CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)

Co prawda Clo nie brałam, ale w wątku się udzielałam i są fajne dziewczyny :) Teraz mi przypadło założenie nowego :)
Więc ja i mój 2centymetrowy lokator przesyłamy fludiki i życzymy powodzenia !!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: CLOSTILBEGYT a ciąża cz. 12 :)

Dzięki dziewczyny, można na was liczyć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patrycja mi doktor zalecił wykonanie prolaktyny miedzy 2, a 5 dc.
Ważne żeby była na czczo i maksymalnie do godziny 10.

Żonka, dzięki za info :)

dobrze, że się zapytałam, bo ja pieniędzy nigdy ze sobą nie noszę, a jak jadę do doktorka to mam zawsze odliczoną sumę, by była wtopa :)

Patrycja - z tego co kojarzę - bynajmniej ja tak robiłam - to możesz robić prolaktyne w każdym dc :) ale mogę się mylić...

Hej, wybaczcie że wam zaśmiecam wątek, ale może mi pomożecie, bo jesteście na bieżąco. Wiecie w którym dniu cyklu bada się prolaktynę?

A myślałam, że dziś ten zastrzyk dostaniesz :) Jest dodatkowo płatny, ale nie trzeba wykupić go w aptece - mają na miejscu. Ja płaciłam 80zł dodatkowo. Zastrzyk zrobi Ci położna w brzuch, ale nic się nie przejmuj - igła jest tak cienka że nic nie poczujesz :) U mnie było warto :)

Iwonus - fakt z tym TSH to w ogóle dziwne jest :) poczytaj se na necie, może Ci coś jakieś informacje pomogą ;D

Delie - dziękuje za info :) mi lekarz o ile dobrze pamiętam wspominał o 3 miesiącach, a potem inseminacja o HSG nic nie mówił, ale ja kiedyś miałam (2009) i wszystko wyszło dobrze, jak pytałam doktorka to powiedział, że to się tak szybko nie zmienia... :)

zonka - to jest bardzo pocieszające co piszesz, podbudowałaś mnie ;) he, he... ja dopiero jadę w sobotę na zastrzyk - ciekawa jestem co powie doktorek, normalnie nie mogę się doczekać :D a powiedz mi proszę, bo zapomniałam się zapytać, ten zastrzyk jest dodatkowo płatny, czy wliczony w cenę wizyty? :)

i Kochane Ciężarówki, proszę się meldować jak Wasze samopoczucia? :) mam nadzieję, że dobrze... Stokrotko Ty już prawie na końcówce, już pokoik dla Dzieci przygotowany? :) zapewne doczekać się nie możesz ;D

P.S. - mi doktorek powiedział, że po tych lekach może być ciąża mnoga, więc odpowiedziałam, że nawet fajnie, bo za jednym razem urodzę dwójkę i nie będę musiała przez to samo przechodzić - zaczął się śmiać i powiedział, że mogą być nawet trojaczki... Hmm... jak powiedziałam o tym Mężulkowi, tylko skwitował (żartobliwie), że mnie wtedy zabije - nie wiem o co Mu chodzi :D

Dokładnie Olesiu - dostaniesz Ovitrelle. On również wzmacnia II fazę cyklu (tak mi powiedział doktorek). Mi w udanym cyklu po raz pierwszy podano ovitrelle, mimo że pęcherzyki same pękały... Teraz działajcie 3 dni z rzędu :D

Olesia1986 - dr pewnie miał na myśli zastrzyk ovitrelle. Jest on podawany podskórnie w brzuch i nic nie boli. Standardowa procedura by mieć pewność, że pęcherzyk pękł a nie pojawiła się jakaś torbiel.

CLO jest stosowane zazwyczaj do pół roku, jeśli nie przynosi efektów to wtedy trzeba przejść kolejne badania (drożność jajowodów). Trzymam kciuki za ładne pęcherzyki :D

Olesia dzieki za odp.
Mi powiedziano żeby robić 2-4 dc.;) No fakt tak jak sobie czytam po neciku to w zasadzie bez sensu interpretować - ale jednak ciekawość zżera a wizyta za miesiąc.
Bo niby w normach się mieści ale co i jak więcej nic nie wiem - a już się nauczyłam m.in na TSH że normy swoje, a dobry wynik swoje:/

Aniu, ja również bardzo dziękuje za 3manie kciuków i pamięć :) i także mam nadzieję, że Wszystkim tym co się starają niebawem się uda ;)
A co do Twojej nogi, to bardzo współczuję - wyobrażam sobie przez co przechodzisz, obyś jak najszybciej doszła do pełni zdrowia :) a Twój Mąż w razie co nie może wziąć na Ciebie zwolnienia? Wiem, że istnieje taka możliwość...

Iwonus - nie znam się na tym a sama niedawno miałam robione te badania, tyle, że mi doktorek kazał zrobić między 2 - 3 dc. Powiem Ci z własnego doświadczenia, żeby dać sobie na luz chyba z nimi, bo ja byłam pewna (z resztą też wynik dawałam na forum), że prolaktyna jest w normie i co się okazało? Że kiepska... Więc jak miałam ostatnio inne badania, dałam se spokój z interpretacją, bo Nam się może wydawać dobrze, ale lekarz powie Ci co innego ;) a z tymi U/I - jest chyba jakiś przelicznik, ale nie pamiętam jaki :(

Ja jutro biorę ostatnią tabl. clostibegyt a w sobotę jadę do doktorka zobaczyć efekt brania go i coś wspomniał o jakimś zastrzyku na pęknięcie, ale nie rozumiem - Wy też tak miałyście? Nie lepiej sprawdzić, czy sam nie pęknie ten pęcherzyk? :) chcę mieć dziecko, a boję się bólu i zastrzyków, wiem trochę śmieszne, ale myślę, że jak zacznę rodzić (o ile kiedyś zaciążę) to zapewne inaczej będę myśleć ;P

Aj zakrecona ja...odwrotnie norma ;p
Wyniki robione w 4 dc:
LH - 3,04 U/l (normy 2,39 - 6)
FSH - 3,91 IU/I (normy 3,35 - 21,63)

i jeszcze moze głupie pytanko - czy normy U/I i IU/I - to to samo?

Dziękujemy Aniu za wirtualne/myśleniowe/kciukowe wsparcie;)
Współczuje nogi - najgorzej to pewnie z maluszkiem - ale cosik się zorganizuje i na pewno dasz rade - jak nie ty to kto;))

Ja odebrałam wyniki:
-PRL -powoli spada wiec dobrze;
- LH - 3,04 (normy 3,35 - 21,63)
- FSH -3,91 (normy 2,39 - 6)
I te wyniki mieszczą się w normie - ale bliżej dolnej granicy i w zasadzie nie wiem czy dobre są czy nie - gin dopiero za miesiąc , może coś podpowiecie;)?

szkoda że @ do Was przylazła:( a tak mocno trzymałam kciuki.. może w tym cyklu sie uda..
A u mnie mała masakra.. wczoraj wywaliłam się na prostej drodze w nodze tak chrupnęło, że się przeraziłam 2 kobiety pozbierały mnie z chodnika i doprowadziły do auta.. że miałam w aucie 2 dzieci i siostrę to dojechałam jeszcze do domu (mam automat i akurat uszkodziłam nogę którą nie prowadzę) z auta już nie wysiadłam..rodzinka kazała mi jechać na sor.. spędziłam tam "cudne" chwile w towarzystwie męża.. zrobili mi fotkę i na szczęście noga nie złamana, ale mocno zbita i skręcona, stanąć na niej nie mogę i wygląda jak balon.. no i chodzę na 2 kulach lekarz powiedział, że jak mi w 2 tyg nie będzie lepiej to mam iść na kolejne rtg i będą szukać ukrytego złamania.. oby przeszło..choć boli okropnie.. do tego mąż w pon idzie do pracy i muszę zorganizować pomoc do Julka bo nawet nie mogę go nigdzie przenieść.. ehh..musiałam się pożalić..

dziewczynki - dokłądnie ! Nowy cykl i nowa nadzieja! :) a staranka też są w końcu przyjemne ;)
Trzymam za Was mocno kciuki :*&&

Olesia widzę jedziemy dokładnie na 1 wózku:) U mnie dziś zaczęła się @. Troszku żal ,ale fryzjer poprawił mi humor - poza tym dokładnie tak jak mówisz - nowy cykl, nowa nadzieja:))))

Dziewczyny, dziękuje za odzew :) u mnie cała akcja odwołana :D wczoraj wieczorem dostałam już na pewno @ - mimo wszystko jest skąpsza niż zwykle, ale jestem pewna, że to to :D

Więc od wczoraj liczę 1 cykl :) i od piątku pierwsza połówka Clo - aż się doczekać nie mogę, sama jestem ciekawa efektów :)

Żonka, Ty masz numer prywatny do doktorka? Ja nie mam, byłabyś uprzejma podać mi na priv? tak w razie co, żebym miała :) sam Ci dał, czy poprosiłaś Go?

Dzięki wielkie Kochane za wsparcie, powiem Wam szczerze, że kamień spadł mi z serca... bo to było takie nie wiadomo co, a wczoraj też robiłam test dla świętego spokoju i nic :(

ufff, ulga i nowa nadzieja we mnie wstąpiła :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam do oddania Clo i Choragon, może którejś się przyda :) Pozdrawiam

Olesia, ja po bromku nie miałam takich objawów. Zrób test dla pewności i zadzwoń do doktorka. Jeśli nie będzie odbierał to napisz mu smsa - na pewno oddzwoni w wolnym czasie :)

Ja bym jeszcze dzionek poczekała - może faktycznie się rozkręci. Jeśli nie to właśnie ten dzisiejszy uznasz za 1.

U mnie ten cykl też dziiiiiwny. Dziś znowu małe plamienie jasnobrązowe, ale podbrzusze boooli wiec pewnie się zacznie. Też czuje się z@kręcona;/

Olesia... nie brałam nigdy bromka to nie wiem jak po nim objawy...ale ja tak miałam przy pierwszej ciązy....
Może zrób test dla świętego spokoju.
A do doktorka, moze zadzwon i zapytaj....

Inne tematy z forum

czy zdarza Wam się dać klapsa swojemu dziecku? (220 odpowiedzi)

Mam dwuletniego synka i wydaję się mi, że ostatnio sprawdza on moją cierpliwość głośnym krzykiem,...

krem nawilżający do twarzy (43 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.