CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

No to w takim razie i mi przypadło założenie nowego wątku :)
Ostatni cykl przed inseminacją udany :)

Powodzenia! :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 11 :)

Aniu, cieszę się, że jesteście już w domku :) Juleczek teraz będzie dobrzał wśród najbliższych, znanym sobie otoczeniu bez tych kabelków, kroplówek itp :)

Myślę o Was cieplutko :**

Dobrze że macie to już za sobą i jesteście wkońcu razem,pewnie musiało Ci się dłużyć bez dzieciątka w domu,ale teraz już będzie wszystko dobrze.

Życzę ZDRÓWKA dla synusia:)

Aniu wsparcie to by było jak bym mogła chociaż trochę Julkowego bólu na siebie wziąć...No, ale teraz już będzie tylko lepiej:)

Stokrotko mnie zawsze bolało w pachwinach jak miałam intensywniejszy dzień.

Aniu - ciesze sie Waszym szczesciem:-)) fantastycznie, ze Juelk juz w domku:-))

Kasiu- zaciskam za dobre wyniki..:**

mam ytakie pyt. czy Was tez kluje, boli brzuch na dole jak za duzo badz za szybko chodzicie? ja czuje taki bol jakby klucie jakby kolka ale nizej..pod pepkiem po prawej stronie czasami mniej wiecej na srodku..mam tak do nd.. dzisiaj to mialam 2 krotkie przerwy bo mnie bolalo..a jak odpoczne to jest ok..

dobrze,ze jutro wizyta to powiem,ze tak mam.. mam nadzieje,ze to rozciaga sie macica a nie nic strasznego..

Kasiu mocno trzymam kciuki zeby badanie wyszło dobrze, dziekuje jeszcze raz za wsparcie:*

Ania, bardzo, bardzo się cieszę, że u was wszystko w porządku i jesteście razem:)).

My po dziś na badaniach na mukowiscydozę byliśmy i w piątek będzie wynik, jak będzie dobry to jeszcze raz do powtórki.

i super, cieszymy się że wszystko jest ok

Ania super, że już w domku i wszystko dobrze!

Aniu wiedziałam że będzie dobrze :) Takie malutkie dzieci z dnia na dzień wracają do zdrowia :) Ciężkie doświadczenie za Wami... teraz pozostało tylko cieszyć się zdrowo rozwijającym się maluszkiem :)

Jestesmy w domu, Julek w sobote był juz ze mna, plakał od 13 do 23, nawet nie moglam go wziąć na rece .. niedziele przespał mimo glodu(musze mu podawac okreslona ilosc plynu, w koncu zlapał butelke) wczoraj sie do mnie usmiechnal, wyjeli mu druciki od rozrusznika i rurki z szyjki, a dziś juz sie bawił ze mna.. o 11 dr przyszedł i powiedział ze idziemy do domu odłaczyli go od monitorów i zbadali.. o 14 bylismy w domku..w czwartek mamy kontrole.. oby wszystko bylo dobrze.. teraz spi uwaga: w łózeczku!.. nauczył sie i tego, a ze nie mogę go za bardzo podnosic to spac w łóżeczku musi.. eh dobrze ze mamy to za soba, oby juz na zawsze..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na początku stycznia miałam 7.400, ale od dwóch tyg biorę ethyrox, więc nie wiem - w połowie lutegoo idę do endo, więc bedę robić nowe badania :) właśnie ft4 takie miałam, plus anty TPO 245 :/

kurcze, nie wiem mam nadzieję, że ten lekarz do którego idę teraz wszystko mi wyjaśni...

Olesia to tak jak ja miałam do niedawna,a jakie masz TSH bo te u Ciebie teraz ważniejsze,musi być 1-2,wtedy jest dobre.A czy za niskie FT4 to nie wiem,tez pytam bo się boję o dzidzię,a tu inna szkoła leczenia niż w Polsce.

Asiu, uwierz, że ja się nie nakręcam!! :) pytam, bo potych moich przejścicach z jajnikami (jak jeszcze miałam dwa), a potem z jednym jajnolem zwyczajnie w świecie wole dmuchać na zimne... Bo tylko on mi pozostał...

Stokrotko, również gratuluje 21 tyg, czyli połowa ciąży za Tobą, jak ten czas leci!! Jeszcze niedawno nie mogłaś uwierzyć w dwie kreseczki, potem beta... Aż łzy mi pociekły :) Zazdraszczam ;D

Dziewczyny, właśnie luknełam na swoje wyniki, ja ft4 mam 13, czyli co? niski jest? norma chyba od 12 - 22... ja już nie rozumiem tych wyników :( możecie mi wyjaśnić jak to jest z tym dokładnie? :) bo już mi się nie chcę w necie szukać ;P

Klara - kciuki baaardzo mocno zaciśnięte za Ciebie :**** i myśle cieplutko o Was, będzie dobrze :*

tak, ja przyjmuję d*phaston, lutinus i kilka innych jeszcze wiec powinno byc ok, rano byłam u mojego poprzedniego gina i zrobił mi usg i badanie, wszystko wygląda ok, nie zapowiada sie na miesiączkę ale na usg wiadomo nic nie było widać. Kazał dużo odpoczywać do testu i mniej stresu, jestem dobrej myśli, muszę, bo inaczej zwariuję:)

No ja mam TSH 1,22 a FT4 12,3 więc jeśli zwiększy dawkę to spadnie TSH a teraz jest chyba bardzo dobre,za to martwi mnie to drugie bo czytałam że to ważniejsze w ciąży.
Nie wiem czy to z powodu ciązy czy tarczycy ale ciągle mi zimno jest,tak jak przed leczeniem miałam,a teraz wszystkie dolegliwości lekarze zwalą na ciążę pewnie i skąd będę wiedziała że nie z powodu tarczycy się tak czuje?Poza tym martwię się czy dzidzia dostaje odpowiednią dawkę hormonu,czy nic jej nie grozi.

Aniu ja ft4 mialam przed ciaza 23..a potem 22..16..12.41..12.21... lekarz mi tlumaczyl,ze im wyzsze ft4 tym lepiej jak sie jest w ciazy.. tak sobie wywnioskowalam - wysokie ft4= niskie TSH.. bo jak mialam wysokie ft4 to niskie tsh..a teraz mam wyzsze tsh.... 12 lutego ide do endo i okolo 7-8 lutego bede robila wyniki to dam znac jakie mam ft4 i tsh..

no i jak mi zaczelo spadac ft4 to lekarz zwiekszyl mi dawke eutyhroxu bo on nie patrzy na wyniki tsh..tsh sama robie dla siebie.. kazdy lekarz inaczej..jeden chce tylko ft4 a inny tylko tsh..

A ja nadal nie wiem co mam myśleć o moich wynikach,czytam tutaj że w Polsce endokrynolodzy zalecają żeby FT4 było w górnej granicy normy,ja mam 12 i lekarz nic mi na to nie powiedział,ginekolog też,jest w normie tylko tyle,nie kazali zwiększać dawki,a mi już z 13 spadło na 12,w przeciągu 10 dni,bo miałam ponownie robione wyniki,noi nie wiem co mam myśleć,jutro jestem umówiona jeszcze raz na wizytę u ogólnego,będe prosić o skierowanie do endokrynologa,ale jak mu wcześniej o tym mówiłam to powiedział ze nie ma potzreby do niego iść,bo nic poważnego się nie dzieje,mało tego powiedział ze na kontrolę krwi mam przyjśc jak sie bede żle czuła,a tak to nie,tylko łykać lek codziennie 50 mg,to wszystko,jestem zdołowana,to już drugi lekarz.

tak jakos tak to było.. cykl byl dzieki temu krotszy a nastepny juz owocny:-) mi pewnie pomogly tez te inne leki bo je dosc dlugo bralam..no ale d*pek tez na pewno pomogl i tego Tobie zycze:-)

i dziekuje za gratki:-)
Maluchy budza mnie nad ranem 4-5 rano kopniaczkami w brzuch:-) przyjemna pobudka;-))

Stokrotko, moje nie są aż tak długie (szczęśliwie) ale należą do dłuższych. Pocieszające i motywujące jest to co piszesz :) też tak sobie myśle,że bedzie co ma byc i nie nastawiam się jakoś mega,że teraz na pewno się uda. Czyli pierwszy raz jak zaczęłaś brać to od 18 dc przez 10 dni?

Mam nadzieje,że d*pek mi pomoże :) I niedługo też bede liczyć te szczęśliwe tygodnie.

Dzięki i gratuluje 21 tygodnia :)

Asiu ja tez mialam cykle po 60 dni nawet.. i owu mialam w 43 dniu..i tez dostalam d*pka.. obserwowalam 2- cykle i juz wiedzialam,ze owu mam pozno..mimo to w 3 cyklu wzielam d*pka od 18 dnia bodajze.. dostalam @ 10 dni (po2 tabletki) i po 2 dniach od odstawienia.. czyli gdzies ten cykl mial 30 dni.. w kolejnym zauwazylam plodny sluz w okolicy 12 dnia..tempka skoczyla wiec w okolicy 16 dnia wzielam d*pka..przez 10 dni.. i 27dc zrobilam test..szczesliwy:-))

mysle,ze ten pierwszy cykl z d*pkiem bedzie taki troche sprawdzajacy i podbudowujacy twoje cykle i owu... bo mi sie tak sprawdzilo..pierwszy byl beznadziejny..tyle,ze krotki..a kolejny o dziwo juz z owu w miare szybkim terminie..

a moje 2 kreseczki rozpoczely 21 tydzien:-)))

zaciskam,zeby i d*pek tobie pomogl:-) z tym,ze ja bralam jeszcze eutyhrox na TSH i dostinex na prolaktyne..

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...