CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Mnie pielęgniarka zapisała do dr Zielińskiej, nie orientuję się czy jest dokładna czy nie... Myślałam, że tylko ona jest od genetycznego...

żonka w gamecie usg genetyczne jest nagrywane na płytę i lekarz przełącza się na 3d, polecam dr Długosza jest b.dokładny. koszt 250zl.

Ja byłam już dwa razy i lekarka nie podała żadnych wymiarów,dziwne bo w pierwszej ciąży też wiedziałam ile mierzy pęcherzyk,ale jak widać albo tu znów inna szkoła,albo lekarz kiepski,zobaczymy co powie jutro...

Pierwszy raz byłam w 6 tygodniu (5t2d) i wówczas mierzył tylko pęcherzyk ciążowy. Musiałam podejść tak wcześnie ze względu na mięśniaka, ale na szczęście ciąża rozwija się z dala od niego :)

Super żonka,cieszę się że jest wszystko ok,ja idę jutro,mam nadzieję że wszystko jest dobrze.A powiedz mi w którym tygodniu byłaś pierwszy raz i czy podał lekarz Ci wcześniej wymiary dzidziusia?

Ja po wizycie :) Maluszek urósł i teraz ma całe 14,5mm co odpowiada 7t5d ciąży, czyli z usg jest 3 dni starszy niż z terminu OM. Serduszko pięknie biło - 163 uderzenia/min. Lekarz tylko ciągle powtarzał, że ciąża pięknie się rozwija więc jestem zadowolona :) Muszę przez miesiąc brać d*phaston, bo progesteron spadł w ciągu 2 tygodni z 355nmol/l na 105nmol/l. Ogólnie wcześniej był dużo powyżej normy, teraz jest w normie, ale lekarz mówił, że nie będziemy ryzykować że bardziej spadnie.

Miałam również umówić się na usg genetyczne. W związku z tym mam pytanie do dziewczyn, które miały to usg w Gamecie. Czy badanie jest też wykonywane w 3d? Czy jest szansa dostać płytkę z nagraniem badania? Byłam taka podekscytowana, że wszystko w porządku, że zapomniałam zapytać :D

Lena wcale się nie dziwię Twojemu tacie, że wyraził słowa podziwu:) Ja sama się zastanawiam jak Ty dajesz radę:)
No ja też lekko nie mam hehe...wprawdzie noce są teraz trochę lepsze odkąd wyszły te 2 jedynki.
Koraliczku jak tam Twoja Zosia się miewa>?

Witajcie Kochane,
niestety nie jestem na bierząco:/
ale rzuciłam okiem tu i owdzie...

Klara, baaaardzo mi przykro:(
Aniu, zdrówka dla Juleczka!
Aszi, ja swojego cięzkiego rocznego juz prawie syneczka wciaz na rekach usypiam..:((( ledwo zyję..
bylismy ostatnio prawie 3 tyg. w Pl i usłyszłam nawet od własnego ojca słowa uznania ... niestety nie trafiły nam sie anioły :/
Poza tym wciaz walczymy z refluksem... w Pl było juz troche lepiej, mozna powiedziec, ze spalismy jak ludzie, a tu... znowu jada! wybudza sie niemal co godzinę, a ja nie daje rady go znow usypiac na rekach... odłozony do łozeczka wierci sie jak szalony, prezy... a wciaz jest na lekach... czasami rece opadają:( czyzby klimat mu nie słuzył, moze jest za ciepło i za sucho w mieszkaniu???!

Ogolnie Tymek jest przekochany, ma 6zabków, slicznie klaszcze w łapki i fajnie robi papa, przybija piatkę....wszystko rozumie cwaniak:) A jego usmiech jest rozbrajający:D

U mnie samopoczucie ok, czuję się dobrze, jeść mogę wszystko :) Brak jakichkolwiek objawów poza bolącymi piersiami. Oby tak pozostało :) Ja dziś wieczorem mam drugą wizytę i mam już nadzieję zobaczyć serduszko.To umówmy się że zakładamy wątek wrześnióweczek po naszych wizytach :)

Poza tym i mnie dopadło jakieś wstrętne przeziębienie. Wczoraj byłam u lekarza i dostałam tydzień zwolnienia z kodem B, także będę musiała już w pracy powiedzieć o ciąży... Rodzinka też jeszcze nie wie.

Klara,przykro mi,myślałam że już teraz do nas dołączysz...

Olimpia,też miałam nadzieję że może właśnie tym razem,ale pewnie organizm wie co robi i potrzebuje jeszcze czasu.

Olimpia a Ty?kiedy teścik?tak bym chciała żeby już teraz Wam się udało,bez biegania po tych wszystkich lekarzach.

U mnie wszystko w porządku,choć miałam trochę stresów ostatnio,dalej bez apetytu,piersi urosły co mąż dzisiaj zauważył:)bo ja jakoś nie,brzuszka jeszcze nie widać,choć coś nie coś można wymacać,taki delikatny wzgórek:)W czwartek wizyta u lekarza,mam nadzieję że już ujrzę moją fasolkę i dowiem się czegoś więcej o niej,mam też nadzieję że wszystko tam dobrze jest.

Żonka jak samopoczucie?kiedy zakładamy wątek wrześniowych,może jak będziemy obie po wizytach co?

Klara- przykro mi straszliwie.. już miałam cicha nadzieje.. :((

Olimpia - w Twoim przypadku tez mi przykro..:((

możliwe,ze to jeszcze nie ten czas?:(

u nas bez zmian.. maluszki kopia - dzisiaj w pracy przez caly dzień je czułam i przez to nie mogłam się skupic na pracy:P
rośniemy.. sa momenty keidy mi ciężko- jak spiesze się na autobus..czy musze szybko się ubrać:P

klara - przykro mi :( nawet nie wiem co napisać... jestem z Tobą myślami :***

Żonka - cieszy mnie ta opinia o tych specjalistach z gamety, mam nadzieję, że niebawem podziele z Tobą los i będę mogła cieszyć się swoją małą fasolką plus dobrze wypowiedzieć się o lekarzach z Gamety :)

:( trzymam kciuki dalej- za kolejny raz

bete robiam jak mi kazała ginka
wogóle mam wrażenie że moja lekarka zrobiła sie jakas dziwna, jak zadaje jej pytanie to zbywa mnie półsłówkami i tekstami o Bogu, a ja potrzebuję odpowiedzi......

klara, przykro mi... Kiedy masz termin @? Może jednak za wcześnie była ta beta?

Dziewczyny, zmagam się z grypą i strasznym katarem, nic nie pomaga. Dziś byłam u lekarza i dostałam tydzień zwolnienia 100% płatne, więc będę musiała już w pracy powiedzieć o ciąży a chciałam jeszcze poczekać... No i mój lekarz rodzinny powiedział, że w Gamecie są świetnie specjaliści i w swoim czasie najlepsi lekarze z Invicty przeszli właśnie do Gamety, więc z pewnością jesteśmy w dobrych rękach :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety, właśnie odebralam bete 0,61, brak ciąży....no cóż, sama już nie wiem co powiedzieć.......

Klara mocno trzymam kciuki:)
My po zdjęciu szwów:) Juluś włąśnie śpi, pewnie się obudzi jak smok wypadnie z buzi.. moje dziecko nauczyło się w szpitalu nie tylko spać w łóżeczku i jeść z butli ale też ciągać smoka.. tylko cycka juz prawie nie chce:( ale walczymy bo chciałabym go karmić do 6mca. w ogóle to zaczął mi strasznie ulewać po cycku i nie wiem o co chodzi.. bo zje 80g(ważę go przed i po) i ulewa:( a po mm nie ma tego problemu..no nic 3 zmiany mleka w tydzien, leki i operacja robią swoje, może się unormuje..
Klara daj znać jak beta:)))życzę bardzo wysokiej, przydały by się bliznięta do pary:)

Z rana takie wspaniałe wiadomości!! :)

Klara już Ci mogę cichaczem gratulować, bo raczej nie słyszałam, żeby ledwo widoczna kreska nie okazała się ciążą!! Oficjalne gratulacje będą po becie - daj znać jaki jest wynik;)

Olimpia, bardzo mi przykro :( Miałam nadzieję, że Twój Mąż się nie myli :( Ale głowa do góry następnym razem się uda :***

Jak zazdraszczam - ostatnio non - stop myślę!! nie gadam, ale myślę, jakby to było gdybym już miała dziecko, wczoraj Mama powiedziała, że ma kilka ciuszków dla Dzieciaczka już... Oglądałyśmy i się rozczuliłyśmy... Ech... ale co ma być to będzie - Bóg wie co robi :)

Klara trzymam kciuki :) Zwykle było tak,że jak dziewczyny miały bladziutką to później sie potwierdzało więc mocno ściskam kciukasy. Oczywiście czekamy na bete :)

klara moja też była ledwo ledwo widoczna, więc na pewno to jest to !! :)
Ja już gratuluję :)
Ja dziś też robiłam sikańca, ale niestety ....:(

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...