż trzy cykle,jak nie było łyżeczkowania.Teraz normalnie licz cykl,tak jak dostałaś pierwszy dzień krwawienia.
Było,minęło,zapomnijmy,cieszmy się teraz obie,bo napewno jesteś w ciąży,test nie myli się,mi lekarka tak wmawiała,ale widzisz okazała się naciągaczką,a nie prawdziwym opiekunem ciąży,teraz mam problem,muszę szukać innej,tylko tak sie cieszyłam,bo to Polka...

dziękuję dziewczyny za wsparcie :) między 18:00 a 20:00 będę miec wynik bety :) jesli bedzie pozytywna a krwawień żadnych nie będzie, to w pon. lece do gina pytac czy brac ta luteinę :)
a jesli pomiędzy weekendem się coś złego zdarzy (odpukać!), to najwyższej wezmę ta luteine co mam w domu. Trudno. zaszkodzic dziecku - nie zaszkodzi, a może pomóc.

Tylko jednego sie chyba najbardziej boję.... że test kłamie i ze beta bedzie negatywna :/.... jakie to głupie :/

Olimpia - po cichutku gratuluje..:-)
ja moj test zrobilam w 12dni od owu i kreseczka byla slabal..ale i maz ja widzial..pojechalam na bete i byla 264,5 czy jakos tak.. po 2 dniach znowu beta..prawie 700..a niebawem na dniach wchodzimy w 6 mc z dzidziusiami:-)
wiem ,ze sie boisz..Kochana tylko spokojnie..nie mozesz sie denerwowac..lec po pracy na te bete..my tu zaciskamy mocno kciuki..a potem ja powtorz w pn...

ja robilam test w sb rano, a w pt wzielam ost tab. d*pka..jaka w ogole mialam w domu..ale pojechalam do apteki i mi sprzedala 1 opakwoanie..potem byla wizyta u gin..i d*pka bralam do 13 tyg..choc nie mialam krawienia,czy plamien..

glowka do gory i badz dobrej mysli..przesylam duzo sloneczka:** powodzenia:-))

wiesz co... nigdy na nic nie chorowałam. Wczesniej badałam w sumie tylko progesteron który był w normie.
Lekarz powiedział mi, że poronienie było prawdopodobnie dlatego, że zarodek był poprostu bardzo słabiutki :( mógł mieć jakąś wadę genetyczną i dlatego organizm go odrzucił :(
Kazał mi wykonac w następnym cyklu dodatkowo tylko prolaktynę, TSH, cytomegalię i toxo w klasie M. No ale nie zdążyłam :)
dziś razem z betą dam zbadać progesteron tak na wszelki wypadek.

Co do samego poronienia... lekkie plamienia dostałam 25 dc... był to taki bardziej śluz zabarwiony na brązowo... myślałam, że to zaczynająca się @.... ale tak bylo kilka dni. od niechcenia zrobiłam test 27 dc i byl pozytywny. kreska słaba ale była. 29dc beta potwierdziła i tego samego dnia dostałam plamień z krwią i wtedy pojechałam do szpitala. Dali mi luteine ale za dwa dni beta mocno spadła i dostałam juz krwawień jak na @ i było po zawodach :(
Także u mnie tro trwało w sumie kilka dni.... zarodek prawdopodobnie nawet nie utrzymałby się gdybym wcześniej brała ta luteinę.
Lekarz powiedział, że tak się zdarza i inny to potwierdził... że jak narazie nie ma powodów do obaw....ale i tak sie boje...:/
Także sama widzisz, że gdybym nie zeobiła wtedy testu... to może nawet nie wiedziałabym o tym że poroniłam. Sam lekarz mi powiedział, że wykryłam to bo byłam po prostu czujna.

No a dziś.... jest 31 dc - o ile dobrze to licze, bo nie wiem czy robie to prawidłowo po tamtym poronieniu - i ani sladu plamień, bólu miesiączkowego itp.

Olimpia,trzymam kciuki,a powiedz mi w którym dniu cyklu wtedy poroniłaś,bo ja też miałam taki epizod,lekarz mówi że test wadliwy ale wątpię bo były robione dwa różne,teraz te same i jakoś się nie myliły,wtedy też mnie trochę brzuch bolał jak na @teraz nie,więc może to jest dobry znak,choć na to nie ma reguły.

Swoją drogą to szybka jesteś,ja po tym poronieniu test robiłam dopiero na 34 dzień cyklu,ale wtedy to już niemal pewna byłam bo okresy mam regularne i też jeden test bardziej czuły,da ciemniejszą kreskę,inny mniej i jest słaba,ale to też oznacza ciążę.A robiłaś jakieś badania?Lekarz powiedział skąd te poronienie?Leczysz się na coś?Bo wiesz to że poroniłaś raz to też może o niczym nie świadczyć,wiele kobiet tak ma bez powodu,nawet nie wie o tym.W moim przypadku była to prawdopodobnie nieleczona tarczyca i dobrze że tak szybko się stało,niż póżniej.Teraz boję się każdego dnia,ale już coraz mniej...tym bardziej że leczę się.

w brussie w gdyni przyjmuja do 18 :00 :) jeszcze dzis będzie wynik, także trzymajcie kciuki :)
Och... tak bym chciała, żeby ten test się nie mylił :( a ta słaba kreseczka była oznakiem dzidziusia :(

A co do tempa...az sama w to nie wierzę.... wczesniej 8 cykli i nic...w 9tym poronienie.... nie myślałam, że teraz tak szybko zaskocze.... i nadal w to nie wierzę!!!

Dokładnie, trzymam kciuki za potwierdzającą!
Ale sie tylko nie denerwuj :p wszystko załatwisz spokojnie :)

w invikcie mozna pobrać krew do 16 (chyba- musisz zadzwonić i sie spytać). laboratorium UCK jest czynne w soboty. pozatym w Twojej sytuacji nie patrzyłabym,że się nie dostane do gin, tylko bym szła (pod gabinet i czekała aż mnie przyjmie poza kolejnością). a tak swoja drogą, to niezłe tempo masz, he,he.

qrcze... może racja...spróbuję zrobi bete dzis...

Olimpia, pamiętaj,że jesteś po poronieniu, więc jeżeli się udało musisz na siebie dmuchać i chuchać. Ja na Twoim miejscu od razu po pracy poszłabym na bete, nie musisz byc przeciez rano na czczo, mozesz spokojnie zrobic po pracy, bruss ma laboratoria do 18 (nie wszędzie) i w sobote też ma czynne. Jeżeli się potwierdzi, wziełabym luteine tak jak poprzednio gin Ci kazał (na podtrzymanie) na pewno nie zaszkodzi, a w pon dzwoń do gina i powiedz jaka jest sytuacja,że się boisz i czy możesz podejść chociaż po recepte. Normalny gin myśle,że nie będzie miał z tym problemu,że idziesz między pacjentami.
Trzymam mocno kciuki!

qrcze....teraz sie do gina nie dostanę :(
W ogóle bete mogę zrobić dopiero w poneidziałek, bo dzis z pracy sie nie wyrwę, a jutro sobota...laboratoria pozamykane....
zrobie jeszcze tylko sikańca jutro i chyba pojutrze żeby byc spokojniejsza .

Mam luteine w domu po ostatniej akcji i zastanawiam się czy wziąć na właśną rękę.... ale chyba nieeee....choc ostatnio gin w szpitalu powiedział, że przepisuje bo i tak pewnie się później przyda :/

Tak sobie myslę, że jednak teraz to wszytsko inaczej przebiega jak wtedy.... zupełnie inaczej się czuję.... wtedy bardzo bolał mnie brzuch, a nie niepokoiłam się, bo mówiono mi że może być tak jak na @.....tym razem nic mnie nie boli....czasem zakłuje lewy jajnik...... Wtedy miałam plamienia... teraz nie ma ani kropli... temperatura jest stała, wtedy trochę się wachała....

No i w ogóle czuję się kompletnie dobrze....jak nie przed @... trochę piersi pobolewają, ale tez nie bardzo mocno jakoś....

Może brak objawów u mnie, to dobry znak .....

olimpia nic się nie bój, ja też miałam na początku słabą kreseczkę, która z dnia na dzień ciemniała :) Najlepiej zrobić betę i powtórzyć po 2 dniach. Powodzenia i trzymam kciuki :)

Olimpia, moc dobrych myśli do Ciebie. Na Twoim miejscu od razu bym leciała do gin po d*phaston na podtrzymanie. Jeśli jest ciąża, to pomoże, jeśli nie ma- nie zaszkodzi..

cześć dziewczyki :)
wiecie... trochę spóźniała mi się miesiączka.... dziś 31 dc.... lekarz mówił mi że po tym poronieniu może się cykl wydłuzyć więc się na nic nie nastawiałam....ale tak dla świętego spokoju zrobiłam dzis rano test.....
wiecie co.....Ja strasznie sie boję ! zrobiłam ten test i ja jestem taki szybki bil.... i jak juz przejda te siuśki, to nie czekam tylko od razu wywalam test jak sie nic nie pojawi :P
i chciałam zrobić tak tym razem... no ale poczekałam te przepisowe 5 minut jak w intrukcji kazali....no i jest, pojawiła się.... jest słabiutka druga kreseczka. taki cień w zasadzie...ale widoczny.... mąż też go widzi, więc sobie nie uroiłam ....boję sie, że jest słaba kreseczka, bo znów płód jest słaby :( ach! jak sie boje !

I ja po wizycie:)Z dzidziusiem wszystko dobrze,widziałam bijące serduszko,mierzy 2,3 cm.
Wszystko byłoby dobrze,ale lekarka tak mnie wkurzyła,ze wyszłam od niej wściekła,otóż ona chce naciągnąć mnie na kasę,dała mi spis badań do zrobienia potrzebnych w ciąży a obok cennik,ceny takie że szok.

Badania prenatalne 100 euro,głupi pomiar cukru 30 euro,jakaś cytomegalia 40 e,toxoplasmoza 40,no obłęd normalnie,byłam zdziwiona,zapytałam czy tu nic z tego nie refundowane jest?powiedziałam że co jak co ale cukier,badania prenatalne w Polsce są refundowane,zaśmiała się głupio i powiedziała tak?to dobrze.Zaczęła mi tu się wymądrzać że w Polsce to takie ceny za wizyty a gabinety obskurne,gdzieś w wierzowcu,ja jej że nieprawda są centra handlowe a w nich eleganckie super nowoczesne gabinety i ceny nie są kosmiczne a zresztą jak ktoś nie chce to nie musi placić,fundusz zapewnia wszystkie potrzrebne badania ciężarnej.

Dzwoniłam do koleżanki,mówi że nic nie płaciła w obudwu ciążach za badania,ma zapytać lekarkę czy przyjmie mnie jako nową pacjentkę,przecież nie dam się oszukiwać,tym bardziej że nie pracuje i dla mnie są to duże koszta badań.Taka polka na obczyżnie,to już drugi polski lekarz i okazuje się wielkim przemądrzałym cwaniakiem,ja nie wiem ale to chyba domena polaków za granicą,dorobili się czegoś i zgrywają pana a Ciebie rodaka traktują jak psa.Wolę na migi z Niemcem niż mam się wkurzać,bo on Polak wielki.

żonka i dobrze, tylko się nie przestrasz, bo Dlugosz czasem się tak wpatruje w monitoir i zamyśla.. u Julka dlugo oglądał serduszko( w ciąży nie było widać ze jest wada, ale nie o tym) i po 30 min stwierdził.. no to co wpływa to wypływa:) ale można pytać o wszystko i opis jest bardzo dokładny:)

żonka - moje gratulacje!! :)

Kurcze, jak ja Wam Dziewczyny zazdroszcze - normalnie, cieszę się Waszym szczęściem, ale cichaczem zazdroszcze :) Ach, chciałabym mieć już takie problemy jak Wy ;)

No i przepisałam się do dr Długosza :) Faktycznie ma świetnie opinie w internecie w przeciwieństwie do dr Zielińskiej. Dzięki raz jeszcze za porady :)

Dzięki za opinie, w takim razie zadzwonię do Gamety i przepiszę się do innego lekarza :)

Nie polecam Zielińskiej, moim zdaniem jest niedokładna, badanie robi po łebkach.

Najlepszy ginekolog do usg, na jakiego trafiłam to dr. Jacek Sztramski. Mimo dośc odstręczającej aparycji- jest bardzo dokładny i precyzyjny, niesamowicie cierpliwy, dużo mówi od siebie i odpowie nawet na najgłupsze pytania.

Przyjmuje na zaspie w szpitalu i w medicoverze.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...